Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako zaščititi svoje osebne podatke na spletu

3. feb 2023 8:09
0

Oglasno sporočilo

... shranjuje in deli na spletu, je bistveno, da sprejmete ukrepe za zaščito pred kibernetskimi grožnjami.

Tukaj je nekaj načinov za zaščito vaših osebnih podatkov na spletu:

Uporabljajte močna gesla: Močno geslo mora biti dolgo vsaj 12 znakov in vsebovati kombinacijo črk, številk in simbolov. Izogibajte se uporabi podatkov, ki jih je zlahka uganiti, kot sta vaše ime ali rojstni datum.

Omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti: To doda dodatno raven varnosti, saj poleg gesla zahteva drugo obliko identifikacije, kot je koda, poslana na vaš telefon.

Posodabljajte programsko opremo in sisteme: redne posodobitve programske opreme pogosto vključujejo varnostne popravke, zato je pomembno, da so vse vaše naprave in sistemi posodobljeni.

Bodite previdni z e-pošto in prilogami: bodite previdni pri e-pošti ali prilogah iz neznanih ali sumljivih virov. Nikoli ne odpirajte priponk neznanih pošiljateljev in če niste prepričani o viru e-pošte, ne klikajte nobene povezave.

Uporabite VPN: Navidezno zasebno omrežje (VPN) šifrira vašo internetno povezavo in pomaga zaščititi vaše spletne dejavnosti pred nadzorom.

Bodite previdni pri javnih omrežjih Wi-Fi: javna omrežja Wi-Fi so pogosto nezavarovana in so lahko tarča kibernetskih kriminalcev. Izogibajte se dostopu do občutljivih podatkov, kot je spletno bančništvo ali nakupovanje, v javnem omrežju Wi-Fi.

Uporabite priznan protivirusni program: protivirusni programi lahko zaznajo in odstranijo zlonamerno programsko opremo, ki lahko ogrozi vaše osebne podatke.

Če sledite tem preprostim korakom, lahko pomagate ohranjati svoje osebne podatke na spletu in zmanjšate tveganje, da postanete žrtev kibernetske kriminalitete.

PREBERITE TUDI: 4 načini, s katerimi vas družabna omrežja spravijo v slabo voljo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Strokovnjakinja za kraljevi slog je razkrila vzrok za nov poslovno-eleganten sartorialni videz valižanske princese.