Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

So micelarne vodice res tako nedolžne?

24. apr 2018 13:30
0

Oglasno sporočilo

V zadnjih petih letih si je pot na področju nege kože utrla micelarna vodica. Postala je trend kozmetične industrije, uporabljajo jo znane osebnosti in njihovi vizažisti, na trg pa jo je lansiralo mnogo kozmetičnih velikanov. Micelarna vodica naj bi bila super za čiščenje kože, odstranjevanje ličil, osvežitev obraza in nego kože. Pa je res?

PREBERITE TUDI: Preden si naslednjič umijete obraz z vodo iz pipe, si preberite tole

Ampak kaj je tisto, kar naredi micelarno vodo drugačno od drugih čistilnih sredstev in od navadne vode?

Če se sprašujete, kaj pomeni "micelarna", gre za izrazito kemijsko izraz, ki izhaja iz besede micelle, ki se nanaša na skupino molekul, ki se združujejo v koloidne raztopine, kot so mila in detergenti. V teoriji, ta vse-v-enem proizvod sčisti vse z obraza v eni preprosti potezi.

Ali je micelarna voda bistvena za nego kože?

Po mnenju strokovnjakov je odvisno od tega, kako ga uporabljate. Dejstvo je, da micelarna voda ni povsem navadna voda, kar pomeni, da lahko vsebuje tudi toksične in škodljive snovi, ki lahko kožo tudi dušijo. Konvencionalne micelarne formule so nepotreben vsakodnevni korak za nego kože, ki ga je v večini primerov mogoče zamenjati z izdelkom, ki je manj dražilen in / ali preprosto bolj učinkovit pri čiščenju kože.

Micelarna voda torej ni bistvena za nego kože, a niti ni škodljiva. Nujno pa je, da si po umivanju z miclearno vodico le-to sperete s obraza z navadno vodo (čeprav na embalaži piše, da to ni potrebno). Še zlasti je pomembno, da jo dobro sperete, če ste nagnjeni k mašenju por. Micelarne vode lahko namreč zelo mašijo pore.

PREBERITE TUDI: Osnovna nega obraza

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  • Katrin 21. okt 2018 23:01
   Navdušena
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Izpostavljamo
  Sama sem od nekdaj sodila med ljudi, ki jim ne zdravje, ne videz nista bila samoumevna.