Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako preprečiti silovit jok v neprimernih trenutkih (6 metod)

4. sep 2018 12:12
0

Oglasno sporočilo

Jok je izbruh čustev, ki pač morajo na plano in s tem ni nič narobe. Jok je celo zdrav, saj z njim sprostimo napetost in izrazimo bolečino. Čustev ne smemo zadrževati v sebi in če jih z jokom lažje izrazimo, je to povsem v redu. Pridejo pa trenutki, ko ni najbolj primerno, da izbruhnemo v jok. Ko na delovnem mestu nikakor ne želimo pokazati naših čustev, ali ko na javnih mestih ne želimo zbujati pozornosti. Še posebej pa bodo naslednji nasveti prišli prav, ko bomo želeli biti v pomoč žalujoči osebi in bomo zanjo želeli biti močni. 

PREBERITE TUDI: Jokanje med gledanjem filmov ni znak šibkosti – je znak moči

1. Uporabite pripomoček

Ko čutite, da solze silijo na plano, se zamotite. Začnite čečkati po papirju ali v roke vzemite stresno žogico. 

2. Uščipnite kožo med palcem in kazalcem

Ščipanje kože na dlani naj bi bil super trik, da zadržite solze. Še posebej naj bi bilo pomembno področje med palcem in kazalcem. S tem malo napenjate mišice in se zamotite, poleg tega pa naj bi to upočasnilo proces joka.

3. Globoko dihanje

Ta 'trik' ste verjetno slišali že neštetokrat in še vedno drži. Globoko dihanje in osredotočenost na vdihe in izdihe so ključnega pomena v stresnih situacijah.

4. Primite se za nos

Primite se za nos. S palcem in kazalcem stisnite nosnici, a ne tako, kot da bi želeli stisniti nos, ker greste pod vodo. Nos stisnite višje, kjer so solzni kanali. 

5. Glavo nagnite nazaj

Nagnite glavo nazaj in poglejte v strop (nebo). S tem boste pomagali solzam, da ostanejo v očesnih jamicah in pridobili nekaj časa, preden solze stečejo po licih. Izkoristite ta čas in preusmerite misli.

6. Umaknite se od situacije 

Ugotovite, kaj je vir vašega joka, in se umaknite. Če je to oseba, ki stoji pred vami, stopite korak nazaj ali se opravičite in odidite ter zberite misli. Ohranite nevtralen obraz.

7. Zjočite se na skrivaj

Če vam je uspelo oditi od dane situacije, se skrijte in se zjočite, če to potrebujete. Ko boste sprostili nakopičeno žalost, vam bo lažje in lahko boste odšli nazaj na bojišče.

Jok je naraven odziv telesa in duše, da se sooči s stresom in žalostjo. Je naravno čustvo, zato le jokajte, kadar morate. Jok je v resnici znak moči in ne šibkosti!

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj je jok zdrav

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • mijauuu 14. sep 2018 14:41
   Super konsistenca
  • prue 12. sep 2018 19:37
   lep nanos
  • TP 10. sep 2018 21:08
   lip duo sculpt
  • Teena 6. sep 2018 13:53
   Najljubši
  • Akasha 26. avg 2018 16:07
   Super lahka konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Katere so barve, ki same po sebi izžarevajo eleganco in prefinjen izgled?