Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako tukaj in zdaj začeti znova? (5 nasvetov)

29. avg 2018 8:15
0

Oglasno sporočilo

Dejstvo pa je, da znova lahko začnete tukaj in zdaj. Na hitro se ‘resetirajte’ in uporabite naslednje trike. Zapomnite si, velike spremembe se začnejo z majhnimi. Vesolje pa vam bo namenilo toliko priložnosti, kolikor jih boste pripravljeni sprejeti. Nove začetke običajno potrebujemo, ko ugotovimo, da način življenja, kot ga imamo, za nas ne deluje več. Pogosto imajo ljudje željo po novem začetku po hudi preizkušnji, travmi ali pa le potrebujejo nov izziv. Za nov začetek nikoli ni prepozno. Vsak nov dan je nov začetek vašega življenja, zato le pogumno! Najprej pa storite naslednje.

PREBERITE TUDI: Izguba boli. Kako pomagati?

1. Odpustite si

Del tega, da začnemo znova je to, da pustimo preteklost za seboj. Seveda preglejte preteklost,svoje napake, sprocesirajte svoja čustva in se naučite lekcij. Nehajte pa se kriviti, saj bo s težkim bremenom krivde težko stopiti naprej in ustvariti novo izkušnjo.

2. Nov začetek si zamislite kot celjenje

Ko s seboj ali drugimi premlevate o novem začetku, ga naslavljajte kot zdravljenje oz. celjenje. Čustveno celjenje, zdravljenje razmerja, finančno zdravljenje in tako dalje; skratka kot nekaj, kar se popravlja oz. zdravi. Beseda zdravljenje ima pozitivno in ljubečo vibracijo, ki pozitivno vpliva na naše obnašanje, delovanje in izkušnjo.

3. Čas zase in premor

Vzemite si premor. Odložite neskončne sezname opravil, zaradi katerih nekontrolirano divjate po opravkih in opravilih, in upočasnite. V naglici, v primežu stresa in opravkov se ne morete v miru zamisliti in uvideti, kje ste. Vzemite si čas miru in si razjasnite, kdo ste, kje ste, kaj si želite in kam želite iti. Poglejte se z distance in bodite iskreni. Vzemite si čas zase, meditirajte ali se sami gibajte in se spoznajte. To je kot da bi sredi vojskovanja našli skrivališče, kjer boste v miru pretehtali svoje možnosti in našli nova orodja in strategijo. Na bojišče se boste tako vrnili močnejši. 

4. Bodite iskreni 

Bodite iskreni glede tega, kaj si želite in ne bojte se poseči po velikih ciljih. Sanjarite o tem, kakšno službo, dom in odnose si želite. Posezite po velikih sanjah, tako boste ugotovili, kaj si zares želite. Čeprav si morda tega v realnem življenju ne boste mogli takoj privoščiti, pa si le tako lahko dovolite, da v polnosti izrazite svoje želje. Začnite tudi z varčevalnim načrtom. 

5. Delujte premišljeno in načrtovano, a ostanite fleksibilni

Čas za akcijo! Pomembno je, da ste organizirani, da načrtujete in imate stvari pod nadzorom, saj le tako lahko držite življenje skupaj. Pomembno pa je tudi, da ostanete fleksibilni, da niste prestrogi do sebe, saj se lahko spravite v velik stres. Bodite odprti za nove izzive in nepričakovane situacije ter spontanost. Prav to vam lahko prinese nove začetke.

PREBERITE TUDI: 6 stvari, ki jih lahko podarite SEBI in ne stanejo nič

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • numi pred 2 dnevoma
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sem od nekdaj sodila med ljudi, ki jim ne zdravje, ne videz nista bila samoumevna.