Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

LJFW oktober 2019 ~ 4. dan

26. okt 2019 9:16
0

Oglasno sporočilo

Trije dnevi vrhunskih modnih revij so za nami, četrti dan LJFW pa so zaznamovala modna predavanja v sklopu modne konference Sistem mode, showroom kolekcij oblikovalcev in modni performans znamke Benedetti Life.
 
MAO je v četrtek v sodelovanju s Centrom za kreativnost gostil modno konferenco Sistemi mode, kjer so sodelovali tudi mnogi ustvarjalci Ljubljanskega tedna mode. Vzporedno pa se je odvijal tudi LJFW showroom, ki je privabil lepo število oblikovalcev. Ti so si lahko od blizu ogledali, pomerili in kupili kreacije kar štiridesetih modnih oblikovalcev.

Večer pa je minil v znamenju modnega performansa znamke Benedetti life, ki jo ustvarja Mateja Benedetti. Znamka raziskuje živalske vrste, ki so ogrožene zaradi uničevanja naravnega habitata, lova ali podnebnih sprememb. "Pomlad poletje 2020 smo posvetili papigam, ki so ravno zaradi vsega naštetega ogrožene," nam je o kolekciji povedala oblikovalka, katere znamko že dolgo povezujemo z ekološko modo, varovanjem okolja in trajnostnim razvojem.

"Žal je izgorevanje Amazonke sovpadlo s konceptom kolekcije, zato smo se pri Benedetti Life odločili, da vse skupaj še bolj poglobimo in stopili v stik s slovenskim fotografom Simonom Plestenjakom, ki živi v Braziliji. Posebej za modno revijo nam je posredoval originalne posnetke Amazonskega gozda," je razložila Benedettijeva.

Performans pa je poleg ozaveščanja imel tudi dobrodelno noto. Del dobička od prodanih oblačil bodo namenili gradnji indijanske tradicionalne šole plemena Yawanawá, ker sta njihovo znanje in modrost ključnega pomena za ohranjanje Amazonskega pragozda.

Na modni reviji je bilo možno videti tudi luksuzna očala Wood Stock Eyewear, etični luksuzni nakit Tjasa Collection in torbice italijanske blagovne znamke Maissa. Benedetti Life flash modno revijo je režiral Matjaž Pograjc, med drugimi pa sta nastopila tudi mlada igralca Klara Kastelec in Jurij Drevenšek, za stylinge pa je poskrbel Metod Črešnar.

V prvih vrstah so si modno revijo ogledali Gorka Berden, Alma Kochavy, Tjaša Kokalj, Ana Colja, Milan Gačanovič, Danica Lovenjak, Aljoša Bagola in njegova soproga Iva Kranjc Bagola: "Večino kreacij sem že videla, ta show pa me je čisto navdušil. Res sem uživala v glasbi, kolekciji in nasploh celem showu," nam je povedala.

Prav tako navdušena je bila manekenka Anela Šabanagič. "Mateja je danes pokazala svojo sposobnost, kreativnost in inovativnost, ki jo premorejo redki. Celoten performans je odražal njeno delo in moram priznati, da sem izredno uživala. To je bila čista Mateja Benedetti!" je šov pohvalila Anela.

PREBERITE TUDI: LJFW oktober 2019 ~ 5. dan

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.