Pomarančna torta
SESTAVINE:
1. RUMENJAKI: 8 kos, stepi skupaj penasto
SLADKOR KRISTAL: 8 dag
2. BELJAKI: 8 kos, stepi skupaj sneg
SLADKOR KRISTAL: 16 dag
3. POMARANČA: 1 kos, pomarančo celo z lupino zmiksaj
ČOKOLADA: 8 dag dodaj stopljeno čokolado in
MLETI OREHI: 20 dag mletih orehov.
POSTOPEK:
Surovine pod 1. stepamo skupaj posebno, enako surovine pod 2. stepaj v sneg posebej in nato dodaj sneg v rumenjake. Surovine pod 3. zmešaš skupaj in jih dodaš v jajca.
PEČENJE:
na 170°C, 40-45 minut
VLAŽENJE TORTE:
sok 1 pomaranče,
sok 1 limone,
4 dag vode,
4 dag sladkor v prahu,
vse skupaj skuhamo, nekoliko ohladimo in prelijemo po še toplem biskvitu.
OBLIV:
Obmaži masleno kremo in oblij s čokolado:
7 dcl smetane, smetano zavreš in dodaš počasi 1000 g jedilne čokolade.
MASLENA KREMA:
V posodico vlij 1/2 l mleka, v drugo posodico daj dobrih 5 žlic ostre moke, to prelj z malo mleka - kot pri pudingu (od tistih pol litra) in dobro premešaj. To premešano moko vlij v posodico z mlekom in sedaj daj na ogenj. Z veliko žlico mešaj cel čas, dokler se ne zgosti, mešati moraš, da se ne naredijo kepice ali da ne zagori - to traja tudi 15 minut. Nadev kuhaj na rahlem ognju. Dokler se nadev hladi, občasno premešaj, da se ne naredi skorjica. Ohlajeno mora biti popolnoma, ko prst pomočiš, ne sme biti mlačno!
Temperatura skuhane kreme in margarine mora biti enaka - najbolje sobna temperatura.
Posebej umešaj 15 dag margarine in 20 dag sladkorja v prahu. Z el. mešalnikom premešaj ohlajen nadev,ter po žlicah, s sprotnim miksanjem, dodajaj margarino, vlij tudi eno žlico ruma (ne preveč, ker bo takoj tekoče). Daj v hladilnik, da se dobro ohladi.
Upam, da ti bo všeč. Naj pa povdarim, da to ni torta s kremo vendar je kljub temu zelo sočna in okusna.