Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Stresno življenje

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
niti
Starost: 36Pridružen: 27. avg 2007Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2007 14:47
Povezava do prispevka
ČAO!
Najbrž se vsi kdaj srečate s stresom.
Jaz pa imam to težavo, da si zaradi tega življenje delam neznosno. Ko sem bila stara 7 let, se mi je življenje obrnilo. Mami je zbolela, ostali smo sami: jaz, oče in brat. Srečo sem imela, da sem imela dobra dedka in babico, ki sta zame res lepo skrbela. Že tam nekje pri 12 letih pa je bilo na meni čedalje več obveznosti: nisem imela brezskrbnega otroštva, ampak kup skrbi s pospravljanjem in učenjem. To sem prebrodila in prebolela.
Pri 17 letih mi je umrla mami - šok. Poleg očeta (ki najbrž živi zato, da me izkorišča) mi je ostala le še prijazna babica - dedek je umrl pri mojih 14 letih. Sedaj pa tudi babice nimam več doma, saj je zaradi možganske kapi nepokretna in niti govoriti ne more, in je v domu za ostarele - drugače ni šlo.
Sedaj pa lahko preidem na bistvo: s tem, ko je odšla še babica, je na meni čisto vse - čiščenje cele hiše, skrb za strica (ki je tudi boln), skrb za vrt, redni obiski pri babici, poleg tega pa sem še redna študentka. Ne vem, kako mi je uspelo, toda izpolnjene imam pogoje za vpis v višji letnik.
Sedaj pa moja težava: veš čas sem v stresu in živčna. Ne vem, kako naj si pomagam proti temu. Čeprav imam pogoje za v višji letnik, se še vedno živciram, kdaj in kako bom nardila še dva izpita (enega imam v petek). Sekiram in živciram se zaradi brezveznih stvari. Gledam svoje kolege in mi ni jasno nič: imajo še polovico izpitov npr. pa se jim fučka. In potem se vedno sprašujem zakaj se jaz tako sekiram. Res mi je tega dovolj, zakaj se ne morem prepričat, da ni tolk važno da vse naredim v prvo? Zakaj moram sama sebe tako priganjat?
Ko pridem za kakšen dan k pameti, in se neham zaganjat bi najrajši kar cev dan samo spala. Tako utrujena sem. Pa vem, da samo zaradi živciranja, pa ne znam, ne morem in počasi obupujem, nad tem, da bi kdaj živela brezskrbno.
Kako vam uspe npr. opraviti vse obveznosti, poleg tega pa kakovostno izrabiti čas z ljubljenimi osebami in poskrbeti tudi zase (skrb za zdravje, telovadba)?Res sem dolga, pa še ne vem, če boste razumeli moj problem. Vesela bom, če bo kdo sploh do konca prebral.
Res vesela bi bila za pomoč!
0
Nazaj na vrh
barby2
Starost: 37Pridružen: 28. jul 2006Prispevkov: 624Kraj: SomewhereStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2007 15:08
Povezava do prispevka
Najprej naj ti povem da mi je zelo žal za tvojo mamico, dedkom in babico ki je bolana. Vem da ti ni lahko ker si mogla že kot mala skrbeti za vse in nisi imela veliko od otroštva in ti to manjka.. Pri meni je podobno, nisem nikogar izgubila, vendar vem da živim stresno, ker redkokdo danes ni pod stresom. Sama v sebi boš našla mir, pomagati si moreš sama. In res je kot pravi pregovor VSE SE DA NAREDITI ČE SE LE HOČE. Najdeš si lahko čas za fanta, šolo in za šport. Tud to je ena varjanta da skupaj s fantom, če ga imaš in z njim hodiš na kakšen šport in se hkrati rekreiraš in preživljaš čas s svojo ljubeznijo. Najdi način sprostitve, daj si duška, ne skos pospravljat pa se učit, pa spet neki počet. Počni tud tisto kar tebe veseli, pusti umazane posode, vrt, itd. Čas je dragocen zato si moreš tud privoščit kaj zase. Pri opravilih doma pa naj ti še kdo pomaga če ti lahko, če ne pa počni to zmerno. Sama vem da bi skos neki delala, da morem skos neki delat da se zamotim, da sem vesela da bom neki nardila. Po drugi strani pa, če bom skos delala ne bom bila s svojimi najbližnjimi ne bom se toliko pogovarjala, kar je pa najpomemnejše. Vzemi si čas za pogovor z najbližnjimi, vse ostalo bo počakalo in vse boš nardila. Probaj si narditi urnik če ti bo lažje, da ne bo vse natrpano. Vem da ti bo uspelo.


0
Nazaj na vrh
abt0
Starost: 46Pridružen: 30. sep 2004Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2007 23:17
Povezava do prispevka
Ko boš starejša boš ugotovila, da te sistem ne nauči vsega.
Nekateriljudje ne poznajo stresa, a bi večina ljudi na njihovem mestu
znoreli.To še ne pomeni, da se jim fučka za vse, gre za odgovorne
zadeve. Zato vzami kakšno malce drugačno knjigo v roke, naučila se boš
še marsikaj.

Zakaj ne, lahko imaš moč polepšati svoje življenje in to kar počneš oz. boš počela.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 10:49
Povezava do prispevka
Niti, moj prvi in edini nasvet: postani malo egoistična!
Nihče si ne bo vzel časa zate, če si ga sama ne boš. Določi dan v tednu (ali kakšno uro, dve dnevno), ki ga boš uporabila le zase. Za stvari, ki te veselijo. Pa naj bo to sprehod, pogovor s prijateljicami, telovadba, branje... Karkoli, samo, da boš to počela z veseljem in zavestjo, da to delaš zase! Zaradi tega ne boš imela manj obveznoszti, ampak jih boš z več energije lažje premagovala!

Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
niti
Starost: 36Pridružen: 27. avg 2007Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 12:02
Povezava do prispevka
Hvala vsem za odgovore in nasvete.
Saj razumete, da je lažje se nekomu izpovedati ane?
Danes sem se odločila, da si bom vzela vsak dan nekaj časa zase (ker imaš prav Travica, človek mora biti malce egoista). Samo meni se to zdi tako veliko 1- 2 uri. Sploh med šolskim letom. Tako težko se odtrgam od razmišljanja o tem, kar še moram. Pa se bom potrudila. Že zdajle se bolje počutim, ko pomislim " O, dve uri zase...".
Včasih sem prav jezna, ker se zgodi, da nimam niti minute proste, medtem, ko je drugim članom družine vseeno kdaj kdo vstane, kaj kdo naredi. Tudi v tem je problem. Težko si je porazdeliti opravila, če vsi vse prekladajo na tebe. Nihče pa ne razume, da mi hoče včasih od vsega kar glavo raznesti. Sedaj sem prav jezna. Ker sem kot bebka: zakaj se jaz trudim za red in čistočo, ko se drugim j... za vse. Saj imam že drugih obveznosti dovolj. Sedaj sem prav jezna. Fant mi je že pred dvemi leti rekel, da se bo to moralo nehati. Jaz pa nimam poguma, si vzeti malo časa zase in pustiti npr. tisto perilo nepolikano.
Res hvala vam, potrudila se bom, ko pa mi bo, da se spet postavim na glavo, bom šla najprej na forum PL in prebrala svoje pisanje in vaše odgovore.
Tako vesela sem, ker bom danes delala nekaj, kar me veseli!!!
Čao čao!
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 12:08
Povezava do prispevka
Če ne moreš vzeti časa zase URADNO, pa pred faksom sedi na stopnicah in uživaj. jaz sem tako lovila svoj čas in počitek, ko sem rabila.
 
Drugače pa: svaka čast! res si pogumna in trpežna! Me je kar sram, ko jaz jamram...
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Moxy
Starost: 37Pridružen: 7. nov 2006Prispevkov: 4127Kraj: glava v Slo/srce v UkStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 12:13
Povezava do prispevka
Podpis pod Glistko...
 
Jaz tud ne bom več jamrala, včasih prebereš težave koga drugega in vidiš, da so tvoje precej manjše.
 
Niti - drži se! Pa pocrkljaj se!!!

Nutty as squirrel poo :D !



RockYou PhotoFX - Get Your Own


Liam - olupim te pojem te, nikomur te ne dam <3
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 12:17
Povezava do prispevka
Ja, res si pridna.... js imam pol manj obveznbosti, pa mi včasih zmanjkuje časa. Na tvojim mestu bi se, če bi imela možnost, kar odselila. Ker ne prinašam izkoriščanja in tega, da je nekaterim popolnoma vseeno, tudi če živijo do vratu v smeteh (imam en tak primerek doma, ampak odkar je večino časa v lj ni problemi, prej so bili pa vsakodnevni spopadi). 
.
0
Nazaj na vrh
laury
Starost: 34Pridružen: 26. feb 2004Prispevkov: 1425Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 13:18
Povezava do prispevka
Joj boga...res si moreš vzet čas sam zase, saj si ti najpomembnejša, šele potem poskrbi za druge. Perilo bo že počakalo in ostale stvari, naj ti še kdo pomaga ne pa, da ti skrbiš za vse. Zakaj ti oči al pa brat ne pomagata pri čem?
 
Sej men je pisat lahko kaj nared...sam teb pa najbrš druzga ne preostane in ni tako lahko kr vse pustit. Mogoče če bi se preselila bi blo res velik lažje. Upam, da boš našla rešitev, sicer pa če si boš vzela čas zase bo že velik bolš. Pa kakšna rekreacija, ki te napolni z energijo.
0
Nazaj na vrh
niti
Starost: 36Pridružen: 27. avg 2007Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 20:12
Povezava do prispevka
Joj, kok ste vse prijazne. Res hvala za spodbudo!
Res velikokrat sem že razmišljala, da bi se odselila k fantu. Hvala bogu, da se z njemu tok lepo razumeva. Prav tako sta mi že njegova starša že rekla, naj že pridem. Pa kar nekako ne zberem poguma, da bi naredila črto in čao. Včasih ne vidim druge poti in res že mislim oditi, potem pa kar ne morem. Vedno me pokliče slaba vest čes da bom vse pustila na cedilu.
Res čudno ane, da mi oče in brat ne pomagata. Težko razložim, kako je to pri nas. Oče še oblek ne pospravi za seboj. Potem se pa pizdi, da ni oprano. In to je ena redkih stvari, da sem se postavila zase. Vedno mu rečem, da operem vse, kar je v košu za perilo. Da ne morem za vsakih posebej hodit. Ne vem, oče ima čudne fore. Velik tud pije. Tako da včasih celo dopoldne prespi, ta čas imam jaz že kar nekaj narejenega. Ko pa imam že vsega poln kufer me vedno nekako omehča. Ima pa tudi prijateljico, s katero sta začela pol leta po mamini smrti (kar mu še sedaj nisem odpustila). Ona mi pomaga največkrat takrat, kadar med očetom in njo kaj škripa. (kadar pa je ona pri nas, pa jaz kar grem, ker nočem zanjo kuhat in pospravlat). Mal grdo, sam se mi ne zdi narobe. Ker ko je ona tukaj me hoče kar sem in tja pošilat, pa to in ono. Res je lena.
Brat pa je po svoje pameten. Res, da meni ne pomaga, ampak mu ne morem zameriti, ker je pa res, da noče, da ga oče izkorišča. Ker oče se ga napije in spi do poldne, od drugih pa pričakuje, da že ob 6 delat začnejo.
Bom mogla potegnit črto vem, samo to še ne vem, kako mi bo uspelo. Zdi se mi, kot bi samo sebe prepričala, da bi to mogla. Sej vem, prav je, da se doma pomaga. Samo to, kar pričakujejo od mene, pa presega.
Ve bi najbrž kar črto naredile ane?
0
Nazaj na vrh
laury
Starost: 34Pridružen: 26. feb 2004Prispevkov: 1425Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 22:12
Povezava do prispevka
Ja čimprej pejt k fantu, ti bo tam velik lepše in lažje. Sploh če so vsi okol tebe tko leni, da morš vse sama opravt, vsak bi lahk neki prispeval brat in oče, da bi vsak nekaj naredu, ne pa da sam čakajo...groza...šele, ko boš šla bodo spoznal kaj so izgubil in te začel bol cenit, ko jim ne bo noben pospravljal. Tko, da ti kr lepo poskrbi zase, si že velik nardila za ostale...
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 40Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 22:24
Povezava do prispevka
Niti Res si v nezavidljivi situaciji. Dejansko je lahko reči potegni črto in pojdi, izvesti pa je to težko. Najbrž pa bo res najbolje, da se odseliš k fantu, če se tako dobro razumeta. Morala boš postaviti sebe na prvo mesto, da ne pregoriš.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
katey
Starost: 44Pridružen: 27. jul 2007Prispevkov: 3902Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2007 22:26
Povezava do prispevka
Niti. Se pa podpišem pod Pegasus. Mislim, da je čas, da začneš misliti tudi nase. Preseli se.
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 5. sep 2007 9:00
Povezava do prispevka
Takooooooj!
Ti bom nekaj povedala tako, na hard:
 
A se zavedaš, da sama pristaneš na tako življenje!? Vem, da je boleče, ker govorimo o tvoji družini. Pa dobro poglej, kaj imaš TI od družine, ki naj bi te podpirala in nudila varno zavetje! Nič, pa še manj.
 
Alo,  pakirat! Šc, šc!
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2007 10:50
Povezava do prispevka
glista !
Sem ravno hotela napisat nekaj v tem smislu, pa si me prehitela!
Niti verjemi, selitev ti bo vzela petkrat manj živcev kot ti jih vsak dan vzame fotrček!
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Stresno življenje
Stran 1 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.