Citiram v ustrezno temo:
quote:5b060c3c20="_*Shaheena*_"Iz kakšnega razloga se pa ne moreš pripraviti do uživanja tofuja?
Tofujev imaš namreč več vrst - čisto navaden, z zelenjavo in dimljen. Če je problem v tem, da ti enostavno ni dober, si zelenjavnega nareži na majhne koščke, za minuto vrzi v ponev (toliko, da se pogreje) in ga potem zmešaj skupaj z zelenjavo. Naj torej ne bo kot priloga na krožniku, temveč vmešan skupaj z nečim drugim.
Če imaš morda kakšne začimbe ali zelišča, ki jih rada uporabljaš, z njimi brez skrbi začini tudi tofu. Ker sam po sebi niti nima nekega močno specifičnega okusa in je potem v največji meri okusit začimbe, naraven rahel okus tofuja pa zbledi.
Iverka je napisal/aGlede tofuja - ponavadi jem dimljenega, ker mi je njaboljši. Ga pa začinim s sojino omako, narežem na kocke in popečem, da postane hrustljav. Potem pa ga zmešam v kakršnokoli zelenjavo. Na tak način mi je zelo dober, ker je tudi meni malce pust samo popečen zraven priloge.
Cama je napisal/aZanima me, kaj piše na deklaraciji tega dimljenega tofuja, ki ga uporabljaš?
Namreč, na začetku sem tudi jaz z veseljem glodala tole reč, potem pa sem primerjala vsebnosti dimljenega in navadnega tofuja in ugotovila, da ima dimljen nekam veliko OH, in sicer več kot beljakovin.

Sedaj vztrajam pri navadnem, ki ga narežem na tanke rezine in popečem v kokosovi maščobi. Ko je z obeh strani popečen, po njem potresem neko azijsko začimbno mešanico in se po okusu lahko primerja z dimljenim.
Iverka je napisal/aTo sem pa tudi jaz opazila na enem dimljenem tofuju, mislim, da od evergreen-a, da ima več OH kot B. Zdaj jem tofu od Granovit-e, pa še boljši mi je, od Evergreen-a se mi zdi malo kiselkast. Ga imam pa ravno doma, tako da je tole prepisano iz deklaracije:
beljakovine: 15,0 g
hidrati: 1,0 g
od tega sladkorji: 0,5 g
Cama je napisal/aO, tole pa izgleda obetavno, hvala.
