Meni je bilo včeraj prav hudo spremljati, ker so pri očetu (tudi v Savinjski) bile včasih hude poplave + tiste grozne slike iz Zagorje, kjer je fant doma ... samo oni so hvalabogu na hribu. Za očeta me pravzaprav včeraj ni toliko skrbelo, ker je popoldne kazalo, da voda upada, sem pa zjutraj izvedela, da je bila cesta Arja vas - Velenje zaprta, pri njih je pa tudi ponoči voda prišla cca 20 cm pod rob. Ampak k sreči so po zadnjih poplavah res dobro regulirali potok, drugače bi bila spet katastrofa ...
Se mi zdi pa res žalostno, da se mora nekaj hudega zgoditi, preden se npr. uredijo potoki/hudourniki ali pa npr. kanalizacijski odtoki v Lj

Mislim, saj ko sem gledala tiste slike z minijem in avtobusom na Zaloški, je in a way funny, ampak bi se dalo preprečit, če bi pravočasno odmašili odtoke (na Dunajski ni bilo problemov, kolikor vem?). Enako je pa z mnogimi potoki, ki bi jih bilo potrebno redno poglabljati/regulirati, sicer so do naslednjih ''stoletnih'' poplav z nanašanjem materiala že vse povrne v staro stanje.