Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Hitra (junk) hrana povzroča odvisnost

24. feb 2015 8:34
0

Oglasno sporočilo

... hrane? Nič čudnega – raziskovalci z univerze Michigan so namreč ugotovili, da visoko procesirana hitra prehrana povzroča odvisnost.

To je ena prvih raziskav o tem, katere vrste hrane povzročajo odvisnost. Pretekle raziskave so pokazale, da predelana (procesirana oz. 'junk') hrana, ki vsebuje veliko nezdravih maščob in enostavnih ogljikovih hidratov (bela moka, sladkor, škrob), vodi v prenajedanje, ki je podobno odvisnosti. Čeprav je predelana hrana večini zelo okusna, pa je zelo nezdrava, saj povzroča malodane vse sodobne bolezni in vodi v odvisnost od tovrstne prehrane.

PREBERITE TUDI: Mutacije genov zaradi nezdravega življenja očeta se dedujejo več generacij

Nepredelana hrana brez nezdravih maščob in enostavnih hidratov (zelenjava, neoluščene žitarice, ribe …) ne povzročajo odvisnosti. Posamezniki, ki so nagnjeni k odvisnostim in so hkrati tudi predebeli, bi morali zato še posebej paziti, saj lahko hitro zapadejo v začaran krog hitre prehrane in rejenja. V nadaljnjih raziskavah pa nameravajo preveriti, ali tovrstna hrana povzroči spremembe v možganih in vedenja kot je npr. zloraba drog.

PREBERITE TUDI: Le 2 tedna nezdrave prehrane lahko povzročita raka
 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.