Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Preden si naslednjič umijete obraz z vodo iz pipe, si preberite tole

12. nov 2015 14:05
0

Oglasno sporočilo

Dejstvo je, da brez umivanja ne gre, pa najsi gre za telo, lase, obraz ali roke. A po tem, kar boste zdajle prebrali, boste resno premislili, če si boste še umivali obraz z vodo iz pipe, še zlasti, če imate občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam, ekcemom, rozacei, izsušenosti in drugim težavam. Zakaj?


zerochlorine.com

Največji problem predstavlja dejstvo, da je naša voda zelo trda, kar lahko vidite po tem, kako hitro se vam nabira kamen na lijaku in pipah. Če le kak teden ne očistimo, je vse obloženo z belo oblogo. Trda voda vsebuje veliko mineralov in težkih kovin, med njimi železo, baker, cink, nikelj … ki lahko vodijo v draženje kože, to pa v naštete težave. Četudi nimate tovrstnih težav, pa je dejstvo, da je neprestano (sicer prostim očem nevidno) draženje in prisotno vnetje kože pospešujejo staranje.

PREBERITE TUDI: Takole poteka osnovna nega obraza
 

Še veče zlo pa je klor, ki je izjemno izsušujoč in koži poruši zaščitno kislinsko in maščobno oblogo. To poleg nevarnosti za kožne težave zaradi in večje dovzetnosti za vdor škodljivih snovi, vodi tudi v izsušeno kožo. Posledice: rdečica, razdraženost, ekcemi, alergije, prezgodnje staranje, torej nastanek gub in gubic in utrujen, pust videz kože, ipd. Kovine pa lahko reagirajo in delujejo oksidativno (nastajanje prostih radikalov) in uničujejo kolagen.

Alternative


Toniki

Torej trša kot je voda, slabše je, zato si po umivanju obraza res temeljito popivnajte vse ostanke vode in nikoli ne puščajte, da se suši na koži. Po uporabi si obraz o osvežite s kakovostnim tonikom, ki bo odstranil morebitne ostanke vode.

Micelarne vodice

Druga možnost je čiščenje obraza z micelarnimi vodicami, ki ne potrebujejo izpiranja, a pazite, da boste nežne in ne boste povzročile draženja kože z drgnjenjem, saj ima to potem skorajda enak učinek kot uporaba trde vode.

Čistilno mleko

Če uporabljate čistilno mleko, ga nežno vmasirajte v obraz, nato odstranite z vatno blazinico. Ostanke odstranite s tonikom ali micelarno vodico.

V vsakem primeru pa takoj, ko je koža še vlažna od tonika ali micelarne vodice, nanesite vlažilno ali hranilno kremo – tako bo vsa vlaga ostala v koži in ta bo še bolj navlažena in sijoča.

Telo

Tudi ko si telo mažete z oljem in masli, vodo po prhanju raje obrišite in nanesite kakovosten tonik in nato na od tonika vlažno kožo nanesite olje ali maslo. Koža vam bo hvaležna tako po zdravju kot tudi videzu!

PREBERITE TUDI: 3 najslabše vrste hrane, če želite čisto in mladostno kožo
 

Trajna rešitev

Najboljša in trajna rešitev pa so seveda vodni filtri, ki vodo očistijo in omehčajo. Sicer so malce dražja investicija, a res vredni svojega denarja. Dobra rešitev pa so tudi izdelki, ki vsebujejo sestavino EDTA (Ethylenediaminetetraacetic acid), ki vsaj delno izniči delovanje sestavin trde vode.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 1 dnevom
   Všeč
  • CandyCane pred 5 dnevi
   Vau...res najboljši
  • CandyCane pred 5 dnevi
   Eden najljubših
  • Akasha 7. avg 2018 21:14
   Bogato
  • Akasha 7. avg 2018 20:46
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko že mislimo, da so si pa res izmislili že vse in izčrpali vse ideje, se spomnijo česa novega.