Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pravica do otroka - skrbništvo

Povprecna
Starost: n/aPridružen: 1. dec 2010Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2010 22:55
Povezava do prispevka
Pozdravljene planetke Smile

Prijatelj se je znašel v brezupnem položaju a jaz ne vem kaj naj si mislim in kako naj svetujem, zato se obračam na vašo pomoč.

Januarja pričakuje otroka z žensko, ki ga je z zanositvijo v fazi zaljubljenosti priklenila (ulovila) nase. Sam pravi, da v vezi vztraja samo še zaradi otroka, ker mu grozi, da če jo zapusti bo dala otroka v rejo in da ga ne bo nikoli več videl. On je trenutno tako zbegan in zmeden, da ne ve kaj naj naredi oz kakšne pravice sploh ima do otroka, ker nista poročena. Ženske bi se rad dobesedno znebil in zaživel, otroka pa obdržal in skrbel za njega.
Zato me zanima kakšne možnosti sploh ima do skrbništva? Ona sicer ima že enega otroka iz prejšnjega zakona (kje je prejšnji mož oz kaj je z njim noben ne ve) in je brezposelna.
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2010 23:28
Povezava do prispevka
Mislim da je najboljša stvar ki jo on lahko stori to da se oglasi pri odvetniku pa da mu ta razloži kaj lahko v takšnemu položaju naredi (posvet). Dejstvo je da imajo matere več pravic do otrok, kot očetje.

Imam pa bratranca, ki je svojo mladost preživel v rejništvu zaradi svoje nesposobne matere in tega ne privoščim nikomur.
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2010 12:41
Povezava do prispevka
Na njegovem mestu bi šla z bodočo mamo čim prej na pristojni CSD in tam priznala očetovstvo. To se lahko naredi pred rojstvom, pri priznanju pa morata biti prisotna oba bodoča starša (in tudi podpisati papirje). To je prvi in zelo pomembnem korak. Težko verjamem, da lahko da mama brez privoljenja očeta otroka v rejo (seveda če je očetovstvo uradno priznano), a ker žal ne poznam zakonodaje s tega področja in so pri nas CSDji očitno (sodeč po aferah iz medijev) leglo napak/nestrokovnega dela/..., me ne bi presenetilo, če bi bilo kaj takega mogoče. Vsekakor se strinjam s cantLoveCantHurt, da bo pomoč odvetnika najbrž zelo potrebna.
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2010 13:03
Povezava do prispevka
Definitivno ima kot oče pravice do otroka, tako da naj se kar oglasi pri odvetniku. Če bi naletel na sposobnega delavca CSD bi tudi tam znali pomagati, a to žal ni vedno res. Posledica tega, da nista poročena, je "le" to, da se njegovo očetovstvo ne domneva in ga je potrebno priznati, drugače pa naj se kar bori, ni brezupno!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pravica do otroka - skrbništvo
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.