Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako preprečiti silovit jok v neprimernih trenutkih (6 metod)

4. sep 2018 12:12
0

Oglasno sporočilo

Jok je izbruh čustev, ki pač morajo na plano in s tem ni nič narobe. Jok je celo zdrav, saj z njim sprostimo napetost in izrazimo bolečino. Čustev ne smemo zadrževati v sebi in če jih z jokom lažje izrazimo, je to povsem v redu. Pridejo pa trenutki, ko ni najbolj primerno, da izbruhnemo v jok. Ko na delovnem mestu nikakor ne želimo pokazati naših čustev, ali ko na javnih mestih ne želimo zbujati pozornosti. Še posebej pa bodo naslednji nasveti prišli prav, ko bomo želeli biti v pomoč žalujoči osebi in bomo zanjo želeli biti močni. 

PREBERITE TUDI: Jokanje med gledanjem filmov ni znak šibkosti – je znak moči

1. Uporabite pripomoček

Ko čutite, da solze silijo na plano, se zamotite. Začnite čečkati po papirju ali v roke vzemite stresno žogico. 

2. Uščipnite kožo med palcem in kazalcem

Ščipanje kože na dlani naj bi bil super trik, da zadržite solze. Še posebej naj bi bilo pomembno področje med palcem in kazalcem. S tem malo napenjate mišice in se zamotite, poleg tega pa naj bi to upočasnilo proces joka.

3. Globoko dihanje

Ta 'trik' ste verjetno slišali že neštetokrat in še vedno drži. Globoko dihanje in osredotočenost na vdihe in izdihe so ključnega pomena v stresnih situacijah.

4. Primite se za nos

Primite se za nos. S palcem in kazalcem stisnite nosnici, a ne tako, kot da bi želeli stisniti nos, ker greste pod vodo. Nos stisnite višje, kjer so solzni kanali. 

5. Glavo nagnite nazaj

Nagnite glavo nazaj in poglejte v strop (nebo). S tem boste pomagali solzam, da ostanejo v očesnih jamicah in pridobili nekaj časa, preden solze stečejo po licih. Izkoristite ta čas in preusmerite misli.

6. Umaknite se od situacije 

Ugotovite, kaj je vir vašega joka, in se umaknite. Če je to oseba, ki stoji pred vami, stopite korak nazaj ali se opravičite in odidite ter zberite misli. Ohranite nevtralen obraz.

7. Zjočite se na skrivaj

Če vam je uspelo oditi od dane situacije, se skrijte in se zjočite, če to potrebujete. Ko boste sprostili nakopičeno žalost, vam bo lažje in lahko boste odšli nazaj na bojišče.

Jok je naraven odziv telesa in duše, da se sooči s stresom in žalostjo. Je naravno čustvo, zato le jokajte, kadar morate. Jok je v resnici znak moči in ne šibkosti!

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj je jok zdrav

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • numi pred 2 dnevoma
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sem od nekdaj sodila med ljudi, ki jim ne zdravje, ne videz nista bila samoumevna.