Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vse se je zgrnilo name

Soncika
Starost: 34Pridružen: 12. maj 2010Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. nov 2010 23:51
Povezava do prispevka
Da povem svojo zgodbo do konca.
Za otročka sem se odločila.Fant se je nekako ustrašil, po treh tednih si je premislil in se odločil, da bo pač stal ob strani.
Jaz sem na žalost doživela spontani splav.Najprej nekaj tednov nič, zdaj pa se mi vedno bolj ponavljajo nočne more in občutek krivde, v glavnem vse prihaja za mano.
Da pa še to ne bi bilo dovolj, sem fantu zamerila da me je vmes pustil samo itd, zaradi česar sva se tudi kar nekajkrat skregala.
Ampak dobro, šla sem naprej s svojim življenjem.Nakar sem na žalost izvedela, da imam raka na materničnem vratu in to pri mojih letih, kar je bil spet dodaten šok.
Pred kratkim sem pa nekaj delala fantu po telefonu-ne brskala z namenom ali kaj podobnega in sem naletela na grozne smse ki si jih je pisal z moškim.
Tako da ja, to leto res ni moje leto.Izgubila sem tisto, kar me je navdalo z upanjem.Spopasti se bom morala z nečim, kar mi sploh ni znano.In za konec me je fant varal in to s tipom.Naravnost morbidno je vse skupaj.Seveda sem ga zapustila, ampak psiha mi deluje na polno.
Ko sem smse prebrala sem ga najprej soočila, potem sem mu pa prisolila zaušnico in to takšno, da je zadonelo po sobi.Sicer je planil v jok in v bran, ampak kar je je.V smislu da se je samo zafrkaval (a res, zato je pa napisal, če je kaj novega od zadnjega srečanja?).
In zdaj?Na tleh sem, vsega skupaj nimam nikomur povedati, ker že ko sama sebe berem je grozno.Ali naj obiščem psihologa, da mi pomaga čez vse to?Če ne drugega, mi je že da vse skupaj spišem zelo pomagalo.




Tema je nadaljevanje od te teme.
Tanja

0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 7:10
Povezava do prispevka
Omg to je pa res grozno leto  jaz bi vsekakor rekla, da si poišči kakšno strokovno pomoč, to so res hudi pretresi in ne predstavljam si, da bi morala vse to sama prenesti. Imaš koga, ki ti ob vsem tem stoji ob strani (družina, prijateljica ...) ? Za kakšno spodbudno besedo seveda lahko prideš na forum, ampak dvomim, da bi ti samo to dovolj pomagalo.

Drži se
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 9:28
Povezava do prispevka
Nimam besed, res se ti je vse nagrmadilo. Kako je sedaj z zdravjem? Definitivno ti pomoč, tudi strokovna ne bo škodila, saj je to res preveč kar se ti je zgodilo letos.
Drži se! Pa oglasi se še kaj.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 9:32
Povezava do prispevka
Sploh ne vem, kaj naj rečem, ker si ne morem niti predstavljati, kako ti je. En velik objem Hug Zelo ti priporočam, da se obrneš na strokovnjaka, tole se mi zdi res preveč vsega, da bi poskušala sama "hendlat". Drži se!
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 9:41
Povezava do prispevka
Soncika, .
Vse to je pa preveč za enega človeka v tako kratkem času .
Tudi jaz ti priporočam, da najdeš dobrega strokovnjaka na tem področju, da spraviš iz sebe bolečino in srečno zaživiš naprej.
Poveži se tudi s prijateljicami, starši ... - pač z vsemi tistimi, ki te imajo radi in ti znajo prisluhniti.
 
Drži se, Soncika!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 10:11
Povezava do prispevka
Podpis pod predhodnice in en velik, največji hug Drži se!

Take stvari je težko povedati Sploh si ne predstavljam, upam da imaš nekoga, ki ti bo stal ob strani in tudi jaz priporočam strokovno pomoč, je res vsega preveč in bi ti pustilo prehude 'brazgotine'.

EDIT: in seveda držim močno močno pesti da bo vse OK s fizično zdravstvenega vidika, je pa zato toliko bolj pomembno, da se poskušaš pokrpati psihološko - le tako se lahko kar najbolj uspešno tudi fizično pozdraviš.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 21:11
Povezava do prispevka
To pa je en orng 'oglasi se še'! OMG

Koliko tistih tastarih vprašanj je sedaj nepomembnih...ko se ti takole vse obrne na glavo...

S., pred tako je veliko sranje, velika in težka preizkušnja. Srčno upam, da ji boš kos. Slišati je: 'What doesn't kill U, makes U stronger.' I know, it doesn't do U much good right now...but nevertheless, - show Some TeehT! Exfantu sredinc...& don't forget 2 laugh while U doing it. 'Smeh je pol zdravja?'-...pravijo...





Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
Soncika
Starost: 34Pridružen: 12. maj 2010Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. nov 2010 18:02
Povezava do prispevka
Hvala vam za odgovore.
Trenutno stanje?Ne preveč dobro.Bivši me kliče, jamra da mu je žal, kar mi še dodatno greni dneve-seveda se mu ne javljam.
Sanje se ponavljajo vsako večer, tako da me je že strah iti spat, dejansko bedim zaradi strahu pred sanjami.
Domačim na žalost nisem povedala glede raka itd, ker se bojim odziva itd.Tako da imam sicer eno prijateljico, ki ji zaupam, ampak to ni to.
Mami me je pred kratkim celo nadrla zaradi enih čisto bizarnih stvari.Sicer vem,da ima vzkipljiv temperament, ampak je dejala tudi, da sploh ni čudno da sva se s tipom skregala(sploh ne pozna cele zgodbe) in da če se bo ena stvar v zvezi z mojim obnašanjem ponovila, naj sploh ne prihajam več domov-tole me je čisto dotolklo, sploh zato, ker je to rekla samo zaradi dejstva, da bom kak mesec kasneje začela dobivati štipendijo.
Zadnje čase samo jokam, glava me boli od joka.
Razmišljala sem celo o najhujšem, sploh ne najdem svetle točke v mojem življenju.
Tako da sem zdaj prepričana, da potrebujem neko pomoč.A po napotnico oz kakorkoli moram k splošnemu?In kako je s tem, najprej psiholog za pogovor, ali kar takoj psihiater?
Pojma nimam....vem pa, da nujno potrebujem izhod iz te bede...
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 10. nov 2010 18:43
Povezava do prispevka
-
Nazadnje urejal/a MeiMei 27. jul 2022 16:10; skupaj popravljeno 1 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Ketka
Starost: 46Pridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 1541Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2010 10:28
Povezava do prispevka
Joj, Soncika.  
Se strinjam z MeiMei. Mislim, da bi bilo dobro doma povedati, kaj se dogaja pri tebi. In res je, ko si že tako občutljiv, vsak prepir še bolj potencirano jemlješ, hkrati lahko pride do zamer, ker obsodiš ljudi, da so lahko tako neobčutljivi, ko pa vendar ne vidijo, kako je s tabo. Potem se pa še zgodi, da namesto, da bi stopili skupaj, se ljudje še bolj oddaljijo. Pomoč boš vsekakor potrebovala in glede na to, da se na svojega partnerja ne moreš zanesti, je tvoja družina prva, ki ti bo pomagala.
 
Verjetno si je tvoja mama želela, da vama s fantom uspe in starši pogosto za razdor zveze krivijo svoje otroke, čeprav imajo sami občutek krivde. V stilu, kaj sem narobe naredila, da moj otrok ne more imeti neke normalne zveze. Ne vem, če je to vzrok pri tebi, ampak jaz bi na tvojem mestu mami povedala, kaj se je zgodilo. Ni treba povedati podrobnosti. Lahko samo rečeš, da ti po vsem tem ni stal ob strani.
Vsekakor pa bi povedala družini, da te ne bo še to obremenjevalo in da boš imela vsaj nekje malo opore. Šparaj moči za svoje zdravje in res poišči pomoč.
 
Nisi sama. Drži se!
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2010 16:26
Povezava do prispevka
Ja jaz tud mislim, da bi blo dobro, da poves starsem za celotno zgodbo. Tako se bo tud mama lazje brzdala, ker sem prepricana, da ce bi ona vedla, kaj je v ozadju ti niti slucajno ne bi izrekla teh besed. Vsekakor pa ob bolezni rabis svojce in oporo. Bivso revo pa skenslaj. Ce ti takrat ni stal ob strani, tud zdaj ni treba da se slini. Pravijo, da v nesreci spoznas prijatelje. Ocitno da velja to tud za partnerje.

Porocaj kako se bo izteklo. Drzim pesti, da bo vse OK!
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2010 10:08
Povezava do prispevka
Šele sedaj sem prebrala to temo, ojej . Soncika, kako si zdaj, si se komu zaupala? Pošiljam objem .

Live and let live.
0
Nazaj na vrh
amendedgirl
Starost: n/aPridružen: 21. jun 2010Prispevkov: 817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2010 1:23
Povezava do prispevka
Soncika kako se držiš? Si šla do psihologa? Če še nisi, ti to toplo priporočam. Sicer imajo ljudje ponavadi negativen odnos do tega v smislu, da je to nekaj slabega, vendar vem, da je mami pomagalo, ko je bila močno prizadela po smrti njene tašče (moje babice). Mislim, da se je preko splošne zdravnice naročila pri psihologu.
Ko berem take zgodbe, vidim, da kljub temu, da se sama počutim trenutno že nekaj dni slabo in obupano ter v povprečju gre zadnja leta samo navzdol, imajo drugi ljudje še hujše težave. Pri tem me kar stisne pri srcu. Držim pesti, da jih boš uspešno premagala!
Kar se tiče staršev je zelo odvisno, kakšen odnos imate. Že res, da bi bilo pametno, da jim poveš, ker te bodo verjetno spodbujali in te lažje razumeli, čeprav sama, ko se zaupam predvsem očetu, sem potem še bolj na dnu (že kar nekaj časa nisva ravno v dobrih odnosih in za vse sem po njegovih beseda kriva sama). Mama me poskuša razumeti, on pa ne.
Vsekakor upam, da si malo boljše, čeprav sama niti ne vem kaj bi naredila v tvojem primeru.
0
Nazaj na vrh
popcorn
Starost: -14Pridružen: 23. maj 2007Prispevkov: 638Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 3. dec 2010 19:48
Povezava do prispevka
Soncika 

Če še nisi našla dobrega svetovanja, ti od srca priporočam center za pshiološko svetovanje Posvet v stari Ljubljani. Če poveš, da si v hudi stiski, najbrž ne boš dolgo čakala na sestanek.. napotnice ne potrebuješ, svetovanje pa stane simboličnih 5e.

Vse dobro in upam, da bo sonček čimprej nazaj!
Above all, be the heroine of your life, not the victim. Nora Ephron
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vse se je zgrnilo name
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.