že dva dni delam domačo marmelado. Saj to ni v bistvu nič posebnega, ker je marmelada v trgovini poceni in vseh mogočih vrst. Ampak čez domačo je ni, predvsem zato, ker sadju lahko dodamo toliko sladkorja, kolikor želimo. To se mi zdi največja prednost.
Začela sem z jagodovo, z dodatkom sladkorja, max 30 dkg na 1kg sadja in z želinom. V skrinji sem imela kar precej lanskih borovnic in še iz njih sem skuhala marmelado.
Danes me vnema še ni minila

in sem jo skuhala še enkrat iz jagod in iz zmrznjenih višenj, kupljenih v trgovini.
Trenutno nimam fotoaparata, sicer bi jih z veseljem poslikala. Nalila sem jih večinoma v majhne kozarčke, zaprla z lepimi pokrovči in jih bom lahko porabila tudi za darila. Delala sem po receptu, ki je napisan na vrečki želina, le z manjšo količino sladkorja.
Poleti, ko je najbolj vroče, najraje mislim na zimo
