Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Hitra (junk) hrana povzroča odvisnost

24. feb 2015 8:34
0

Oglasno sporočilo

... hrane? Nič čudnega – raziskovalci z univerze Michigan so namreč ugotovili, da visoko procesirana hitra prehrana povzroča odvisnost.

To je ena prvih raziskav o tem, katere vrste hrane povzročajo odvisnost. Pretekle raziskave so pokazale, da predelana (procesirana oz. 'junk') hrana, ki vsebuje veliko nezdravih maščob in enostavnih ogljikovih hidratov (bela moka, sladkor, škrob), vodi v prenajedanje, ki je podobno odvisnosti. Čeprav je predelana hrana večini zelo okusna, pa je zelo nezdrava, saj povzroča malodane vse sodobne bolezni in vodi v odvisnost od tovrstne prehrane.

PREBERITE TUDI: Mutacije genov zaradi nezdravega življenja očeta se dedujejo več generacij

Nepredelana hrana brez nezdravih maščob in enostavnih hidratov (zelenjava, neoluščene žitarice, ribe …) ne povzročajo odvisnosti. Posamezniki, ki so nagnjeni k odvisnostim in so hkrati tudi predebeli, bi morali zato še posebej paziti, saj lahko hitro zapadejo v začaran krog hitre prehrane in rejenja. V nadaljnjih raziskavah pa nameravajo preveriti, ali tovrstna hrana povzroči spremembe v možganih in vedenja kot je npr. zloraba drog.

PREBERITE TUDI: Le 2 tedna nezdrave prehrane lahko povzročita raka
 

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obraz je vsakodnevno izpostavljen vsemu onesnaženju iz zraka oz. okolja, zato je zelo pomembno, da ga zjutraj in zvečer temeljito očistimo.