Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Injekcije Botoxa proti migrenam

13. jul 2008 13:21
0

Oglasno sporočilo

Raziskava namiguje, da injekcije botulinum toksina – bolje znanega kot Botox – lahko preprečijo migrene pri ljudeh, ki trpijo pogoste migrenske napade in pri katerih oralne preventivne terapije ne učinkujejo. V šestmesečni študiji sta doktorja Roger Cady in Curtis Schreiber iz ustanove Headache Care Center v Springfieldu, Missouri ovrednotila učinkovitost in varnost ene same serije Botox injekcij pri preprečitvi migrene. Rezultate sta primerjala z vbrizgi placeba.

Vbrizganje Botoxa

V reviji Headache poročata, da je imel Botox ugodne, čeprav omejene učinke na meritve pogostnosti migrene, ni pa bil učinkovit pri zmanjšanju bolečine glavobolov.Kljub temu so imeli pacienti, zdravljeni z Botoxom, redkejše epizode glavobolov in manj obolevnih dni kot tisti, tretirani s placebom. Povrh vsega je imel Botox izmerljiv pozitiven vpliv na kvaliteto življenja: izboljšanje v testu Headache Impact (vprašalnik s šestimi točkami glede bolečine, storilnosti, družbene funkcionalnosti, utrujenosti, miselnih sposobnosti in čustvene obremenitve) je bilo pomenljivo večje pri pacientih z Botoxom.

­Botox lahko pomaga proti migrenam­

Cady and Schreiber mislita, da bi bil Botox "lahko uporabna alternativa zdravljenja" za paciente s pogostimi glavoboli, pri katerih so se ostale protimigrenske metode izkazale za neučinkovite.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da je uživanje sladkorja izjemno škodljivo za zdravje, čivkajo že ptički na strehi.