Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Recepti

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 0:49
Povezava do prispevka
Simona, hvala, da si speljala temo spet na prvotni tir, res nisem
hotela povzrociti taksnega pohujsanja z nedolzno objavo enega recepta!

drugace se pa bulgur ponavadi dobi v trgovinah z zdravo prehrano, v Kalcku, menda tudi v btcju v Jablani.
"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 2:55
Povezava do prispevka

pomlad je napisal/aSimona, hvala, da si speljala temo spet na prvotni tir, res nisem hotela povzrociti taksnega pohujsanja z nedolzno objavo enega recepta!
drugace se pa bulgur ponavadi dobi v trgovinah z zdravo prehrano, v Kalcku, menda tudi v btcju v Jablani.


Me nič krive, pomlad dela svoje. Je že travca začela dobivat federčke...

0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 11:58
Povezava do prispevka

pomlad je napisal/a


drugace se pa bulgur ponavadi dobi v trgovinah z zdravo prehrano, v Kalcku, menda tudi v btcju v Jablani.


Ja, Kalcku se dobi in sicer stane 500 g 390 sit (sem vidla na njihovi internetni trgovini )


 

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 37Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 28. dec 2004 23:05
Povezava do prispevka

da mal osvežim temo...


 


ali ima katera kakšen recept za piškote z nutelo. lahko je recept tak, da ima nutelo v sestavinah, lahko pa kako dugače (ne vem npr. da so piškoti uni "polovični" k umes namažeš, pol pa zlepiš dve ploskvi skupej). bi rabila recept zdaj, da spečem piškote še pred novim letom

Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 43Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 29. dec 2004 18:54
Povezava do prispevka

V bistvu je vseeno kakšno testo za piškote narediš, če jih boš namazala z Nutello. Npr.:


200g moke
150g masla (ali Rama)
pol žličke pecilnega praška
100g mletih mandljev (ali lešnikov ali orehov)
70g sladkorja v prahu
ščepec soli


Moko, pecilnega, mandlje (ali lešnike ali orehe), 70g sladkorja, sol, jajce in koščke masla zmesiš v testo in postaviš za nekaj časa v hladilnik (kako uro).
Potem testo razvaljaš in oblikuješ kekse s pomočjo modelčkov (premer ca. 5cm) - lahko tudi tiste modelčke, kjer imajo eni luknjico v sredini drugi pa ne in jih potem skupaj zlagaš. Zložiš na pekač in daš v pečico ogreto na 180-200 stopinj za ca. 10-12 min.

Kekse lahko še potreseš s sladkorjem (če imaš kekse z luknjicami jih posladkaš preden jih sestaviš, sicer je vseeno).


Jaz sem jih lani namazala z nugatovo kremo (ne Nutella) in so bili super. Pazit moraš edino, da testa ne razvaljaš pretanko ali predebelo in da se ne pečejo predolgo.

Sasha
0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 37Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 29. dec 2004 21:07
Povezava do prispevka

hvala


 


aja, a si se mogoče kaj zmotila k si napisala (zadnji dve vrstici za sestavine) malo soli, ščepec soli..

Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 43Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 29. dec 2004 22:04
Povezava do prispevka

Ooops... sem popravila.

Sasha
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Recepti
Stran 5 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu