jaz sem pekla kokosovo torto 

5 beljakov
1 jogurtov lonček sladkorja
150 g kokosove moke
200 g jedilne čokolade
1 žlica vode
5 rumenjakov
0,25 l sladke smetane
Beljake stepamo v trd sneg, vmes postopno dodajamo sladkor. Vmešamo kokosovo moko in maso poravnamo v tortni model. Pečemo 20 min na 180°C.
Med tem stopimo čokolado z dodano žlico vode, vmešamo rumenjake ter ohlajeni dodamo še v trdo stepeno smetano. S tem prelijemo ohlajeno testo ter ga damo s tortnim modelom vred v zamrzovalnik.
Preden postrežemo, damo torto za nekaj časa v hladilnik, da se malo odtaja.
Čisto simpl. Jaz dam sicer manj sladkorja (1/2 jogurtovega lončka), ker mi je všeč malo manj sladko. Z rumenjaki v kremi so pa tudi debate (recept je iz Kulinarike), nekateri jih ne dajo noter, v vsakem primeru je torta zelo enostavna, dobra, predvsem se pa hitro pripravi. 