Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako očistiti pečico?

16. jul 2021 9:26
0

Oglasno sporočilo

... z malo več kot sodo bikarbono in kisom lahko pečici zagotovite takšno preobrazbo, da bo znova kot prvi dan, ko ste jo prinesli iz trgovine. Brez maščobe, umazanije in zažganega vonja.

Preden začnete, si nataknite gumijaste rokavice.

 1. Izberite najboljše čistilno sredstvo. Ne glede na to, ali imate pri roki sodo bikarbono in kis ali želite profesionalne izdelke, je prvi korak pri vzdrževanju pečice priprava.
 2. Odstranite umazanijo. Govorimo o kosih hrane, odkrušeni skorji pice, drobtinah in na splošno o vsem, kar lahko odstranimo ročno. Počistite vse te stvari in jih vrzite v smeti.
 3. Vzemite stojala iz pečice. Za tiste, ki niso vedeli, da lahko dejansko odstranite kovinske palice, je to veliko presenečenje. Za globinsko, globoko čiščenje lahko stojala iz pečice vzamete in jih postavite v kad ali velik umivalnik. Stojala namočite v detergent za pomivanje posode in vrelo vodo. Pustite jih sedeti približno dve uri. Pred vrnitvijo v pečico, jih očistite s trdo krtačo. 
 4. Naredite pasto. Na notranjo stran pečice namažite gosto pasto iz 2 skodelic sode bikarbone in 3/4 skodelice vode. Pustite, da pasta sedi šest do osem ur, preden jo očistite. Če uporabljate komercialno čistilo , ga popršite po peči z razdalje 30 centimetrov, zaprite vrata pečice in pustite dve uri. Nato obrišite s papirnatimi brisačami ali mokro krpo.
 5. Ne pozabite na vrata pečice. Zunanjost vrat pečice poškropite z nekaj alkoholnega kisa ali komercialnega čistila, da znova zasijejo. Na notranji strani jih lahko očistite s sodo bikarbono in vodno pasto. Pred čiščenjem pustite stati 15 do 20 minut.

REBERITE TUDI: Dober trik za čiščenje steklenic za vodo

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da je uživanje sladkorja izjemno škodljivo za zdravje, čivkajo že ptički na strehi.