Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kdaj je vaš 'Saturnov povratek' (in zakaj je pomemben)?

27. maj 2024 11:08
0

Astrološki navdih je pred kratkim prišel na dan, ko so trije pop zvezdniki zapeli o zelo posebnem obdobju v življenju človeka.

Ne ob začetku pubertete, ne ob prvi ljubezni, temveč v obdobju okoli 30. leta, ki se imenuje Saturnov povratek. Kacey Musgraves o tem poje v svojem singlu "Deeper Well", SZA ga prikliče v skladbi "Saturn", Ariana Grande pa ga raziskuje v skladbi z naslovom "Saturn Returns Interlude".

Ste stari 29 let? Se vam zdi, da ga pravkar preživljate? Če je odgovor na obe vprašanji pritrdilen ali če se sprašujete, o čem pojejo vsi ti pevci, vam ponujamo razlago o Saturnovem povratku in o tem, kaj lahko pomeni v vašem življenju.

Kaj je Saturnov povratek?

Saturn obkroži Sonce v 365 dneh. Saturn, šesti planet v našem osončju, ki je precej dlje od Zemlje, pa okoli Sonca obkroži v približno 29 letih. To pomeni, da je Saturn med vašim rojstvom in vašim 29. rojstnim dnem prepotoval vsa znamenja zodiaka in se končno vrnil na mesto in v znamenje, v katerem je bil, ko ste se rodili.  

Kdaj se vrne moj Saturn?

Vaš prvi Saturnov povratek (ki je običajno najbolj vpliven) se zgodi med 27. in 31. letom starosti. Takrat se Saturn dobesedno vrne na isto stopinjo istega zodiakalnega znamenja, kot se je bil, ko ste se rodili.

Naslednji povratki se zgodijo okoli 59. leta starosti in nato ponovno okoli 89. leta starosti. Za ugotovitev, kdaj se bo zgodil vaš povratek, lahko uporabite kalkulator ali se posvetujete s profesionalnim astrologom.

Zakaj je Saturnov povratek pomemben?

Pomislite na to takole: med Saturnovim povratkom ste najstnik, planet discipline pa je vaš oče, ki vdira v vašo sobo in preverja, ali ste naredili domačo nalogo. Če je naloga opravljena, ste nagrajeni. Vendar je ob tej pohvali tudi opozorilo: ne smete počivati na lovorikah. Če želite ohraniti svoj status, se morate še naprej truditi.

Po drugi strani pa se morate, če naloge niste opravili, še vedno naučiti teh lekcij. To, čemur ste se izogibali, vas dohiteva – Saturn vam ne dovoli več, da bi vam to ušlo; popraviti morate smer. Za mnoge se Saturnov povratek ujema z izpolnjenimi mejniki: poroko, rojstvom otroka ali napredovanjem.

Za druge se ujema z neprijetnimi pretresi: selitvami čez državo, spremembami v karieri ali razhodi, ki zlomijo srce. Ne glede na to, kako se bo tranzit odražal pri vas, tej popolni prenovi svojega življenja ne morete ubežati. To je obred prehoda, čas odraščanja.

Kako se pripraviti na Saturnov povratek?

Saturn nagrajuje prizadevnost, zato ko se bliža Saturnov povratek, ugotovite, kaj v vašem življenju ne deluje in za kaj ste se pripravljeni boriti, da bi se obdržalo. Na ta tranzit se je nemogoče popolnoma pripraviti. Saturna ne morete prelisičiti, a če boste pozorni, vas bo Saturn pripravil na naslednjih 30 let vašega življenja. To je kot trening, iz katerega boste dobili le tisto, kar ste pripravljeni vložiti.

PREBERITE TUDI: To so osebnostne lastnosti ljudi, rojenih v znamenju Dvojčka

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.