Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6 odbijajočih higienskih napak, ki jih ljudje počno, ko si delijo posteljo

16. avg 2018 11:12
0

Oglasno sporočilo

To, da delimo posteljo z drugo osebo, ponavadi pomeni ‘crkljanje’, udobje in romantiko. Čeprav se vse to sliši zelo lepo, pa ima lahko tudi neprijetne posledice, na katere morda niti ne pomislimo. 

PREBERITE TUDI: 7 majhnih sprememb spalnice za veliko boljši spanec


Skupno zazibanje v spanec in skupno zbujanje je lahko prijetno, a opomniti se moramo tudi na nekatere higienične napake, še posebno, če oseba, s katero spite, nima primernih higienskih navad. Strokovnjaki pravijo, da ljudje največkrat naredimo teh 6 napak. 

1. Preredko menjavanje posteljnine

Dovolj pogosto menavanje posteljnine je že tako pomembno za naše zdravje, in še toliko bolj, če si posteljo delita dve osebi. Na posteljnini se namreč naberejo pršice in bakterije.

2. Ne umijete obraza, preden odidete v posteljo

Ne le, da vaši koži izjemno škodujete, če odidete v posteljo naličeni, umažete lahko tudi posteljnino, na kateri boste pustili kozmetične madeže in bakterije in to bo vaša koža trpela vsakič, ko boste ponovno odšli spat.

3. Hišni ljubljenčki v postelji

Seveda je ljubko, če vaš štirinožni prijatelj spi ob vas, a pomislite tudi na to, da se ta kosmatinec čez dan sprehaja zunaj, po mestu in poteh, kjer si zelo umaže svoje tačke, nato pa to prenese v vašo posteljo.

PREBERITE TUDI: Tako pogosto bi morali prati vzglavnike in odeje
 

4. Delite si vzglavnik

Večina parov si posteljo deli tako, da eden spi na eni polovici in drugi na drugi. Če zaspite skupaj, tesno objeti, pazite le, da si ne delite ali zamenjate blazin, na katere slonite z obrazom.

5. Uporabljate veliko kozmetičnih izdelkov

Če uporabljate veliko kozmetičnih izdelkov, preden odidete spat, jih prenesete na posteljnino in jo s tem umažete. Pomislite tudi na izdelke za lase, ki jih imate na lasišču. Suhi šampon, olje za lase, lak za lase, ... to vse nevede nanašate na blazino, katere se dotikate tudi s kožo na obrazu.

6. V posteljo odidete neoprhani

Nekateri se ne prhajo ob koncu dneva, torej zvečer, temveč se raje prhajo zjutraj ali preko dneva. Če ima vaš partner kakšne alergije, je še posebej nujno, da se oprhate pred spanjem. Neoprhani v posteljo prinesete cvetni prah, prah, bakterije in vso umazanijo, ki se je na vas nabrala preko dneva. 

PREBERITE TUDI: To se zgodi, če zaspite z ličili

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozabite na ovohavanje prelepih vrtnic – kaj ko bi njih koristi izkoristile kar v vsakodnevni lepotni rutini?