Danes pečena zelenjava + pečen zrezek +solata
Travica je napisal/a
Barbara22, kako narediš puranovo torto?
Travica oprosti, ampak sem mičkeno pozabila

Ta zadeva je precej nasitna, za moj želodec kar težka.
Recept je napisana za piščančjo torto :) Mami ni uporabila suhe salama in sira
(Ne vem zakaj mi ga, ko ga skopiram izpiše z velikimi tiskanimi črkami

)
Potrebujemo:
- piščančje fileje
- pečeno slanino
- kranjsko klobaso
- suho salamo
- sir
- jajca
- sol, poper, česen, drobnjak
Točnih količin ne vem, jih ni bilo v receptu, jaz sem delala na pamet.
Piščančje fileje narežemo na tanko, operemo, posolimo, popopramo in počesnamo. V originalu je recept takšen, da pečemo to reč v posodi za kolač - tisti, ki ima na sredini luknjo (odtod tudi ime torta), ki ga obložimo s peki papirjem. Vanj naložimo piščančje fileje, dodamo: narezano kranjsko klobaso, pečeno slanino in suho salamo (tisto, ki je na tanko mleta), začinimo še z drobnjakom (jaz sem z drobnjakom posula piščančje fileje po vrhu), nato zopet naložimo piščančje fileje. Posujemo z lahkim naribanim sirom in na vrhu polijemo z jajci. Seveda lahko sestavine nalagate po svoje - npr.: še na vrhu filejev dodate kr. klobaso, pečeno slanino in suho salamo ...
Je zelo dobro in tudi lepo na pogled - ko je pečeno in ko režeš (ker je tako naloženo in so različne barve).
Jaz sem pekla kakšno uro na 200°C