Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čokolino, Čokolešnik

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 5. jul 2011 8:37
Povezava do prispevka
Dragi shivadas,
 
ne vem po katerih (če sploh katerih) forumih sicer sodeluješ in kakšna so pravila sodelovanja tam, na Planetu Lepote pa vsekakor ne toleriramo žaljivih komentarjev. Tvoje sporočilo je bilo v skladu s Pravili PL cenzurirano - Pravila si (s)prejel ob registraciji! -prosim pa, da se v prihodnje takim izpadom izogibaš, če želiš še naprej sodelovati na našem portalu.
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
shivadas
Starost: 39Pridružen: 4. jul 2011Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2011 13:15
Povezava do prispevka
SwanHeart je napisal/a
Raje jim kupim spodoben evrokrem,  


Evrokrem, tudi tisti najboljši (nutela itd) vsebujejo kombinacijo najslabšega olja - v stilu merkator generik za 80 centov- in belega sladkorja, ter nekaj umetnih arom, mogoče tudi 1% lešnikov, ampak ni nujno.
Čokolino pa vsebuje žitarice, sladkor, vitamine in kakav.
Čokolino torej vsekakor ni najbolj zdrava hrana, ampak niti približno pa ni tako škodljiv in nezdrav kot kakršenkoli evrokrem. Samo toliko v vednost.
Lep dan...
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2011 13:32
Povezava do prispevka
Mislim, da je bilo dovolj napisanega zgolj v vednost. Kogar bo zanimalo tvoje mnenje, lahko prebere tvoje skoraj identično sporočilo na prejšnji strani. Ni potrebe po podvajanju in ponavljanju informacij. 
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2011 13:42
Povezava do prispevka
Ja no, seveda je...potrebno, če želiš nekaj goreče povdariti s multi pikami na i in še i.

Le še nekaj. Kaj pa kar se tiče količine vnosa čokolinota v primerjavi z evrokremom?
Teoretično lahko poješ veliko več čokolinota (krožnik ali 10 na dan), vsak dan, zmešano z mlekom, po možnosti od krave kot pa evrokrema, namazanega na kosu kruha...
Če pa evrokrem, po drugi strani ješ npr. z žlico...hm, se sprašujem kako je potem s prebavo... in kaj takrat tehtnica pokaže, kar se tiče količine vnosa 'nezdravih' živil?



Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
shivadas
Starost: 39Pridružen: 4. jul 2011Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2011 18:37
Povezava do prispevka
Jah se opravičujem, sem dobil namreč mail, da je bilo prejšnje sporočilo cenzurirano, zaradi česar sem sklepal, da je bilo tudi izbrisano in sem torej še enkrat napisal, tokrat na prijaznejši način Smile
Očitno pa ni bilo izbrisano, jooj sem zdej pa res izpadel agresivneš haha, čeprav ne po lastni želji, včasih tudi kaj napišem bolj "energično", pa ni nujno da sem dejansko jezen, samo povdariti sem hotel nekaj Smile
Ja količnisko evrokrema po mojem veliko več tudi poješ, saj ko ga na kruh namažeš, daš na kruh okoli 20 do 30 gramov evrokrema, čokolina za enako količino bi moral pojesti 2 zelo zelo gosta krožnika. Sploh pa nisem napisal, da je čokolino zdrav, je pa v primerjavi z evrokremom kot sveže v šečici pečen krompir v primerjavi s pomfrijem.
0
Nazaj na vrh
shivadas
Starost: 39Pridružen: 4. jul 2011Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2011 18:41
Povezava do prispevka
No pa tudi ko praviš evrokrem na kosu kruha je boljši kot mleko od krave.. To spet ni res, je pa veliko bolj zdravo spiti ali pojesti krožnik mleka, kot bel kruh, kjer je notri moka tip 500 in gora soli in cukra. Bela moka je itak strup. Kravje mleko je pa lahko celo zelo zdravo, če ni seveda kakšno pasterizirano, homogenizirano, sterilizirano in polno hormonov in steroidov kot kakšno alpsko mleko naprimer.
0
Nazaj na vrh
tweets
Starost: 41Pridružen: 29. maj 2011Prispevkov: 59Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2011 19:10
Povezava do prispevka
uf, če se smem vključiti: meni se najbolj nezdravo zdi prav kompliciranje s hrano... dejstvo je, da večina stvari, ki jih jemo ni neoporečnih in ni se treba slepiti z "bio proizvodnjo" ali popolnemu odrekanju npr. mleka in podobnemu. kot je nekdo pred mano že omenil - nobena stvar v prevelikih količinah ni dobra.

pa tudi, tanja, vidim da je tvoje mnenje tu zelo spoštovano (verjamem, da upravičeno), ampak se mi zdi da bi podobne rezultate lahko pokazala tudi primerjava skupin paranočnih in neparanoičnih ljudi oz. otrok paranoičnih in neparanoičnih staršev. ko se začnejo mame spraševati oz. obtoževati, da so s čokolinom ali napačno izbiro vozička otroku uničile življenje, mislim, da nam je vsa stvar malo ušla iz rok..
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 32Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2011 20:20
Povezava do prispevka
shivadas je napisal/aNo pa tudi ko praviš evrokrem na kosu kruha je boljši kot mleko od krave.. To spet ni res, je pa veliko bolj zdravo spiti ali pojesti krožnik mleka, kot bel kruh, kjer je notri moka tip 500 in gora soli in cukra. Bela moka je itak strup. Kravje mleko je pa lahko celo zelo zdravo, če ni seveda kakšno pasterizirano, homogenizirano, sterilizirano in polno hormonov in steroidov kot kakšno alpsko mleko naprimer.
 
 
No, takšne izjave pridejo vn, ko ljudje niso seznanjeni z osnovnimi postopki obdelave živil. najprej v vsakem mleku so hormoni, to je gotovo, tudi v tistem najbolj neokrnjeno domačem, ravno tako v alpskem, to nima veze. Taka je pač sestava mleka. S tem ni nič narobe, če človek to prenaša, oz. če na to ni občutljiv.
Sterilizacija in pasterizacija sta pa postopka, ki sta nujno potrebna da se doseže da je mleko neoporečno kar se tiče zdravja. Sterilizacija namreč odstrani iz živila bakterije in spore, ki bi našemu organizmu ob zaužitju lahko škodovale, pasterizacija naredi podobno, ne odstrani pa spor. Denimo, da je krava, ki jo molzemo, nekje staknila neko bolezen v začetnem stadiju, in znaki še niso vidni na njenem telesu. No, obstaja možnost da je mleku že okuženo in da bo naše telo proti njemu ustrezno protivnetno odreagiralo. No, če je mleko pasterizirano ali sterilizirano se tega vsaj delno obvarujemo.
 
Niso pa to nobeni fensišmensi dragi postopki, gre po večini le za TOPLOTNO obdelavo. Se pravi tudi doma, ko prinesemo 2 litra mleka od sosedovega kmeta in ga prekuhamo, ga s tem v bistvu pasterizirano/steriliziramo.
 
Sama nisem zvesta zagovornica uživanja mleka, ker vem da marsikomu povzroča zdravstvene težave, tudi jaz sem z njim že mela probleme. Vseeno pa menim da vsebuje nekatere komponente, ki v primernih količinah lahko koristijo. Je pa sigurno res da je boljše čokolino z malo mleka, kot pa 3 žlice nutelle.
 
Tale odgovor je sicer offtopic, za kar mi je žal, ampak sem mogla komentirat zgornjo izjavo Smile 1
0
Nazaj na vrh
shivadas
Starost: 39Pridružen: 4. jul 2011Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jul 2011 8:18
Povezava do prispevka
Pasterizacija je postopek segrevanja na ultra visoki temperaturi za nekaj sekund, sterilizacija pa je v bistvu filtracija.
Če mleko doma prekuhaš ga segrevaš na veliko manjši temperaturi za dlje časa.
Poleg tega je surovo mleko še najbolj zdravo, prekuhavanje je samo za občutljive želodce.
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 6. jul 2011 10:00
Povezava do prispevka
Pasterizacija je segrevanje med 65-85 (kar pa ni pravilo) stopinj celzija, kar zagotovo ni ultra visoka temperatura, mleka pa zagotovo ne sterilizirajo s filtracijo.

Občutljivi želodci? V mleku se lahko pojavijo enterobaterije, koliformi, ki so lahko patogeni. In tukaj  ti noben utrjen želodec ne pomaga.

Sicer smo pa off topic.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 6. jul 2011 10:01
Povezava do prispevka
Zadnja sporočila so prestavljena v temo Mleko. Prosim, da nadaljujete razpravo o mleku na podani temi, ne tukaj.

Ko vidite, da ste OT, prosim, da sami poiščete ustrezno temo in tja odgovorite. Zgolj dodaten stavek, da veste, da ste OT, ni dovolj. Hvala.


mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
shivadas
Starost: 39Pridružen: 4. jul 2011Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jul 2011 10:15
Povezava do prispevka
alecia je napisal/aPasterizacija je segrevanje med 65-85 (kar pa ni pravilo) stopinj celzija, kar zagotovo ni ultra visoka temperatura, mleka pa zagotovo ne sterilizirajo s filtracijo.

Občutljivi želodci? V mleku se lahko pojavijo enterobaterije, koliformi, ki so lahko patogeni. In tukaj  ti noben utrjen želodec ne pomaga.

Sicer smo pa off topic.


Kaj pa mlekomati? tam je mleko popolnoma surovo in nepasterizirano, pa ga nikoli ne prekuham in ga dajem dojenčku, pa nihče nima nikakršnih problemov, medtem ko imamo hude težave z drisko in izpuščaji, kadar piojemo pasterizirano in obdelano mleko.
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 6. jul 2011 10:17
Povezava do prispevka
Hvala, Meri, in oprosti za nevšečnosti 

Shivadas, dajva nadaljevat na ustrezni temi, prosim
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 6. jul 2011 17:17
Povezava do prispevka
st je napisal/a
Teoretično lahko poješ veliko več čokolinota (krožnik ali 10 na dan), vsak dan, zmešano z mlekom, po možnosti od krave kot pa evrokrema, namazanega na kosu kruha...


To sem napisala, ker v mojem primeru to tudi dejansko drži, je držalo.
Kilogrami čokolinota so skoraj skrivnostno izginjali iz kuhinjske zaloge, pred mnogimi leti. Btw, enako velja za (alpsko) mleko.
Evrokrem pa nikakor ni šel tako gladko po tekočem traku v moj prebavni trakt, vključno s kruhom. En kos in sem imela dovolj, v premoru več tednov ali mesecev.

Sprašujem se, koliko je tudi to botrovalo mnogim težavam in tegobam, s katerimi se spopadam zdaj (še kar)? Guess I'll never know! Not for sure.


Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2011 10:57
Povezava do prispevka
Hehe kakšna debata se je tu razvila o čokolešniku in podobnih zadevah.
Jst pa priznam da me je čokolešnik spremljal celotno otroštvo, pa tudi zdaj mi kdaj pa kdaj zelo zapaše in si ga z veseljem pripravim. V bistvu se niti nisem nikoli spraševala kaj vsebuje in koliko dejansko (ni?) zdrav. Meni je čokolešnik suepr ker me že majhna količina izredno nasiti.
Brat je pa dejansko imel obdobje ko je med odraščanjem (starost nekje 12 let) eno leto dobesedno vsak dan jedel čokolešnik pa ni nikoli imel nobenih težav.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čokolino, Čokolešnik
Stran 3 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.