Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Gibanje izboljša samopodobo

13. dec 2018 13:40
0

Oglasno sporočilo

... izgube maščobe, povečanja moči ali izboljšanja kondicije, se v svojem telesu vseeno počutijo tako dobro kot njihovi bolj atletski kolegi.

Raziskovalci so sistematično analizirali široko področje različnih učinkov vadbe na samopodobo tako, da so pregledali vse s tem povezane raziskave, opravljene do junija 2008. Ugotovili so, da je gibanje izboljšalo samopodobo tistih, ki so telovadili, ne glede na dejanske fizične učinke vadbe. To pomeni, da se potrebe za doseganje psiholoških učinkov vadbe, vključno s spreminjanjem samopodobe, bistveno razlikujejo od tistih za doseganje fizičnih koristi. Do sedaj so bile psihološke prednosti gibanja manj raziskane, čeprav zajemajo zmanjšanje depresije in boljšo samopodobo.

Slaba samopodoba je v današnjem času namreč pereč problem - v ZDA kar 60 % odraslih ni zadovoljnih s tem, kako izgleda njihovo telo, zato zapravijo milijone za produkte, ki spremenijo njihovo postavo, kar vključuje tudi tablete za hujšanje in različne kozmetične postopke. Ta raziskava pa dokazuje, da lahko praktično kakršna koli vrsta telovadbe pomaga ljudem, da se počutijo bolje in so bolj samozavestni. Pri tem je pomembna zgolj pogostost, ne pa trajanje, intenzivnost ali tip vadbe.

PREBERITE TUDI: Uporaba dišečih izdelkov izboljša počutje in samopodobo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • numi pred 7 dnevi
   preprost
  • numi pred 7 dnevi
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
   Krasna za suho kožo
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Dandanes so ženske, ki skrbijo zase, videti mlajše kot so bile njihove mame in babice.