Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Materinstvo žensko postara bolj kot kajenje ali debelost

28. feb 2018 8:12
0

Oglasno sporočilo

Ugotovljeno je bilo, da materinstvo žensko postara kar za 11 let, kar je več kot denimo, kajenje ali debelost. Raziskave so pokazale, da je materinstvo ženskam skrčilo telomere za približno 4,2 %.

PREBERITE TUDI: Gibanje zavira staranje

Na kratko: telomeri so nukleoproteinske strukture na koncih naših kromosomov, pri čemer so daljše dolžine povezane s počasnejšim staranjem in daljšim življenjem ter izboljšanim splošnim zdravjem. Takšen obseg skrajšanja telomerov, kot ga imajo ženske, ki imajo otroke, je večji od skrajšanja zaradi vplivov kajenja ali debelosti, kot je bilo dokazano v prejšnjih raziskavah,
 
Avtorica raziskave dr. Anna Pollack z Univerze George Mason v Virginiji je povedala: "Presenečeni smo bili, da smo našli tako presenetljiv rezultat. Skrajšanje telomera za 4,2% je približno 11 let pospešenega celičnega staranja." Raziskovalci menijo, da je to morda posledica stresa vzgajanja otrok, zlasti v državah brez obveznega porodniškega dopusta, kot recimo v ZDA. Poudarjajo, da je potrebnih več raziskav o povezavah med materinstvom in genetskim staranjem.
 
To, da je materinstvo stresno, vam bo potrdila tudi vsaka mamica, a strinjale se bodo tudi s tem, da je vredno imeti otroka, četudi se s tem hitreje postaramo za nekaj let in tu in tam hitreje dobimo gubice! Torej ni zaman rek, da otroci povzročajo sive lase!
 

PREBERITE TUDI: Zato ženske izgubijo same sebe, ko postanejo mamice

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • mijauuu 14. sep 2018 14:41
   Super konsistenca
  • prue 12. sep 2018 19:37
   lep nanos
  • TP 10. sep 2018 21:08
   lip duo sculpt
  • Teena 6. sep 2018 13:53
   Najljubši
  • Akasha 26. avg 2018 16:07
   Super lahka konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Katere so barve, ki same po sebi izžarevajo eleganco in prefinjen izgled?