Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

21 stvari, ki bi jih morali storiti še pred koncem poletja 

20. jul 2018 11:12
0

Oglasno sporočilo

Dandanašnji hiter tempo življenja v betonskih džunglah nas odvrača od povsem enostavnih stvari. Kdaj ste nazadnje naredili tako preproste stvari, kot je ta, da ste bosi hodili po travi? Kdaj ste se nazadnje usedli pod drevo, opazovali nebo in plavali pod vodo? Če niste prepričani, kako začeti z dobro voljo in preprostimi triki uživanja poletja, naj vam postrežemo z nekaj idejami. Storite teh 21 stvari, še preden bo poletja konec!

PREBERITE TUDI: To moraš v svojem življenju še storiti!

1 Hodite bosi po travi

Bosonoga hoja po travi res dobro dene in po vsej verjetnosti tega niste počeli že od otroštva! Izberite travnike ob gozdu ali nekje drugje v naravi. Mehka trava, ki nežno boža vaša stopala in kakšen špikajoč kamenček, ki se bo znašel na poti, bo na vas deloval zelo pomirjajoče. Vonji, zvoki in energija narave vas bodo sprostili in odnesli stres. Bosonoga hoja po travi ima mnogo dobrih učinkov, več lahko preberete TU.

2. Berite pod drevesom

Tudi drevesa vam lahko posodijo zavetje, senco in svojo unikatno energijo. Odklopite se in s seboj vzemite kakšno dobro knjigo; karkoli, kar vam bo sprostilo misli, pa še na svežem zraku boste!

3. Obiščite kmetijo

Obiščite katero izmed turističnih kmetij in se spomnite, od kje pride hrana, kaj vse je potrebno zanjo postoriti, kaj vse nudi podeželje in pristni človeški odnosi, daleč od vročih mest. Kupite domače pridelke, pogovorite se z ljudmi. Naberite rože in se za trenutek ustavite.

4. Pojdite na koncert na prostem

Obiščite koncert, predstavo ali katero izmed prireditev na prostem. Zaradi prijetnih temperatur je poletje čas, ko smo ljudje več zunaj. Tudi v Sloveniji so sedaj vse bolj priljubljena kina na prostem, ki nam popestrijo tople poletne večere.

5. Igrajte se z vodo – kjerkoli in kadarkoli

Vidite kdaj otroke, kako se zabavajo ob vodnjakih ali ob zalivalcih, ki pršijo vodo na rastline? Od otrok se lahko veliko naučimo, predvsem to, kako se zabavati kadarkoli in kjerkoli. Nenadna osvežitev vas ne bo le osvežila, temveč tudi zbudila otroka, ki se skriva v vas. Tecite, zmočite se, zabavajte se. Namig: se spomnite vodnih balončkov? 

 

PREBERITE TUDI: 5+ razlogov, zakaj bi morali redno hoditi bosi
 

6. Lovite kresničke

Se spomnite, kako smo včasih kot otroci bolj opazovali naravo in živa bitja v njej? Lovili smo muhe, kobilice, opazovali mravlje in strašili s pajki. Se spomnite kresničk?

7. Opazujte oblake

Opazujte oblake in iščite podobe, ki jih oblikujejo. Včasih ste našli toliko oblik! Ulezite se na travo in opazujte nebo. Opazili boste premikajoče se oblake. Opazujte jih, kam gredo. To vam bo sprostilo misli in telo in naenkrat se nobena težava ne bo zdela tako velika. 

8. Iščite utrinke

Še bolj kot opazovanje oblakov je zanimivo opazovanje utrinkov in nočnega zvezdnatega neba. Če pomislite, kako veliko in neskočno je vesolje in da je naš obstoj v njem le mala pikica, se boste zavedli, da je potrebno uživati v trenutku. Pojdite na hrib, stran od mestnih luči in svetlobnega onesnaženja, da boste kar najboljše videli čisto nebo, zvezde in luno. Opazujte in štejte utrinke. 

9. Pojdite šotorit v naravo

Slovenija ima mnogo prečudovitih kampov v naravi. Bolj pogumni se lahko odpravite tudi na divje taborjenje. Tako boste najbolj v stiku z naravo, ki dokazano zdravi, poleg tega boste spoznali drugačen način preživetja, kar vam bo dalo misliti. 

10. Zgradite peščeni grad

Pesek med prsti (in v kopalkah, med lasmi in v ušesih) je pika na i v poletju. Pesek pomeni mivko, peščeno plažo in neskončne morske užitke. A na mivki ne smete le ležati. Zgradite bazen, peščeni grad in obudite spomine. Iščite školjke in opazujte morski svet.

PREBERITE TUDI: 6 stvari, ki jih lahko podarite SEBI in ne stanejo nič
 

11. Ogenj

Zakurite ogenj in uživajte v plamenih. Seveda to storite varno in zaščiteno. Spomnite se na taborniške dni in si pripravite lep poletni večer.

12. Prisluhnite uličnim umetnikom

Vedno le hitimo in drvimo, še posebno mimo ljudi na ulici. S kotičkom očesa opazimo umetnike, ki na ulicah za zaslužek kažejo svoje talente, a mi vedno drvimo mimo. Ustavimo se in poglejmo, kaj nam nudijo neznanci. Poslušajte glasbo, preglejte umetnine in si oglejte njihov ples. Za trenutek, ki so vam ga podarili, mu podarite kakšen evro. Nikoli ne veste, kakšna zgodba se skriva zadaj.

13. Kupite si nova sončna očala

Nova sončna očala so vedno razlog za veselje in dobro počutje. Izberite takšna, ki ščitijo vaše oči in ki vam pristajajo. 

14. Spoznajte nove sosede

Eden mimo drugega hitimo, čeprav živimo v isti stavbi. Spoznajte svoje sosede, podarjajte nasmehe in pozdrave in ustvarite lepšo in prijetno skupnost. 

15. Skočite v vodo in pojdite na tobogan

Oh, odrasli, kako smo dolgočasni. Odkar smo odrasli, razgrnemo brisačo in ležimo. Dajmo, zbudimo se, le enkrat se živi. Pojdite na tobogan, potopite se do dna, preskakujte valove in skočite s skakalnice. Ni panike, če se morate še vedno držati za nos. 

16. Poletni ambient

Ostajate tudi poleti doma? Nič hudega, tudi doma lahko ustvarite prijetno vzdušje. Poslušajte prijetno glasbo in si pomagajte z vonji morja; sončno kremo, svečo z vonjem kokosa ali drugimi pripomočki.

PREBERITE TUDI: 5 stvari, ki jih lahko počneš, če na dopust ne greš na morje
 

17. Uredite zunanjost doma

Živite v hiši? Uredite vrt in rože. Vrtnarjenje lahko zelo pomirja, hkrati pa ste na svežem zraku, aktivni in še okolica vašega doma bo zaživela prijetno urejena. Živite v bloku? Naredite si vrtiček na balkonu ali balkonske rože.

18. Nočno plavanje

Kdaj ste nazadnje plavali ponoči? Kopanje v morju v soju lune v topli poletni noči ima zagotovo svoj čar!

19. Turist v lastnem kraju

Bodite turist v lastnem kraju! Običajno hodimo na izlete daleč stran, pozabljamo pa, kakšna je kulturna in zgodovinska dediščina našega lastnega kraja. Preverite informacije in si poglejte znamenitosti v lastni okolici, na katere ste že pozabili.

20. Piknik v naravi

Partnerja in otroke ali prijateljico povabite na piknik v naravi. Vzemite odejo, košaro s hrano in uživajte v naravi.

21. Plavajte pod vodo

Ženske, sprostite se! Pozabite na pričesko in ličila in delujte spontano. Zaplavajte pod vodo, potopite se do dna, tunkajte druge in uživajte. Na morju si nadenite masko za opazovanje podvodnega morskega sveta in uživajte.

Ne pozabite, da se živi le enkrat. Pojdite iz svojih okvirjev in doživite nekaj novega, saj boste na koncu obžalovali le stvari, ki jih še niste naredili. Ustvarite si več trenutkov, ki vam jemljejo dih in se odmaknite od rutine!

PREBERITE TUDI: 30 stvari, ki jih boste v starosti obžalovali

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozabite na ovohavanje prelepih vrtnic – kaj ko bi njih koristi izkoristile kar v vsakodnevni lepotni rutini?