Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Volitve 2008

Pojdi na stran 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:05
Povezava do prispevka

Kako krasno je spremljati, kako desnica in njeni simpatizerji doživaljajo poraz.

I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:06
Povezava do prispevka
AngelEye je napisal/aKaj pa je te pokazal v teh 20-ih letih? Da je lep, sexy in, da ga ženske rade gledajo in posledično volijo? OK, upam, da vlada kmalu pade, ker ko sem tole izjavo videla, sem samo glavobol začutla. Bodoči premie si to upa reči? Ne zasluži si slovensko državljanstvo, kaj šele biti predsednik vlade, sram ga bilo!

Kaj je pa rekel? Zgoraj sta Potrč pa Rop na linkih.

To pa itak, Pahor je Barbika, Kresalka je radodajka in keš pi***, Golobič je ...whatever si že zamislite, c'mon, get over it. Taki predsodki res niso vredni zrele debate o politiki, ampak so na nivoju komuniciranja v reality showih ali v rumenem tisku.

Nazadnje urejeno 24. sep 2008 22:08; skupaj popravljeno 1 krat
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
1pomlad
Starost: 45Pridružen: 13. maj 2005Prispevkov: 313Kraj: tu pa tamStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:06
Povezava do prispevka
Men gre pa na kozlanje...da se ne znajo obnašat, no.
Kaj bi vam govorila, če pa nič ne zaleže.
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 44Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:11
Povezava do prispevka
lilja4ever je napisal/a

Kako krasno je spremljati, kako desnica in njeni simpatizerji doživaljajo poraz.

Ampak res :)

Ravno tako so prav smešni, ko se na vse kriplje trudijo iskati nepravilnosti, pa do onemoglosti čakajo na glasove iz tujine
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Starost: 45Pridružen: 23. feb 2006Prispevkov: 656Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:14
Povezava do prispevka
Vrednote SD prekopirane iz: Program SD

Vrhovna vrednota socialne demokracije je posameznikovo življenje. Vse druge vrednote so pomembne samo toliko, kolikor krepijo njegovo življenjsko moč in srečo. Socialni demokrati želimo ljudi spodbuditi k samozavesti in jih opogumiti, da s sprejemanjem in vključevanjem teh vrednot zaživijo na polno.

Socialni demokrati razumemo svoje vrednote kot temelj, na katerem gradimo družbo, utemeljeno na človekovem dostojanstvu. To je tudi okvir, znotraj katerega se ljudje oblikujejo in pripravljajo na enakopravno sodelovanje z drugimi, da se dosega ravnovesje v posamezniku, družini in družbi.
S poudarjanjem socialnodemokratskih vrednot postavljamo na prvo mesto skrb za vsakodnevno življenje in počutje vsakega posameznika ne glede na njegov družbeni položaj.

Socialnodemokratske vrednote definirajo naš odnos do človekove enkratnosti in hkrati njegovo medsebojno delovanje s skupnostjo. Te vrednote so:
svoboda, strpnost, solidarnost, varnost, enakost, pravičnost, partnerstvo, tekmovalnost, sožitje z naravo in mir.

Pa se vrednote SDS prekopirane iz njihovega programa: Program

Temeljni sestavni del našega programa za prihodnost so naše trajne vrednote: svoboda, pravičnost, poštenje in solidarnost.

Blaginjo lahko ustvarjamo le v svobodni demokratični družbi, v kateri
se posamezniki obnašajo korektno in pošteno drug do drugega.
Solidarnost razumemo kot civilizacijsko načelo sodelovanja med ljudmi
in obstoja človeške družbe nasploh. Ljudje smo odvisni drug od drugega,
pa tudi od družbe. Solidarnost je pripravljenost na sprejemanje
vzajemne odgovornosti do drugega in do družbe tako za sedanje kot
prihodnje generacije. Spoštovanje narave postavlja pred posameznika in
družbo tudi zahteve, ki nujno omejujejo tehnološki razvoj. Nihče nima
pravice do takšnega izkoriščanja virov, ki bi ogrožalo obstoj in razvoj
prihodnjih rodov. Novo pojmovanje solidarnosti, ki ga ponujamo, se
opira na posameznika, ki se zaveda, da ne more biti popolnoma srečen,
če so v njegovi okolici ljudje, ki so prizadeti in si sami ne morejo
pomagati. Pomaga jim, ker tako želi sam in ne zato, ker bi mu to
zapovedoval zakon.

Pravičnost je najpomembnejša vez, ki avtonomne posameznike povezuje v
družbo. Prostor, v katerem vlada pravičnost, imamo ljudje za svoje
domovanje. Pravičnost razumemo kot izhodiščno enakost socialnih in
ekonomskih možnosti ter pravno enakost za vsakogar. Človekove pravice
in svoboščine so neodtujljive in pripadajo vsakomur ne glede na gmotno
stanje, svetovni nazor, izobrazbo, družbeni položaj, rasno pripadnost
ali katero koli drugo osebno okoliščino.

Meni se zdi oboje blazno podobno. Tako da 1pomlad prosim razlozi zakaj so ti vrednote SD bolj blizu kot vrednote SDS.
0
Nazaj na vrh
1pomlad
Starost: 45Pridružen: 13. maj 2005Prispevkov: 313Kraj: tu pa tamStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:21
Povezava do prispevka
...zato, ker si želim, da cerkev loči od države, zato ker si želim, da smo v družbi vsi enakopravni, tudi ljudje drugih etničnih skupnosti in drugačnih splonih usmerjenosti, ker si želim svobodo medijev...ker si želim pravno državo...

Dejstvo je, da se pač ne strinjava. Sem pa jaz vsekakor bolj spoštljiva do tebe in drugih drugače mislečih, kot ti do mene.

...no zdajle si želim tudi spat, in prekiniti to brezpredmetno debato!
Kaj bi vam govorila, če pa nič ne zaleže.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:33
Povezava do prispevka

Eno so vrednote, zapisane na papirju, drugo pa realiziranje njih v realnosti. In ja, tudi jaz si želim to, kar je napisala 1pomlad. Poleg tega si želim vlado, ki jih je kristalno jasno, kdo je bil partizan in kdo belogradist.

In zdaj že vidim, da bo osmoljenka letošnjih volitev vsa 4 leta gonila, kako je tranzicijski trojček (me veseli, da se je ta besedna zveza tako krasno prijela in postala zimzelena) prišel po mnenju desnih sumljivo na oblast. In tudi to sem že večkrat slišala, da so jih izvolili Fužinarji, preostala Slovenija pa je bila za SDS. Hja, rajši mam pametnega Fužinarja, kot pa glupega Slovenca.
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Objavljeno: 24. sep 2008 22:35
Povezava do prispevka
Pri cerkvi te 100% podpiram. Za NSI se mi zdi super da so koncno odletel iz parlamenta. Enakopravnost je itak odvisna od pogleda. Skupno vsem demokracijam pa je da smo vsi enakopravni, samo eni so bolj kot drugi oz. tisti z vec denarja.

Ne spomnim pa se da bi bili isto spolno usmerjeni kaj zatirani s strani vlade v teh 4ih letih. Istospolne poroke pa dvomim da bo tudi Pahor uvedel. Svoboda medijev pa je vedno odvisna od njihovih lastnikov. Ce je drzavni je pod vplivom politike, ce je privatni je odvisen od politicne usmerjenosti lastnika. Mag je bil prvo desnicarski casopis, potem je priletel Srot in je sedaj levicarski. Doloceni novinarji so iz njega odsli in imamo zdaj desnicarski casopis Reporter. Dnevnik je tudi bolj desno usmerjen. Mladina in Jana sta bila vedno levicarska, Delo pa pac odvisen od trenutne vlade, ker je bila drzava vecinski lastnik, no zdaj imamo v njem nase tajkune kot lastnike. Tako da lahko povzamem, da neodvisnega casopisa pri nas ni. So samo manj in bolj pristranski.

Pravna drzava je pa sigurno dosegla dno v casu vladavine LDS in sodstvo je v taksnem stanju kot je ravno zaradi njih. Ze takoj ko so poskusali popravit place sodnikov je ratal cel halo, da tako pa ze ne gre, da bi bili placani po uspesnosti.

Nisem pa hotel biti nespostljiv ker tisto glede Pahorja in glasovanja zanj zaradi njegovega izgleda je bila bolj sala.

Lilija: Se mi zdi da je izraz "sveta trojica" se boljsi.
0
Nazaj na vrh
lencica
Starost: 40Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:40
Povezava do prispevka
Pomlad1, svobode medijev pa mislim, da res ne bo, lepo te prosim!
Kresalova se mi ne zdi ravno cvet inteligence, že način tistega napiflanega nastopanja me odbija in  mislim, da so njej najbolj pomembni osebni interesi. Golobič bo valda  za Pahorjem.. No, vsekakor počakajmo, kako se bo vse razvilo. Čez nekaj časa nam bo vse jasno. Mogoče se pa motim.. ali pač. 
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Objavljeno: 24. sep 2008 22:45
Povezava do prispevka

DeviLee je napisal/aLilija: Se mi zdi da je izraz "sveta trojica" se boljsi.

Kewl, ni kaj.

Aja in zdaj ta ugibanja o kadrovskem cunamiju. Ko je Janša zamenjal vse, kar se je zamenjati dalo, je bilo ok. Pahor bo pa zamenjal enega nesposobnega čohalca po riti, pa bo po moje celi halo.

0
Nazaj na vrh
lencica
Starost: 40Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 22:48
Povezava do prispevka
DeviLee je napisal/aDnevnik je tudi bolj desno usmerjen.

Dnevnik je levo usmerjen. Pa ne malo.
0
Nazaj na vrh
DeviLee
Objavljeno: 24. sep 2008 22:52
Povezava do prispevka
Kadrovske spremembe bojo 100% in tisti politik ki govori da jih ne bo, se laze kot pes. Jansa je bil tukaj kot slon v trgovini s porcelanom, ker je sekal glave levo in desno, zato pa je tudi izpadel taksen tiran. Ce bi jih postopoma cukal s pozicij bi dosti lepse vse skupaj izpadlo.

Prvo bo sveta trojica zamenjala vodstva bank: NLB, Abanka in se kaksna. Potem sledi Zavarovalnica Triglav. Nato pa parkirisca politicnih kadrov, za tiste clane ki se nimajo jaht: Paloma, Mura itd. Podpiram pa vse menjave, samo ce resijo ali Palomo ali Muro. Ce bojo nasli resitev za eno od teh dveh podjetij, svaka jim cast.

Lencica: Mas prav. Napacno napisal. Meni so se najboljsi casopis Finance.
0
Nazaj na vrh
lencica
Objavljeno: 24. sep 2008 23:18
Povezava do prispevka
Hah, Devilee, tukaj se pa strinjam! Finance so lep primer vsebinsko kvalitetnega šopa roza lističev .  
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2008 0:17
Povezava do prispevka
AngelEye je napisal/aKaj pa je te pokazal v teh 20-ih letih? Da je lep,
sexy in, da ga ženske rade gledajo in posledično volijo?

DeviLee je napisal/aItak da si ga. Ce bi volila sposobnega levicarja bi volila Golobica.

Mislim, tole je pa že malo too much. Predlagam, da nekateri malo "oladite", ker ste že prav nesramni in žaljivi s svojimi komentarji.
Če niste sposobni kulturno sodelovati v debati, se je pač ne udeležujte.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2008 13:14
Povezava do prispevka
DeviLee je napisal/a. Mladina in Jana sta bila vedno levicarska, 

Jana je bila zadnja leta tako rekoč glasilo SDSa: vsi intervjuji z lepo Urško in Janšo ti povedo vse.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Volitve 2008
Stran 19 od 22
Pojdi na stran 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Pomanjkanje spanja izčrpa duševne sposobnosti, poslabšuje duševno zdravje in resno ogroža telesno zdravje.