Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ko partner povzdigne glas nad vami

Pojdi na stran 1 , 2
Layla_
Starost: 39Pridružen: 16. okt 2005Prispevkov: 4694Kraj: Vedno na sončni strani...Status:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 20:22
Povezava do prispevka
Zanimivo....s partnerjem si že več let, misliš, da ga poznaš....da je najbolj prijazna oseba...da sicer ni popoln a je v današnjem kaotičnem svetu nekaj najbolj lepega in da si srečen. Ko misliš, da ga poznaš in da te ne bi prizadel...se zgodi kaj takega.

Po 4 letih poznanstva, 3 letih partnerstva in skoraj 2 letih skupnega življenja je fant prvič (upam, da zadnjič) povzdignil glas (res zelo zelo in niso bile ravno najlepše besede, čeprav zmerjal me ni) nad mano. In to zaradi reees neumne neumnosti. Pač zaradi moje neumnosti se je zgodila manjša nesrečica, a res ni bilo hujšega. Najboljše od tega je bilo, da se je to zgodilo pred mojo najboljšo prijateljico in njenim fantom, ki sta samo zaprepadeno gledala. Jaz sem bila tudi v šoku. Nikoli, ampak res nikoli si nisem mislila, da kaj takega s tako jezo lahko pride iz njega, da je sposoben kaj takega reči (pa pomoje me je bolj prizadel ton, s katerim je govoril). Sama zaradi gostov nisem delala scene. Bila pa sem na robu solz. Meni se je dobesedno svet podrl. Kako me lahko tako poniža pred prijatelji? Kako je lahko tak? Od kje ta njegova jeza? Kaj sem mu takega storila, da je to naredil? Vse to mi je hodilo skozi misel, pa še vedno mi. (Aja, naj omenim, da je bil v vsem tem udeležen kozarček vina, ali dva - vendar to zame ni izgovor, mi je čisto vseeno).

Naj omenil, da je bila potem, ko sva ostala sama huda ura. Jaz v jok, da kako me lahko tako poniža pred prijatelji, da kaj sem mu tako hudega storila itd. Ne vem, kdaj sem nazadnje tako jokala. Res sem bila prizadeta. Saj on je dejansko napako takoj spoznal in se opravičil. Spat sem šla v sobo, ker z njim v isti postelji nisem mogla. Pa je prišel po parih urah k meni, da ne more spati, da ima slabo vest, da naj grem k njemu itd.

Opravičil se je. Rekel, da tega ne bo nikoli več naredi. Jaz pa vseeno....ne da bi sedaj zaradi tega hotela zvezo prekiniti, ker drugače je res ok. Do sedaj sem bila najbolj srečna oseba pod soncem. Sedaj pa...
Danes je sicer že malo bolje. Služba je kljub vsemu dobra zaposlitev.

Se je komu od vas kaj takega ali podobnega že zgodilo? Če ja, kako ste odreagirale? Ste se pogovorile s partnerjem? Kako ste dojemali kaj takega? Kak nasvet?






Spogledljivost pristoji le srečni ženski.
(Honoré de Balzac)
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 20:39
Povezava do prispevka
Meni se je enkrat zgodilo, da me je bivsi, sicer zlo skuliran clovk, cist po neumnosti poslal v K. Seveda mu je blo takoj zal. Jaz pa sem se zjokala. Kaj naj recem... cas celi vse rane. Tud to bo.
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 21:13
Povezava do prispevka
Pa ja, vsak se kdaj skrega. Tudi mene je fant že kdaj nadrl (čeprav on pravi, da to ni dretje, ampak samo povišan ton ), prav tako sem jaz njega. Seveda si razočaran v tistem trenutku, ampak take pač so zveze, na kopico lepih trenutkov pride tudi kaka huda ura. Takega izpada pred prijatelji si pa ne morem niti zamisliti, ker je res ponižujoče in če bi se to zgodilo meni, bi moral imeti poba prekleto dobro obrazložitev zakaj je do tega prišlo. 
There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 22:01
Povezava do prispevka
Layla, razumem, da ti je hudo in da si razočarana in prizadeta, kdo ne bi bil . Jaz bi verjetno reagirala podobno kot ti, torej pred prijatelji zatrla solze, nato pa v jok, mu  povedat, kako me je prizadel in se še nekaj časa ohlajat in tolažit.

Ampak hkrati se je dobro zavedati, da sta partnerja vsak zase oseba s svojimi napetostmi, težavami, tudi trenutnimi razpoloženji. Jaz zase vem, da znam biti prekleto težka in da se mi lahko kdaj zgodi tudi kak spodrsljaj in se nehote znesem nad ljubljeno osebo. Če potem spoznaš napako in se trudiš, da je ne bi ponavljal, se mi zdi, da je vse sprejemljivo in se da s pogovorom rešit.

Tako da ti želim, da bi s fantom to razčistila in nadaljevala kakor prej, kot nekaj lepega v kaotičnem svetu .

Se pa strinjam, da je neprimerno in žaljivo, če se nate znese oz. sprošča svoje ventile pred družbo. To mu pa le povej, ker s tem po mojem mnenju ne ustvari napetosti le med vama, ampak ti tudi navzven da neprijeten občutek.

Sicer pa mislim, da se ljudje med sabo nikoli ne bomo nehali presenečat, smo pač nestabilne sorte .

Live and let live.
0
Nazaj na vrh
Layla_
Starost: 39Pridružen: 16. okt 2005Prispevkov: 4694Kraj: Vedno na sončni strani...Status:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 22:12
Povezava do prispevka
Očitno res ja. Saj mu je zelo žal (naslednji dan skoraj nisva govorila, sva bila oba bolj žalostna - njemu je bilo žal, jaz pa sem bila pač žalostna in prizadeta).
Čudno mi je, ker je drugače zelo ljubeča oseba, prijazna, pravi dobrovoljček in kaj takega od njega res ne bi nikoli pričakovala. Ubistvu je bil bolj tisti šok. Pa pred prijatelji. Ker je res grdo izgledalo, ko me je pred prijatelji (mojimi!) tako ponižal in se res grdo obnašal, pa mi je bilo nerodno še zaradi tega.
Saj sva se pogovorila, pa je sicer rekel, da sploh ne ve, kaj mu je bilo, da se sploh ne spomne točno (ve, da se je ustrašil, ker se je nekaj razbilo pa da je mislil, da se je komu kaj zgodilo in da mu je počil ventil)....da mu je sicer neskončno žal a ve, da tega ne more zavrteti nazaj - da se zaveda, da se je to vseeno zgodilo. A da mu je žal. Vem da mu je. Rekel je, da upa, da se kaj takega nikoli ne zgodi več, da bo vse naredil, da se to res ne bi več ponovilo.
Rada bi samo razumela...zakaj? To mi je čudno, ker še sam ne ve.
Mnja, saj kot rečeno, danes je že bolje. Sem zadevo nekoliko prespala že očitno.
Res da sem sicer oseba, ki prepogosto pretirava in sem verjetno tudi tu, a dejansko sem prvič odkar sva skupaj ali bolje rečeno - prvič odkar skupaj živiva sem pomislila na to, da bi spakirala in odšla domov, tako hudo mi je bilo. (tudi par takih izjav je bilo izrečenih, da naj spakiram in grem - ko sem šla spat v drugo sobo, proč od njega).

Očitno smo ljudje res tako čudni, da vedno znova presenečamo. Tudi negativno kdaj.

Spogledljivost pristoji le srečni ženski.
(Honoré de Balzac)
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 22:18
Povezava do prispevka
Ti svetujem, da ne sprejemaš nekih naglih odločitev v takem prizadetem stanju. Glede na to, kar si napisala, sklepam, da se bosta pomirila in da je tudi njemu hudo, da se je obnašal kot kreten (brez zamere ).

Live and let live.
0
Nazaj na vrh
Aladdin
Starost: 54Pridružen: 10. feb 2011Prispevkov: 40Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 22:23
Povezava do prispevka
Amm...če prav razumem, se je po devetih () letih prvič "spucal", tko kt je treba...no, potem mu jaz iskreno čestitam, da je zbral pogum in pokazal neka čustva, ki jih je očitno tlačil toliko časa! Ti pa - ne kompliciraj in bodi vesela, da se je (končno) zdrl! Tako ljudje dajemo ven vsakodnevne stvari, ki se nabirajo v nas...
Fuck you all...
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 22:41
Povezava do prispevka
Ah, različni pogledi pač , najbolje pa vesta sama udeleženca prepira, kako je bilo in zakaj. Jaz sem sicer  z mojo matematično logiko razumela, da se poznata šele 4 leta .

Skratka Layla, če si vsaj malo take drama queen , kakršna sem jaz, bo dramatika okoli tega dogodka kmalu zbledela, nikar preveč ne skrbi.


Live and let live.
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 22:43
Povezava do prispevka
Vsi kdaj pa kdaj storimo nekaj kar pozneje obžalujemo. Mogoče je pač imel zelo slab dan in se ni mogel zadržati, tega da te je nadrl pred prijatelji si jaz ne bi jemala preveč k srcu, po mojem bi bilo vseeno kje bi bila če je bil "na robu". 
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Layla_
Starost: 39Pridružen: 16. okt 2005Prispevkov: 4694Kraj: Vedno na sončni strani...Status:Offline
Objavljeno: 21. mar 2011 22:48
Povezava do prispevka
Am...ne po 9ih letih. Poznava se skupaj 4 leta, od tega sva skupaj v zvezi 3 leta in od tega skupaj živila 1,5leta. Sem verjetno malo čudno napisala.

Hmm...meni je zelo žal, ampak nisem nič hvaležna če se nekdo zdere name brez konkretnega razloga (tudi drugače zame osebno to ni rešitev, ker se probleme rešuje tudi na drugačne, bolj konstruktivne,  načine - ali pa pač zame preprosto potem partner ni pravi). Ok, mogoče sem malo zakomplicirala, vendar vsem prisotnim tam to vedenje ni bilo sprejemljivo. Vsi so rekli, da je bilo pretirano in res neprimerno. Aladdin, drugače se vsak dan pogovarjava in si vedno poveva, če komu kaj ne paše, če komu kaj manjka, če koga kaj moti. Tudi "spucala" sva se že oba, ampak kreg je zame nekaj čisto drugega kot pa če se ti na ponižujoč način zdereš na nekoga pred določeno družbo. Ali pa preprosto na te zadeve gledamo drugače - hvala bogu.
Čustev on ne tlači, ker je oseba, ki vedno pove kot misli - nobenega ovinkarjenja, če mu kaj ne paše tudi vedno pove in do zdaj sva bila oba vedno mnenja (vsaj tako je vedno rekel, ko sva se pogovarjala), da sva kar uspešna v sklepanju kompromisov.
Aladdin, hvalabogu, da me ne obkrožajo taki ljudje kot si ti, ki svoje vsakodnevne frustracije izživljajo na drugih - v svojem krogu prijateljev, kolegov nimam hvalabogu nobenega. To zame ni pravi način - brez zamere. Frustracije vsakodnevnega življenja se po mojem mnenju lahko izraža tudi na veliko bolj konstruktiven način - predvsem šport, meditacija, ogled kakega dobrega filma, masaža itd.

Edit: Ja, saj mislim, da sva se pogovorila. In mislim, da tudi rešila oz. pač se dogovorila določene stvari. Tulipan, hvala za tvoje besede in mnenje...Pomaga
Spogledljivost pristoji le srečni ženski.
(Honoré de Balzac)
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 22. mar 2011 9:00
Povezava do prispevka
layla, upravičeno si bila prizadeta. tako obnašanje ni sprejemljivo, še manj pa pred prijatelji, v družbi ... in prav je, da si povedala, da ti ni všeč.
 
tudi če si jezen, se moraš v določenih momentih pač znat skontrolirat. zato imamo ljudje zavest. sposobnost reagirati situacji primerno ...
 
ne vem kakšna stvar se je razbila, da se je tako ustrašil, da ne ve kaj se je dogajalo, jaz menim, da je bil to izbruh, ki se je nabiral, ta razbita stvar pa je bila samo kaplja čez rob in je vzrok za izbruh globlji.
 
sicer pa praviš, da sta se pogovorila in je boljše :) pravilno
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2011 9:40
Povezava do prispevka
V teoriji se mi kričanje na partnerja zdi popolnoma nesprejemljivo, v praksi pa pride tudi do tega - skoraj vsakomur kdaj prekipi in dvigne glas, tudi jaz, pa nisem ponosna na to, je pa dokaj življenjsko. Druga stvar pa je, da se to zgodi v družbi. Razloga ne razumem, ustrašil se je nečesa in zato se je zdrl nate in ti na koncu še rekel, da se kar spokaj? Hmmm ... tole se mi zdijo malo čudni izgovori Ouch

Kaj ti svetujem: postavi meje
Thumbs Up
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 22. mar 2011 9:46
Povezava do prispevka
-
Nazadnje urejal/a MeiMei 27. jul 2022 16:32; skupaj popravljeno 1 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2011 11:19
Povezava do prispevka
Layla_, meni se tudi zdi, da delaš malo preveč scene. Ampak če si tako navajena, te pač razumem. Si lahko srečna, da imaš okoli sebe take ljudi, ki se vedno znajo zadržat. Še bolj si lahko srečna, da imaš takega fanta. Ker mislim, da so ljudje vedno najbolj direktni do tistih, ki so jim najbolj blizu. Če bi nam npr. nek neznanec razbil neko stvar, se sigurno ne bomo šli dret na njega, ampak bomo vsi prijazni kolikor se bo dalo. Če pa nam naredi to nekdo, ki ga dobro poznamo, si mu pa upamo vse rečt. Meni se to sicer ne zdi prav, ampak ljudje smo pač krvavi pod kožo.
Je pa prav, da sta se potem o tem pogovorila in prav je, da se ti je fant opravičil. Glede na to, ko opisuješ, kako mu je bilo žal, mislim da lahko zgladita ta spor in gresta naprej. Mogoče se bo še kdaj ponovilo. V zvezah so pač obdobja, ko je lepo in včasih malo manj lepo. Ljudje smo si različni in vsak ima kdaj kake svoje probleme. Normalno je, da se ljudje kregamo, tudi zaradi povsem brezveznih stvari. Osebno pa mislim, da se je treba čim več pogovarjati. Da bi do takih stvari čim redkeje prihajalo in če že pride, da razčistimo zakaj se je to zgodilo in da zadevo popravimo. Moj fant večkrat reče, da vsakič ko se skregava, se imava še bolj rada
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 22. mar 2011 11:27
Povezava do prispevka
seveda je normalno, da se prepiramo, da med nami prihaja do nesporazumov, konfliktov itd. vendar se mi zdi, da tu ni šlo za prepir ampak za njegov izpad in to pred prijatelji. zaradi tega se upravičeno počuti prizadeto in dejansko tako ravnanje ni pravilno. lahko se zgodi, le kdo se lahko 100% skontrolira vedno in povsod? vendar ni v redu.
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ko partner povzdigne glas nad vami
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.