Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kam gre maščoba, ko hujšamo?

12. okt 2019 18:20
0

Oglasno sporočilo

... energijo, je raziskava pokazala, da jo v resnici izdihamo v zrak v obliki ogljikovega dioksida. Kljub temu, da je na svetu čedalje več čedalje bolj debelih ljudi, ki se seveda neprestano trudijo shujšati, večina profesionalcev ne zna pravilno odgovoriti na vprašanje, kam gre telesna maščoba, ko hujšamo.

Najpogostejša zmota, ki kroži tako med zdravniki kot tudi prehranskimi strokovnjaki in fitnes trenerji, je, da se maščoba pretvori v energijo oz. toploto. "Prav presenetljivo je, koliko nevednosti in zmede je prisotnih glede metabolizma in hujšanja," so povedali strokovnjaki. "Pravilen odgovor je, da se večina maščobne mase izdiha v obliki ogljikovega dioksida. Torej gre v zrak."

V raziskavi, ki je bila objavljena v British Medical Journal, so avtorji dokazali, da izguba 10 kilogramov telesne maščobe zahteva 29 kg vdihanega kisika, proizvede pa 28 kg ogljikovega dioksida in 11 kg vode. "S svetovno krizo debelosti, bi morali vedeti odgovor na to vprašanje in dejstvo, da ga nihče ni vedel, nas je presenetilo," so še povedali raziskovalci.

Povedali so še, da so v natančni raziskavi preučili vsak atom izgubljene maščobe ter da so rezultati nekaj popolnoma novega na tem področju. Če torej shujšate 10 kilogramov, to hujšanje pomeni, da ste 8,4 kg izdihali v obliki ogljikovega dioksida, preostalih 1,6 kg pa postane voda, ki se izloči z iztrebljanjem, dihanjem, znojenjem, solzami in drugimi telesnimi tekočinami.

PREBERITE TUDI: Kako shujšati in novo težo tudi obdržati?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.