Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vaje, ki jih lahko izvedete tudi v avtu

7. feb 2018 11:11
0

Oglasno sporočilo
... prav, če načrtujete dolgo pot ali če ste obstali v prometnem zastoju. Avto je lahko super prostor za ‘multitasking’. Seveda ne pravimo, da bi morali odgovarjati na e-poštna sporočila, se slikati ali se ličiti, še posebej ne med vožnjo! Varnost je vsekakor na prvem mestu. 
 

PREBERITE TUDI: Pravijo, da je sedenje novodobno kajenje

 
 
To početje je med vožnjo predvsem nevarno, razen morda, če ste na sopotnikovem mestu, pa še tam je potrebno razmisliti, ali je varno nanašati maskaro (še posebno ob razpokanih cestah in luknjah). Ampak, če stojite v zastoju, ali ste sopotnik, in bi radi koristno preživeli čas v avtu, potem lahko poskusite spodnje vaje in naredite nekaj za telo. Ob teh vajah se ne boste spotili, tako da jih lahko izvedete tudi zjutraj, v prometnem zamašku, tik pred službo.
 

Vaja za trebušne mišice

Pretvarjajte se, da poskušate zapreti zadrgo, kot da ste oblekli pretesne kavbojke. Potegnite trebušček noter, predstavljajte si, da želite popek približati hrbtenici, medtem ko dvignete spodnji del trebuha, kot bi želeli zapeti zadrgo. Z vdihom zadržite položaj in z izdihom ga sprostite. Ko položaj sprostite, ohranite trdne mišice, na ta način mišice delajo tudi ob izdihu. Vajo ponavljajte.
 

Raztegnite hrbet

Roke položite za sedež zraven vas in obrnite glavo v nasprotno smer, čutili boste razteg. Roke lahko tudi stegnete naprej in povesite glavo, tudi tu boste čutili razteg. Delajte globoke vdihe in izdihe.
 

PREBERITE TUDI: 9 najboljših vaj za lepo zadnjico (boljše kot klasični počepi!)

 

Vrat

Glavo nagnite v desno, kot da bi jo želeli položiti na desno ramo. Ponovite v levo in vsako stran držite vsaj 10 sekund. To vajo lahko hitro naredite tudi ob rdeči luči. 
 

Zadnjica

Zadnjico lahko učvrščujete na ta način, da skupaj stisnete zadnjične mišice, kolikor se da (pri čemer vas lahko rahlo dvigne s sedeža), zadržite nekaj sekund (poskusite vsaj 10), sprostite in ponovite. Tega ne počnite med vožnjo, saj lahko s stopali premočno pritisnete na pedalke, predvsem pa izgubite koncentracijo. Vaša zadnjica je sestavljena iz treh ločenih mišic - gluteus maximus, gluteus medius in gluteus minimus. Skupno se te tri mišice imenujejo glutealne mišice, in so ena od najmočnejših in največjih skupin mišic v vašem telesu. Močne glutealne mišice lahko zmanjšajo pritisk na druge sklepe in odpravijo nekatere bolečine v kolenih in spodnjem delu hrbta. Krepitev teh mišic vam pomaga, da lažje izvajate vsakodnevne aktivnosti, izboljšate držo in stabilizirate telo. Športniki marsikaterega športa krepijo te mišice, saj jim pomaga pri hitrosti, pospeških, skokih in eksplozivnih gibih.
 
Opisane vaje so kratke in enostavne, prave rezultate pa lahko dosežete seveda le s pravilno prehrano, pravilno in redno rekreacijo ter zdravim načinom življenja. Te vaje pa so super ideja za izkoristiti čas, ki je v avtu sicer običajno neproduktiven.
 

PREBERITE TUDI: Brez izgovorov: vaje, ki jih lahko izvedete tudi v pisarni

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstajajo modni trendi, ki pridejo in gredo. In obstaja večna klasika, ki je neminljiva in ženstvena. Nezgrešljiv nakup.