Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čičerika in humus

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 19:39
Povezava do prispevka
Am, kako to? Big smile Samo namočeno ješ ali kako?
There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 20:29
Povezava do prispevka
Tale namaz iz čičerike poskusite, božanski je. Jaz ga v Angliji čisto preveč pojem. Embarrassed Odličen je za na kruh ali pa kot omaka za namakanje npr. korenja, čipsa, ipd.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 20:40
Povezava do prispevka
bubica10 je napisal/a
Kakšen okus pa to sploh ima? Mogoče kakšne asociacije  ?
 
Okus pečene sem že razložila; okus le namočene in kuhane pa mene spominja na surov grah.
 
Hrca, ja, ali samo namočeno, če se je namakala dovolj dolgo. Če se pa ni namakala dovolj dolgo, jo pa še skuham in to jem (nesoljeno). Seveda to ne skoz, ampak tako za sproti, malo grickam. To bi pomoje tebi ful prišlo v poštev.
 
Lubenica, to je to k sm na prejšnji strani napisala da bom danes naredila- humus. .
In sem ga res ravno naredila in ravno zdajle ga jem...mmm, božanski je. Sicer ful ne jem kruha, ampak tole je pa vredno. Popekla sem si toast in humus gor namazala. Olivno olje se tako fajn ratopi po toplem kruhu, čuti se česen, čuti se limono, peteršilj... res dobro.
 
Jaz sem humus naredila tako, da sem dala nekje 150 g suhe čičerike (sem jo namočila in skuhala), par žlic olivnega olja, kar nekaj strokov česna, sveži peteršilj, malo sezama, limonin sok, sol, poper. In sem to s paličnim mešalnikom zmešala.
Pride kar konkretna količina namaza, ki se ga komot v hladilniku hrani par dni. Mogoče kasneje še slikco dodam.
 
Hm, Lubenica, si ravno ne predstavljam kako bi v to pomakala čips, ker pride kar gosto. S čim pa ti razredšič, le z oljem?
Nazadnje urejeno 20. mar 2012 20:52; skupaj popravljeno 2 krat
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 20:48
Povezava do prispevka
Lubenica, ga delaš prav po tem receptu ali imaš kakšnega svojega? Smile Mene že dolgo mika, da bi si pripravila humus, pa vedno odlašam.

Uuu, Iza, hvala še za tvoj receptić. Smile
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 20:52
Povezava do prispevka
Probaj Meri, ti ne bo žal.
0
Nazaj na vrh
Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 21:34
Povezava do prispevka
To se fino sliši, bom pa res poskusila. Itak moram jutri v nabavo, mi je že skoraj hrane zmanjkalo. Big smile Bi bilo vredu, če jo namočim čez noč (recimo da se namaka tam 8-12 ur) pa da jo zjutraj samo še sperem in spakiram? Edino malo me skrbi, da bi me preveč napenjalo, ker je stročnica pa še leno črevo imam. Verjetno jo bom morala kar kuhati.
There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 21:40
Povezava do prispevka
Če je ne boš kuhala, jo raje namakaj dalj časa, 24 ur. Jaz sem mojo današnjo namakala od 22.zvečer pa do 5 popoldan, se pravi 19 ur, pa je bila kuhana v dobrih 15 minutah.
 
Napenja pa zelo ja in zelo pospeši prebavo.
0
Nazaj na vrh
Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 21:44
Povezava do prispevka
Me bojo izgnali v divjino! Big smile
There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 22:05
Povezava do prispevka
KrvavaMeri je napisal/aLubenica, ga delaš prav po tem receptu ali imaš kakšnega svojega? Smile Mene že dolgo mika, da bi si pripravila humus, pa vedno odlašam.


Jaz ga v Anglji kupujem in ne pripravljam sama, pri nas pa žal ni na voljo v trgovinah. Sem ga pa doma dvakrat naredila tudi po tem receptu z BBC-ja, sicer brez tahinija (sezamove paste ali kaj je že to) in je bil še vedno odličen. Se pa ne spomnim, da bi bil pretirano gost in ga nisem redčila.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 22:17
Povezava do prispevka
Hvala, Lubenica.
Jutri nabavim čičeriko. Čisto prehitro ste me prepričale. Tongue
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2012 22:48
Povezava do prispevka
Jeej . Ma zdrava je, dobra je, zakaj pa ne. Edino poceni ni, če jo redno kupuješ. Jaz sem si jo nabavila na zalogo, ko je bila v Hoferju 500 g za 2 evra al kok je že bla. Vem da jo ima tudi DM (Alnaura), cena je pa nekje 3 evre in navzgor.
 
400- 500 g suhe je rabiš za konkretno enolončnico, za namaz sem jo jaz rabila 150 g, za grickanje pa (2 porciji) slabih 200 g.
 
 
0
Nazaj na vrh
Anisja
Starost: 39Pridružen: 20. jan 2007Prispevkov: 1452Kraj: Na realnih tlehStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 9:02
Povezava do prispevka
Javlja se še ena navdušenka nad čičeriko v vseh možnih oblikah. Meni je super tudi samo kuhana, brez kakršnih koli dodatkov. Nekajkrat sem delala tudi humus in falafel, je bilo v redu samo niti približno tako dobro kot na Bližnjem vzhodu- dve leti nazaj sem bila tam na potovanju in sem dobra dva tedna čisto vsaki dan jedla humus in falafel, tudi po večkrat na dan, pa se nisem niti malo naveličala. Sem si pa ravno prejšnji teden naredila zalogo čičerikinih polpetov z zelenjavo, pridejo prav ko ni časa za kuhanje pa še zelo dobri (in zdravi) so.
If you know EXACTLY what you are going to do, what is the point of doing it? (P.Picasso)
0
Nazaj na vrh
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 9:52
Povezava do prispevka
iza je napisal/aHm, Lubenica, si ravno ne predstavljam kako bi v to pomakala čips, ker pride kar gosto. S čim pa ti razredšič, le z oljem?


Sicer nisem Lubenica Smile ampak jaz humus redčim z vodo v kateri se je kuhala čičerika (po nekem receptu) ali z vodo iz konzerve. Sem ga pa tudi že v vodo iz pipe, če ni bilo drugega.

Drugače je meni humus boljši, ko že malo stoji v hladilniku, ko se okusi premešajo. Thumbs Up
Komot pojem celo skledico na žlico brez kruha Shocked

Je pa na okusno.je če napišete humus v iskalnik en uporaben recept za domače krekerje. Thumbs Up
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 11:01
Povezava do prispevka
quote:e8110cfaaf="Lunča"Sicer nisem Lubenica :)ampak jaz humus redčim z vodo v kateri se je kuhala čičerika (po nekem receptu) ali z vodo iz konzerve.. :Y:
 
Seveda, pozabile smo omeniti, da se čičeriko lahko kupi tudi v konzervi in ni potrebno namakanje.
 
Lunča, praviš z vodo, v kateri se je kuhala čičerika? Pa ti nič ne smrdi voda? Vsaj tista voda, v kateri se čičerika dolgo namaka, začne malo smrdeti.
 
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2012 11:12
Povezava do prispevka
Še en recept za čičerikin namaz, ga nameravam sprobat! Sestavine so bolj ali manj podobne tistim, ki ste jih že napisale, le da imate tu še video prikaz. Wink
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čičerika in humus
Stran 3 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.