- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano
- Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvo
Če katero zanima lahko tudi jaz prispevam nekaj receptov in sicer takšnih vegetarijanskih. Zadnje čase sem se specializirala na vegetarijanske-visoko beljakovinske in nizko OH jedi . Za osnovo običajno uporabljam skuto, seitan ali tofu z dodatki zelenjave in začimb.
Za začetek blitvina pogača:
Vzameš kakšnih 30 dag blitve jo malo pokuhaš (da pade skupaj) in iztisneš vodo. Nato na malenkost olja popražiš por (ali čebulo, ampak ni tako dobro) in na koncu dodaš še 2-3 sesekljane stroke česna. Zmešaš z blitvo, ki jo narežeš v kose po želji. Če je preveč tekočine se lahko doda še kakšna pest ovsenih kosmičev. Ko se ohladi se primeša še 20-30 dag puste skute in/ali na koščke narezan tofu. Vse skupaj se zmeša še z 1 celim jajcem+2 beljaka in začini s poprpm in muškatnim oreščkom. V lončeno posodo za pečico, ki jo namažeš z oljem ali maslom daš en-dva lista vlečenega testa in na sredino razporediš blitvino maso. Po žeji lahko na vrh dodaš še par rezin mozzarele. List testa nato zasukaš tako, da maso prekrije tudi od zgoraj. Po želji na vrhu premažeš z malo zažvrkljanega jajca (prihranjenega od prej) in posipaš s sezamom, sončnicami, bučnicami... . Pečeš približno 30 min na 180-200 stopinj, dokler se testo lepo ne zapeče.
Lep pozdrav
Andreja
Darja, take omletke si jaz tudi delam - spoh s pišč. prsi v ovitku in happy cow sirom.
Andreja, super recept!!
Pa še en moj:
SKUTINI NJOKI:
200 g ovsenih kosmičev
500 g lahke skute
1 jajce
sol
Ovsene kosmiče čimbolj drobno zmeljemo, dodamo s
kuto, jajce in malo soli (slaba žlička). Z rokami zgnetemo testo, ga oblikujemo v kroglo, prekrijemo z aluminijasto folijo in damo za pol ure v hladilnik.Testo oblikujemo v njoke, ki jih damo v osoljeno vrelo vodo, kuhamo 5-7 minut in odcedimo.
Zraven naredimo kakršnokoli mesno ali zelenjavno omakico. Če damo manj soli in jih kuhamo v mleku, dobimo okusno sladico - potresemo z orehi in cimetom.
jooj punce, jaz sem kar lačna postala!
Pa še eni špageti alla Mojca. Oz polivka. Prepražiš česen, zaliješ s pomijem (paradižnikov sok) ali s pelati v konzervi, po želji dodaš nekaj svežega pardaižnika,nato pa baziliko, kislo smetano in na koncu še sir(narezan na majhne koščke). Ko se sir stopi preliješ preko špagetov in po želji dekoriraš. Njami.
Zadnje case imam ful rada testenine z paradiznikom posusenim na soncu in vlozenim v olivno olje in popecenimi buckami.
Vlozen paradiznik narezes na kockice in malo popeces v posodi, nato dodas surove bucke narezane na kocke in se to popeces, na koncu pa se cesen (pazis, da ne zagreni). To potem potreses po testeninah in das na vrh se parmezan.
LP, Simona
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...