Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vaje za obrazne mišice pripomorejo k bolj mladostnemu videzu

30. jan 2018 7:50
0

Oglasno sporočilo

Moramo se zavedati, da dober izgled ni nikoli posledica čudežnih vaj, čarobnih krem ali drugih 'instant' rešitev. Celosten zdrav življenjski stil je tisti, ki pripomore k izgledu našega telesa, kože in tudi obraza. Obrazne vaje so torej lahko le ena izmed mnogih zdravih navad, ki pripomorejo k mladostnejšemu videzu, je potrdila raziskava.

PREBERITE TUDI: Gibanje zavira staranje

Udeleženke raziskave so bile ženske, stare med 40 in 65 let, ki so se udeležile dveh 90-minutnih treningov pod vodstvom strokovnjaka obraznih vaj. Vaje so nato doma opravljale še 20 tednov. Udeleženke so fotografirali pred začetkom izvajanja obraznih vaj, po 8-ih tednih ter po koncu in primerjali razlike. Prav tako so morali opazovalci ugibati starosti posameznikov in izkazalo se je, da so jim po zaključku raziskave pripisali povprečno 3 leta manj.
 
"Obstajajo dokazi, da lahko obrazne vaje za obraz izboljšajo videz obraza in zmanjšajo vidne znake staranja." je povedal vodilni avtor raziskave, dermatolog dr. Murad Alam, podpredsednik in profesor dermatologije na Medicinski fakulteti Northwestern University Feinberg. "Vaje povečajo in krepijo obrazne mišice, tako da obraz postane čvrstejši, bolj toniran ter oblikovan. "S starostjo koža namreč izgubi elastičnost in maščobe med mišicami in kožo postanejo tanjše. Maščobne blazinice so soodgovorne, da dajo obrazu obliko. Ker se koža stara, se tanjšajo tudi maščobne blazinice, kar povzroči izgled viseče kože. "Če se mišica pod kožo poveča, oblika obraza postane bolj polna", je povedala soavtorica raziskave, Emily Poon, pomočnica profesorja na področju dermatologije v Feinbergu. "Rast mišic poveča volumen obraza in preprečuje učinke tanjšanja maščob, ki so povezani s starostjo, in slabšanje kože."
 
Udeleženke so poročale, da so z rezultati zelo zadovoljne in da so na svojem obrazu opazile izboljšave. Ampak ne pozabite, za dober izgled je pomemben zdrav življenjski stil, ustrezna nega kože in skrb zase in za svoje telo, le tako se pravi rezultati zares lahko pokažejo.
 

PREBERITE TUDI: Pomanjkanje spanja pospešuje staranje kože

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Aktualno dogajanje pa je vplivalo tudi na to, kakšne so poroke in, jasno, kakšne obleke izberejo neveste.