Oboje ne vsebuje laktoze, če se ne motim. Vrednosti žal ne najdem.
O riževem sem tole našla na netu:
Riževo mleko je vrsta žitnega mleka, narejenega iz riža. Večinoma se za pripravo uporablja rjavi riž, ki mu dodajo sladki sirup sladkornega trsa. Od tod tudi njegov značilen sladkast okus.
V primerjavi za kravjim mlekom vsebuje več ogljikovih hidratov vendar je kalcija in proteinov izredno malo. In seveda, ker je rastlinskega izvora, nima holesterola in laktoze. Zato je seveda zelo primerno za varovalne diete in diete pri alergijah.
Od vitaminov se v riževem mleku nahajata vitamin B12 in B3, ter železo.
Po okusu je kar precej slajše od kravjega mleka in ga odlično nadomesti pri alergikih na mlečne izdelke. Ima pa še eno dobro lastnost: palačinke iz riževega mleka so še boljše. Enako veljat tudi za razna peciva, kreme, pudinge in podobno.