Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

mleko

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
miškašiška
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 22:29
Povezava do prispevka
Sem se pred dnevi pogovarjala z enim kmetom, ki se ukvarja z živinorejo, torej prodaja tudi mleko. Njegovo mleko ,,gre,, k Italijanom (izvoz).
Pa sem ga vprašala, katero mleko je pa potem mleko Ljubljanskih mlekarn in mi je rekel, da slovaško in madžarsko (nisem preverjala v LM).
Mi je vse dol padlo. Sem bila prepričana, da, ko kupim mleko LM, da gre za mleko naših krav.
In sem zbegana. Strokovnjaki pravijo, naj pijemo mleko s čimmanj maščobami ( torej so nas naši starši itak ,,zafurali,, ker smo pili polnomastno mleko, he he ), na tv oglašujejo, naj pijemo domače mleko ( čeprav nam prodajajo uvoženega ), trgovci nam prodajajo mleko po ceni od 85-185 SIT,..........in nimam pojma, kaj naj kupim ! 
Potem so tu še zagovorniki, ki pravijo, da je mleko popolnoma škodljivo in ni nobenih koristi za organizem,...
Aja, pa dobro ga je piti zaradui vsebnosti kalcija (preventiva proti osteoporozi,...)
Pa še kakšna trditev bi se našla v ,,vojni o mleku,,....................

Kaj menite?
Bi bila vesela kakšnega strokovnega mnenja!

MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
Baby
Starost: n/aPridružen: 11. mar 2005Prispevkov: 2553Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 22:47
Povezava do prispevka
Naj ti povem tudi to, da je moji prijateljici, ki je noseča ginekologinja odsvetovala pitje mleka, ampak priporočala pa je uživanje skute in navadnega jogurta.To pa je res zelo žalostno, če je res da ne pijemo slovenskega mleka, ampak uvoženo. Mi imamo doma vedno alpsko mleko, drugega niti ne kupujemo. Jaz ga pijem le v kavi, drugače pa ne, ker mi je vedno slabo po mleku in še napihne me, da sem kot goska.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 23:54
Povezava do prispevka
To o slovaškem/madžarskem mleku se je vleklo tudi po časopisih zadnje dni..

Navsezadnje je tudi zavajanje potrošnikov,če gor piše "Alpsko mleko",pa vsebina prihaja od daleč stran kot izpod Alp..

Razlog za to naj bi bile nizke odkupne cene mleka v Sloveniji in zato naši prodajajo v Italijo,kjer imajo mleka premalo in je plačano več.

Jaz popijem precej mleka in pojem dosti mlečnih izdelkov..in tudi nisem preveč navdušena nad zgoraj napisanim

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 38Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2005 11:22
Povezava do prispevka
Pravijo da je mleko samo za otročke in teličke,meni mleko sloh ne paše razen  tu pa tam..
0
Nazaj na vrh
Maruška
Starost: 42Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 9702Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2005 11:27
Povezava do prispevka

RESNICE IN ZMOTE O MLEKU

K pisanju tega sestavka me je vzpodbudil članek z naslovom

0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2005 18:09
Povezava do prispevka
Mi je ravno zadnjič mami rakla, da zadnje čase to mleko ni več tako dobro kot je bilo včasih. Je rekla da to Madžarsko mleko ni vredu. Sem pa tudi jaz že slišala da pri naš odkupujejo senejše mleko kot ga ponujajo naši kmetje.
Pa je to z vsemi slovenskimi mlekarnami? Vse kar je našega mleka (naše znamke) ni v resnici naše?
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 10:01
Povezava do prispevka
Baby je napisal/a
Mi imamo doma vedno alpsko mleko, drugega niti ne kupujemo. 

Tudi mi imamo vedno doma alpsko mleko ( 1,6 ali 0,5 % ), ampak zdaj ko vem, da to mleko ni ,,alpsko,,, sem zadnjič v šparu kupila eno češko mleko (zelo poceni, v takem ozkem modrem briku) in je bilo bolj tako tako....... še tistih par kapelj v kavici se je čutilo, da ni okusen.

Hočem samo reči, da ne mislim denarja preč metat zato, ker nas trgovci zavajajo.

MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 123Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 14:28
Povezava do prispevka
Tudi meni mleko ne paše. Pijem ga le v kavi, občasno si privoščim belo kavo ali kak čokolešnik, pa takoj pogruntam, da mi ni ok v želodcu. Pretiravat z mlekom ne gre. Jogurti in drugi mlečni izdelki naj bi bili ok, ampak že za jogurte sem slišala, da so iz gensko spremenjenih bakterij in da niso najbolj varni... Saj ne veš več, kaj bi še jedel in komu verjel.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 14:54
Povezava do prispevka
Meni mleko izredno paše, najraje imam lonček kakava, belo kavo, mlečni
riž, kosmiče v mleku, puding, rižev narastek. Skratka obožujem vse
mlečne stvari, tudi jogurte, skutke...

Še večji šok je, da kao slo mleko ni slovensko ,
vedno pogledam na deklaracijo, po moje v trovini mislijo, da sem
inšepektorca. Izrecno ne kupim, če ne piše, kje je proizvedeno, niti
pod razno pa ne, če piše proizvedeno v EU , potem kar sumim, da je iz
CZ, M, SK...
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 15:24
Povezava do prispevka
Mene vedno začne boleti želodec, ko pijem mleko. Če jem jogurte ali pa če je mleko v kakšnih piškotih, takrat ni nič narobe. Samo če ga pa pijem, je pa groza. Pa ne bi o tem, da sem potem non stop na WCju.
0
Nazaj na vrh
rene
Starost: n/aPridružen: 17. jun 2005Prispevkov: 3686Kraj: spinning around ...Status:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 15:29
Povezava do prispevka
sonja potem pa imava ocitno enake tezave. temu se strokovno rece (tako mi je razlozila zdravnice) laktozna intoleranca. pri meni so ugotovili, da je laktoza tista, ki mi povzroca "stale". jogorti in skute so o.k. mleko, se posebej na prazen zelodec pa ne. v tujini se dobi mleko brez laktoze, pri nas ga se nisem videla, lahko pa probas s sojinim ali rizevem ce ti sede po okusu in seveda po ceni, ker je kar precej drazje.
"Arguing on the internet is like winning the special olympics, even if you win, you are still retarded."
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 17:01
Povezava do prispevka
Hvala za nasvet. Smile
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 41Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 19:16
Povezava do prispevka
Se javlja še ena ljubiteljica mleka!! jaz pa ne bi mogla brez mleka niti brez jogurtov, skute, sirov ipd.
Glede dileme zdravo - nezdravo: jaz se vedno držim tega, da jem tisto, kar mi paše, ker verjamem, da telo samo pokaže, če kaj ni v redu. Pa mislim, da jem kar zdravo. Strogo pa se izogibam predelanim izdelkom polnim Ejem, konzervansov, aspartamov...
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 50Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2005 21:18
Povezava do prispevka
Groza.............da slovensko mleko ni slovensko - potem se pa še zamisli nad ostalimi proizvodi, če še mleko nimamo svoje.
Jaz osebno bi lahko sirov, jogurtov, skut.....na kile pojedla.....ampak čisto mleko spiti......sem "prec" na stranišču. Na gastroskopiji je dr. rekel da naj ne konzumiram mleka.....zaradi neke kisline v želodcu......pa mi resnično ne sede.....takoj vse pobruham.....če grem že v potankosti.....smola pa taka
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 13Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 10:27
Povezava do prispevka
Na srečo sem med tistimi, ki mleka ne prensejo. Jaz ga enostavno ne morem, ker mi je okus tako zanič. Mi je pa full dobra skuta in jogurti .
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
mleko
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Naj bo to zaradi preveč razmišljanja, trme ali perfekcionizma – meja med skrbjo zase in samosabotažo je tanka.