Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Volitve 2008

Pojdi na stran 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22
AngelEye
Starost: 39Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 11:23
Povezava do prispevka
Ninja, sem se že popravila in opr. Sicer pa se je človeško zmotiti.

Ja, morda je ravno to težava, ki me moti, da ljudje volijo istega, kateri bi premagal drugega, samo da ne bi drugi prišel na vrh. Pač na tak način je zmagal tudi naši predsednik države, ampak jaz sem itq bila, da zmaga Turk.

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 11:33
Povezava do prispevka
Vsekakor je težava v tem, da ni dobre alternative, na kar pa nimamo vpliva, razen če naredimo Planetke svojo stranko
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
diakana
Starost: n/aPridružen: 6. sep 2006Prispevkov: 994Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 12:24
Povezava do prispevka
Samo če ima BP dejansko zgolj mlačno podporo, v smislu, no ja, saj ni dober, ampak drugi o šee slabši, vprašanje koliko mu bo sploh uspelo narediti.
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -13Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 12:29
Povezava do prispevka
Zdaj je kar je, toliko sedežev kot so jih dobili levi, so jih pač dobili. Od njihovega interesa, sposobnosti in še česa, pa je odvisno kaj bodo naredili ali ne naredili.

Bo pa naslednji mandat zagotovo bolj pester kot je bil minuli.

0
Nazaj na vrh
diakana
Starost: n/aPridružen: 6. sep 2006Prispevkov: 994Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 12:40
Povezava do prispevka
Meni se je pa zdel grozno pester. Ubijalska inflacija, afere...
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -13Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 15:01
Povezava do prispevka
To imaš prav.

Mislila sem z vidika sestavljanja koalicije in potem njenega delovanja in njene trdnosti.
0
Nazaj na vrh
sarah
Starost: 13Pridružen: 8. mar 2004Prispevkov: 2346Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 17:57
Povezava do prispevka
Katrin je napisal/aNo, čakaj, volitve so kar hudo pomembna zadeva za Slovenijo. Odloča se o politični usmeritvi cele države za 4 leta in nenazadnje se 62% vse starejših od 18. let spravi na volišče... tak da bi rekla da je to politična "the thing" leta.

Nisem rekla, da niso pomembne, ampak, da se dogaja še kaj drugega kot pa le to.
Sploh pa smo že volili in se odločili o politični usmerjenosti, tako da naj že enkrat zmagovalci začnejo z delom. To stanje s štetjem glasov... pa mi že najeda. DVK naj že enkrat razglasi uradne rezultate, da se državni zbor lahko konstituira, predsednik predlaga mandatarja in začne z delom..
Fashion passes. Style remains. -Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 19:15
Povezava do prispevka
diakana je napisal/aSamo če ima BP dejansko zgolj mlačno podporo, v smislu, no ja, saj ni dober, ampak drugi o šee slabši, vprašanje koliko mu bo sploh uspelo narediti.

SEDAJ ima t.i. mlačno podporo, če se bodo držali obljub in dejansko naredili nekaj konkretnega bo podpora nedvomno narasla in s tem bo tudi lažje nadaljevati s pozitivnimi spremembami. Upam da bo no, nisem pa polna pozitivnih pričakovanj, se pustim presenetiti tako negativno kot pozitivno.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2008 19:28
Povezava do prispevka
No, jaz definitivno nisem bila za, da BP zmaga.
Me pa zanima kaj od tega bodo zdaj naredili, kar so obljubljali. Ker obljube so dajali velike, kot npr., da bodo zminimizirali ( oz. se mi zdi, da je celo rekel, da bodo ukinili davke na plače, čeprav je to itak nemogoče)davke na plače ipd..
Če to naredijo in zmanjšajo dajatve, ki jih morajo dat firme državi in pripomorejo kaj k boljšemu poslovanju privatnih firm v gospodarstvu in da znižajo inflacijo (čeprav se mi tudi to zdi težko, glede na to, da se povsod po svetu dražijo surovine), pa še bom jaz postala rdeča
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Tikka
Objavljeno: 27. sep 2008 19:50
Povezava do prispevka
Davek na izplačane plače (to niso vsi davki seveda vezani na dohodek, seveda, da ne bo pomote) bodo zagotovo ukinili, saj je to praktično že storjeno s strani prejšnje vlade z začetkom veljavnosti od 01.01.2009.

To je dosežek Janševe vlade, čeprav je nameravala za to zasluge Katarinca prevzeti (če se kdo spomni lapsusa na soočenjih)
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 45Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2008 10:14
Povezava do prispevka
Pa skrajno neumno bi bilo pripisovati krivdo za inflacijo SDS. To leto je bilo rekordno po rasti cen vsem drzavam na svetu. Cena nafte se je blazno dvignila (dvomim da je jansa masil vrelce), cena hrane se je blazno dvignila na svetovnih trgih, cene energentov (pismo o novih cenah elektrike ste verjetno ze dobili domov) itd. Vse to vpliva na inflacijo.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Objavljeno: 28. sep 2008 10:25
Povezava do prispevka
Tudi to je res, ne moreš kriviti vlado posamezne države, če je inflacija na svetovnem nivoju. Sploh pa je "uravnavanje inflacije" oz. stabiliziranje cen naloga centralne banke, ki je od vlade razmeroma neodvisna, razen če gre za uvajanje nekih konkretnih sprememb oz. če pride do sprememb zakonov. Ne vem zakaj vedno vmešavajo inflacijo v volitve, ko ima vlada v bistvu bolj malo vpliva nanjo, razen če bi bili sprejeti neki zakoni oz. ukrepi, ki bi jo "pospeševali", kar pa Janševa vlada ni storila, nazadnje so bile taki ukrepi storjeni v Jugoslaviji. Guverner Centralne banke bi si sedaj prej odrezal roko, kot naredil nekaj, kar bi škodilo stabilnosti gospodarstva, to pa konec koncev ni v interesu niti trenutni vladi, niti opoziciji.

Morda bi lahko z določenimi inštrumenti Centralne banke omejili inflacijo, a to je v takih situacijah kot so zdajle bolj potuha kot karkoli drugega, prej ali slej te butne, če gre za tako globalno rast cen.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2008 11:12
Povezava do prispevka
Odkar imamo euro, BSI skoraj nima inštrumentov za zajezitev inflacije.

Zakaj je Janša (kot premier) vsaj delno kriv za inflacijo? Mercator je pod mizo prodal Šrotu. Defenitivno je prodaja največjega trgovca v Sloveniji dobavitelju (Laško, Union, Radenska in še kaj) anomalija. Bajuk z davčnimi bombončki (dodatna davčna olajšava), Virant z višjimi plačami, Cotmanova z višjimi socialnim transferji (usklajevanje 2x letno z inflacijo), da ne govorimo o Desusu, ki je dosegel, da se pokojnine usklajujo s tekočo inflacijo - vse to je s stališča makroekonomije največji možni greh v časih, ko so inflacijski pritiski močni. Če mi kdo ne verjame, si lahko v CEKu izposodi kakšen učbenik Makroekonomije. Seveda bi bilo utopično pričakovati, da bomo v času, ko je v EU dokaj visoka inflacija mi ostali pri 2% na letni ravni, vendar pa smo očitno nekaj počeli narobe, če nam je inflacija poskočila na 8%.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Objavljeno: 28. sep 2008 11:31
Povezava do prispevka
Tudi to je res Pa dodala bi še nesposobnost zaznavanja in preprečevanja kartelnih dogovorov, ampak vseeno mislim da kumulativni vpliv ne more biti tolikšen, da se vladi pripisuje popolno krivdo za visoko inflacijo, kar se je na tej temi počelo. Določene dejavnosti, ki so bile pozitivne na eni strani, pa so seveda grdo vplivale na inflacijo na državni ravni, kar je pa bil slab timing in ne vem kako to da niso bili za določene stvari opozorjeni Sicer so gospodarstveniki nekaj "lajali", a se ne spomnim več dobro, saj politike ne spremljam zelo natančno.

Bomo videli kako bo sedaj trojček izpeljal, posebno če se bo tale finančna kriza nadaljevala in posebno, ker so obljubili določene stvari, ki imajo lahko tudi neposreden vpliv na inflacijo.

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 48Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2008 14:47
Povezava do prispevka
DeviLee je napisal/aPa skrajno neumno bi bilo pripisovati krivdo za inflacijo SDS. To leto je bilo rekordno po rasti cen vsem drzavam na svetu. Cena nafte se je blazno dvignila (dvomim da je jansa masil vrelce), cena hrane se je blazno dvignila na svetovnih trgih, cene energentov (pismo o novih cenah elektrike ste verjetno ze dobili domov) itd. Vse to vpliva na inflacijo.

Meni je recimo jasno, da SDS ne more biti v celoti in popolnoma kriva za inflacijo. Kar je mene znerviralo je bilo to, kako so se vsaj pol leta, če ne celo leto delali, da ni nič, da je to normalno kar se dogaja, da cene sploh ne grejo gor, ko so jim iz vseh koncev dopovedovali, da se inflacija veča in da mora država prevzeti aktivno vlogo pri zmanjševanju njenega učinka. Še ko so bile tiste množične demonstracije prejšnjo zimo je JJ samovšečno pripomnil, da jih bo zeblo (demonstrante) in naj bi se mar dobili enkrat poleti...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Volitve 2008
Stran 21 od 22
Pojdi na stran 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Pomanjkanje spanja izčrpa duševne sposobnosti, poslabšuje duševno zdravje in resno ogroža telesno zdravje.