Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Domače marmelade

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 8:08
Povezava do prispevka
Pravkar sem skuhala marmelado iz ostankov.In to neporabljene jabolka, ki so ostale od zime, sveži naribani korenček, nekaj hrušk, pa jagode, ribez in višnje. Njami, kako dobra marmelada. Skuhala pa sem jo samo v sladkorju in seveda v pečici, da ne šprica po celi kuhinji.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 8:57
Povezava do prispevka
Suzuki, ti si pa res pridna. že tako zgodaj - sredi noči si že marmeladko kuhala.
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 9:43
Povezava do prispevka

mamy je napisal/aAndreya, ampak je verjetno bolj tekoča, ali jo dalj časa kuhaš?

Ja, malo dalj kuham, toliko da se zgosti, ne gledam nič na uro.

0
Nazaj na vrh
MOJA
Starost: -14Pridružen: 3. maj 2006Prispevkov: 365Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 11:10
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem že kuhala marmelado in sicer jabolčno, z dodatkom cimeta in mletih kalčkov. Je bla dobra za prste obliznit. Smile
Recepta žal ne morem napisat, ker sem delala po občutku.

Lp, pa prijetno kuhanje,
moja
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 12:00
Povezava do prispevka
Sem pridna, ni res? Če pa zgodaj začnem delati in sem vajena ranega vstajanja. Ko grem v službo, ponavadi vstanem poleti ob 4, pozimi pa ob 3 uri. Če pa v tej vročini nameravaš marmelado kuhat, pa je zgodnja ura ravno pravšnja, spiš lahko pozneje v kakem debelem hladu.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
babyface***
Starost: 36Pridružen: 25. feb 2006Prispevkov: 161Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 16:24
Povezava do prispevka
 mami je učeri naredila češnjevo marmelado, sam je preveč sladka in je ne bom jedla. Poskusla sm jo in to je dost. Drugače pa naredi zelo dobro marmelado iz sliv 
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2006 21:43
Povezava do prispevka
Še recept za pečeno marmelado: najprej sem delala marmelado le iz sliv, nato pa sem videla, da gre tudi z drugim sadjem. Naredi se čisto enostavno. Sadje opereš, osušiš, razkoščičiš in sesekljaš na poljubno velike koščke. Na 1 kg sadja dodaš približno10-15 dag sladkorja (če želiš slajšo, pač več; če skrbiš za linijo, spečeš brez sladkorja, samo potem jo hraniš v hladilniku). Jaz sladkorja sploh ne tehtam več, dam kar po občutku. Daš v pečico na 250
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 24. jun 2006 23:18
Povezava do prispevka
Suzuki, Ti si pa res zaslužiš dopust! (Do zdaj sem mislila, da si ga jaz.) Smile
 
Travica, hvala lepa za tale recept! (Pa tole kaj šprica po pečici?)
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jun 2006 3:13
Povezava do prispevka
Jaz pa sploh ne maram marmelade, ampak naredim pa jo. Imam poln vrt ribeza in ga je na nek način treba porabit. Zato pač skuham marmelado in jo razdelim med prijatelje. Ker imam aparat za peko kruha, je to zelo enostavno. Ker je ne probam, nimam pojma, kakšna je, ampak drugi jo kar pohvalijo. Baje je prijetno kiselkasta.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 25. jun 2006 9:11
Povezava do prispevka
Glista, marmelada ne šprica po pečici. Preverjeno!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Nessie
Starost: 41Pridružen: 4. dec 2005Prispevkov: 318Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jun 2006 10:42
Povezava do prispevka
Travica, kakšno posodo pa uporabljaš, da se ti vse skupaj ne prime/zažge?
There are 10 kinds of people in the world-those who understand binary, and those who don t...:)
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 25. jun 2006 11:00
Povezava do prispevka
Uporabim navaden pekač, ponavadi tisti velik, globok, ki ga dobiš zraven štedilnika. Sadje mora biti v eni plasti, zato je bolje, da je pekač čim večji.
Kar pogumno!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Nessie
Starost: 41Pridružen: 4. dec 2005Prispevkov: 318Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jun 2006 11:37
Povezava do prispevka
Hvala Travica-upam, da mi rata
There are 10 kinds of people in the world-those who understand binary, and those who don t...:)
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2006 8:02
Povezava do prispevka
Travica, ko dodaš sladkor ne postane gosta marmelada spet tekoča?
Jaz pa kuham marmelado v pečici in potem čisto na koncu končam na štedilniku.
Glista hvala, saj bom šla na dopust, samo komaj avgusta.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2006 11:28
Povezava do prispevka
Suzuki, sladkor dodam, ko prestavim na nižjo temperaturo in nato še čez kakšne pol urice, če je še potrebno. Malenkost se razredči, ampak saj jo nekaj časa še pečem in se spet zgosti. Pazit moraš celo, da ni preveč gosta! Ko je marmelada vroča, bolj teče in to moraš upoštevati, da ni potem hladna pretrda.
 
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Domače marmelade
Stran 2 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.