Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Modni trendi pomladi in poletja 2013 1. del

Modni trendi od A do M

12. mar 2013 13:00 Anja Jurko
2

Oglasno sporočilo

A kot abstraktno: ni nujno, da nosite opazne in prepoznavne potiske. Omislite si lahko tudi abstraktne poslikave. Še posebej modne bodo kakršnekoli črno-bele inspiracije in abstraktni cvetlični potiski.


Foto: patternbank.com

B kot 'bomber jakne': pomladno-poletno sezono niso modni le oprijeti kroji oblačil, ampak prihajajo tudi volumni in svobodno krojene majice, obleke, polna krila, … Zato je modna tudi 'polna' jakna, ki ji pravimo 'bomber jakna'. Našli jo boste v elegantnih, še pogosteje pa v športnih različicah. Omislite si lahko takšno v živih barvah, metalnih odtenkih ali pa potiskano z najrazličnejšimi potiski (cvetličnimi, živalskimi, grafičnimi, etničnimi, ...).  


Foto: wonderlandmagazine.com

C kot ...

... cvetlično: moč bodo ponovno imele cvetlice in cvetlični potiski. Gre za moden pridih hippy stila, kot tudi za cvetlične dekoracije in detajle.


Foto: ris.fashion.telegraph.co.uk

... 'colour blocking': igra barvnih kontrastov se bo igrala tudi letos. Najpogostejše barvne kombinacije bodo oranžna in rožnata, rumena in modra, zelena in rumena, zelena in modra, pa zelena z rožnato,… Med seboj lahko kombinirate tudi pastelne in žive odtenke ali pastelne in neonske in tako malo umirite kričeče barve.


Foto: 1.bp.blogspot.com

Č kot ...

... črtasto: ne moremo mimo tega, da jih ne bi omenili še posamezno. Črtast trend bo zajel ulice, črte se bodo 'odpravljale' v poljubne smeri in tvorile najrazličnejše vzorce. Na voljo bodo tudi v barvnih različicah, opaznejše pa bodo belo-črne.


Foto: ris.fashion.telegraph.co.uk

... čista belina: ni nujno, da je popolnoma belo dolgočasno, saj bodo bele kose oblačil krasile najrazličnejše tkanine: prosojne, takšne z naborki, cvetlicami, vzorci,…


Foto: ris.fashion.telegraph.co.uk

D kot divji potiski: tudi to sezono bodo modni leopardji potiski (ki ga poskušajte kombinirati z belo in mu tako vliti nekaj svežine), pa zebrasti potiski (zaradi nadvse modne črno-bele kombinacije), še posebno pa kačji, ki jih bo zaslediti v naravni barvi (safari je IN), ali pa v barvah.


Foto: patternbank.com

E kot elegantna igra črt in barv: nov modni trend bo kombiniranje črt z (neonskimi) živimi barvami. Z njimi lahko ustvarjate tudi elegantne, a posebne kombinacije: izberite hlače v živi barvi, k temu kombinirajte črno-belo majico in dodajte črne modne dodatke ter črn blazer. S črno-belimi črtastimi potiskanimi kosi lahko vedno izvirno umirite žive barvne kombinacije!


Foto: styledbysuzy.com

F kot fantastično: moda bo v presežkih in bo letošnjo pomlad in poletje zelo kričeča, opazna, barvita, svetleča, vi pa morate presoditi v kakšni meri bo fantastična za vas. Mogoče se boste izognili vsem bleščicam in se obrnili k minimalizmu?

G kot geometrijsko: čas bo za geometrijske lekcije in za vodoravne, navpične in diagonalne črte. Še posebno modni bodo vodoravno potiskani modni kosi in črno-bele črtaste različice. Zaslediti bo tudi kvadratke in pike v črno-belih in barvnih izvedbah.  


Foto: t2.gstatic.com

H kot hlače s potiskom: hlače so najbolj moden in za mnoge tudi najbolj praktičen kos katerikoli sezone, potiski pa so eden temeljnih trendov modne scene. Tukaj ne bo meja - na hlačah se bodo pojavljali vsi mogoči modni potiski!

I kot igrivo: če bo kričeče barvito, bo vsekakor tudi igrivo – drzno ali nežno spogledljivo. Na tkaninah bo opaziti najrazličnejše vzorce, potiske, barvne kombinacije. Samo pomislite na pike, črte, kocke, abstraktne poslikave, navdih Orienta,…

J kot jasna: kljub vsem potiskom bo opaziti tudi jasne in povsem preprosto obarvane kose, čiste linije, ohlapne kroje, modno oblačenje v eni barvi,…

K kot kratko odrezane hlače: 3/4 hlače bodo hit pomladne in tudi poletne sezone, zato je čas, da pričnete misliti kratko. Hkrati pa so odlična priložnost, da pokažemo svojo novo pomladno ali poletno obutev!


Chanel, Diane von Furstenberg, Rachel Zoe, Oscar de la Renta
Foto: lh6.ggpht.com

L kot lahki materiali: poleg prosojnih materialov bodo modni tudi lahki in ohlapni bombažni materiali, ki dihajo. Za pomlad in poletje si zagotovite lahko belo majico ali srajco, ki bo pristajala k vsem modnih kosom in bo prijazna temperaturam.


Foto: ris.fashion.telegraph.co.uk

M kot ...

... minimalizem: če je čas za divje in žive barve, je čas tudi za tiste, ki raje posegajo po bolj umirjenih modnih kosih. Čas je za minimalizem! Bolj kot kdajkoli bo modna bela barva, v katero se lahko oblečete kar od nog do glave in tako s tem osvojite še en modni trend. Minimalizem pa se bo odražal tudi v bolj ohlapnih in preprosto krojenih kosih oblačil, v katerih bo telo v vročih poletnih dneh svobodno zadihalo! Še vedno bo moden tudi črn glamur.


Foto: i1183.photobucket.com

... motoristična jakna: tudi usnjene (ali iz umetnega usnja) jakne bodo hit sezone. Pomlad naj se začne s takšno v poljubni barvi.


Foto: ris.fashion.telegraph.co.uk


Kateri modni trendi pomladi in poletja 2013 so vam najbolj všeč?

Vir naslovne fotografije:thewildmagazine.com

2

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Soraya

   • 6. apr 2013 12:10

    jaz imam pa že nekaj tednov prebliske po rumeni bravi (blazer)...vreme sicer še ravno to ne dopuščna, vendar kmalu pa bo... Smile 1

   0
   • simonca555

   • 12. mar 2013 22:16

    najbolj mi je všeč ''čista belina'' .. poleti je to zlo luštno in pa colour blocking, čeprav si tega ne upam nekaj preveč.. ampak vse te barve izgledajo čudovito Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  V ponedeljek je po dobrih dveh mesecih trpljenja umrla moja 92-letna mama.