Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako hoditi v visokih petah?

27. dec 2016 10:10
0

Oglasno sporočilo

Z nekaj vaje, vztrajnosti in s pravim parom čevljev se skorajda vsaka ženska lahko nauči hoditi v visokih petah.

Nasveti za nakup čevljev

 1. Čevljev ne kupujte pozno popoldan ali zvečer, saj je zelo verjetno, da vam proti koncu dneva noge zatečejo.
   
 2. Pri visokih petah je pravilna velikost čevljev še posebej pomembna, zato vedno preizkusite oba čevlja. Priporočljivo je tudi, da preizkusite različne velikosti istega modela čevljev, saj lahko ugotovite, da vam bolj ustreza manjša ali večja številka čevljev.
  Če se znajdete pred izbiro med nekoliko prevelikim, ali pa nekoliko premajhnim parom, izberite prevelikega, saj lahko z ustreznim vložkom za čevlje ali pa opetnikom čevelj zmanjšate, povečati pa ga ne morete. Tega se poslužujte karseda redko, saj je najbolj optimalno, da najdete model in številko čevljev, ki se vam popolnoma prilega. Če se vam čevlji že v trgovini zdijo neudobni (vam ne ustreza kopito čevlja), jih raje ne kupite, saj je zelo majhna verjetnost, da bodo sčasoma postali bolj udobni oz. da se na njih navadite.
   
 3. Če visokih pet nikoli ne nosite, za začetek kupite par z nekoliko nižjo peto (5 do 7 centimetrov), naslednji par z nekoliko višjo peto in tako naprej in vaša stopala se bodo počasi navajala na čedalje višje in tanjše pete. Na začetku so priporočljive tudi širše pete ali čevlji s platformo.

Razhodite čevlje

Čevlje vedno razhodite, preden jih obujete za dlje časa. Vsak dan jih obujte doma in se z njimi sprehajajte po hiši ali stanovanju. Lahko pa imate obute tudi med opravljanjem vsakodnevnih opravil, kot so obešanje in likanje perila, kuhanje in podobno. Če so vam zelo neudobni, jih na začetku nosite na bombažne nogavice, da ne dobite žuljev.

Dobro je tudi, da greste z njimi ven, zato se opogumite in v petkah nesite smeti v smetnjak, ali pa v novih čevljih opravite kakšno drugo malenkost zunaj. Čas hoje v visokih petah postopoma podaljšujte in ko jih boste imele obute za ven, imajte na začetku s sabo rezervno obutev, da se boste lahko preobule, če bo potrebno.

Naučite se stati in hoditi v visokih petah

Pri nošenju visokih pet je zelo pomembno, da se pravilno držite, sicer vas lahko hitro začnejo boleti kolena ali pa križ. Stojte in hodite zravnano, nikar se ne držite sključeno.

Ko hodite, vedno najprej stopite na peto in potem na prste, sicer boste kaj hitro hodile kot račke, kar pa ni niti najmanj privlačno. Kolena naj bodo skupaj, kar lahko dosežete tako, da pri hoji eno nogo polagate pred drugo.

Bodite pripravljene!

Kadar veste, da je pred vami dolg dan ali pa noč, imejte pri sebi par udobnih čevljev brez pete, da se lahko preobujete. Bolje to, kot pa da ne boste mogle uživati, ker vas bodo noge preveč bolele. Na začetku, ko se še navajate na polne pete, ne pretiravajte z nošenjem – v petah bodite pol ure, potem pa se preobujte, potem pa počasi podaljšujte čas nošenja pet.

Za vizualno predstavo poglejte spodnji video, kjer je zelo jasno pojasnjena tehnika nošenja visokih pet:

 

Predvsem pa ne pozabite, da morate pete nositi samozavestno, saj ni nič bolj privlačnega kot urejena in samozavestna ženska v visokih petah.

 
0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.