KrvavaMeri je napisal/aDomači namaz iz skute in čemaza na toastu.
Iza, a lahko receptić? Mi imamo trenutno ogromno čemaža v hladilniku in bi ga konzumirala še kako in ne samo v solati. Hvala.

Seveda

. 250 g skute sem zmešala z 2 žlicama kisle smetane, malo posolila, dodala še malo sesekljanega drobnjaka in čemaž v olivnem olju *(2 žlički). Čemaža ne dati preveč, ker da zelo močan okus in je hitro preveč pekoče.
* To sem naredila tako, da sem v mešalnik dala nekaj olivnega olja in čemaževe liste, ter to sesekljala. Pride taka bolj tekoča zmes, ki jo potem dam v steklene kozarčke in ob priložnosti porabim (za na popečen kruh, za polivke solat, za smetanove omake za k zrezkom itd.).
Sicer pa mi čemaž na veliko uporabljamo. Za juho, pa dodamo k tenstanemu krompirju (sesekljane liste), za namaze itd.
Aja, pa pazi pri uporabi- ima lahko močan učinek na želodec-
klik. Jst sm to včeraj občutila, me je pol zgaga pekla.