Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kuhalne plošče (plin vs. steklokeramična vs. indukcijska)

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 11:25
Povezava do prispevka
Spet jaz

Mami se je odločila za zamenjavo pečice in kuhalne plošče.
Pri kuhalni plošči želi imeti 3x plin in 1x elektriko (steklokeramika).
Kar se tiče cene bi za oboje dala nekje 700 € do max 800 €. Se da kaj pametnega najti za ta denar?

Mi lahko poveste kakšne so vaše izkušnje, kaj imate in kako ste zadovoljne?
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 13:14
Povezava do prispevka
Ja, indukcijsko steklokeramično, ker je praktična, hitra (dokler ne probaš, ne moreš verjeti), bolj ekonomična in ekološka.

Za več malo pobrskaj po netu.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 13:41
Povezava do prispevka
Ja,ja seveda brskanje obvezno.

Se strinjam v zvezi z indukcijsko, ampak hoče plin (najbrž bi se tudi jaz ponovno odločila za plin). Na indukcijski je že parkrat poizkušala kuhati, ampak nič ni tako natančno kot plin. Pri njih se veliko in dobro kuha in toploto še vedno najlažje in najbolj natančno uravnavaš pri plinu. Takšne so naše izkušnje.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 13:58
Povezava do prispevka
No, moje (naše) izkušnje so pa take, da imaš tako mnenje, dokler se ne navadiš. Ali, če obrnemo: če bi celo življenje kuhala na indukciji in prišla na plin, bi jo najbrž kap, ko bi hotela natančno regulirati.
Drugače pa - jaz bi se avtomatično odločila za (naj)bolj ekološko varianto.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Zvezdica
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1115Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 14:06
Povezava do prispevka
Jaz bi tudi težko rekla, da je indukcijska plošča manj natančna od plina ... Po moje gre res za stvar navade, bi pa vsakemu tudi jaz priporočila indukcijsko ploščo, ker je super hitra in odzivna.
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 14:23
Povezava do prispevka
Še en glas za indukcijo. Jaz imam 2 + 2 (indukcija, navadna steklokeramika) in nikoli ne kuham na navadni SK. Z regulacijo jaz nimam nobenih težav. Je pa res, da se moraš navaditi na to, kako hitro zavre voda, kako hitro se segreje olje (v sekundi).

Midva sedaj renovirava vikend in bova po vsej verjetnosti tudi za tja kupila indukcijo, ceni navkljub.

Pa še ena veliika prednost indukcije: ker se segreje samo del pod posodo, je čiščenje mnogo lažje kot pri plinu ali navadi SK. Samo pobrišeš z vlažno viledo, na vsake toliko pa počistiš s čistilom za SK.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 14:28
Povezava do prispevka
Vem da je najbolj eko...
Vem tudi da je veliko odvisno od "navade".

Ne znam pa si predstavljati peko palačink na indukcijski ali kuhanja v voku npr.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 14:42
Povezava do prispevka
Za vok ne vem, ker ga ne uporabljam, ampak VSE se lepše in lažje kuha na indukciji, ker je enakomerno. Plin ti greje točno tam, kjer je plamen, torej dela krogec - če malo pustiš, hitro vidiš, kje je vir gretja, ker se tam bolj/prehitro/preveč zapeče ali prime dna. Plošče pa so popolnoma enakomerne, grejejo na vsakem mm posode enako.
Tako, da ne vem, zakaj ne bi delal palačink na indukcijski, ker se spečejo lepše (kot rudi vse ostalo) - sva jih delala ravno par dni nazaj.

Skratka, garantiram, da gre le za moč navade in predsodkov, ne kakšnih realnih dejstev (če pa so, so v prid indukciji: enakomernost, hitrost, varčnost, večja natančnost, lažje čiščenje ... to name just a few).

(madonca, bo še kdo mislil, da sem izumila indukcijsko in pobiram provizijo, LOL - ampak je res zakon)
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 14:46
Povezava do prispevka
Mi2 imava indukcijo (4), nikoli več nič drugega
 
Aja, pa tudi palačinke se brez problema pečejo, edino ponev je malo (pre)težka za metat jih v zrak LOL
 
Edino, kar se je potrebno navaditi, je, da na max delaš ful malo stvari in ful malo časa
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 14:54
Povezava do prispevka
Mene bo skoraj lahko prepričati (mojo mami pa dvomim)

Za palačinke sem vprašala, ker si ne znam predstavljat, ker ponev itak ves čas dviguješ in polagaš nazaj na ploščo.
Za vok tudi ne vem ker sedaj ga plamen vbistvu objame (ma ne znam vam dobro opisat).

Kar se tiče enakomernega gretja celega dna. To je lahko prednost ja...ali pa ne. No, da povem kako mi kakšne zrezke (take in drugačene) delamo. Recimo, da hočem da se samo zrezki zapečejo, vse ostalo (kaka zelenjava, omaka itd.) pa ne, zrezke naložim bolj na sredo, tam ko greje plin, vse ostalo pa bolj na rob (kjer ni neposredne toplote plina).

Da ne bo katera mislila, da na vsak način trdim svoje in se ne pustim prepričat, samo zanima me kako bi potem takšne stvari izpeljala (ker si jih ne znam predstavljat).
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 14:58
Povezava do prispevka
palačinke:
Plošča tako ali tako dela samo takrat, ko je posoda na njej. Segreje se ful hitro, posoda pa ima bolj debelo dno 8zaradi magneta), kar pomeni, da tudi sama posoda dlje ostane topla.
 
Glede zrezkov in zelenjave - jaz tako ali tako nikoli ne delam vsega skupaj, ker če že, zelenjavo samo skuham na vodi.
Za tvoj način pa pomoje potem samo zelenjavo kasneje vržeš v posodo.
 
Vok -tako ali tako moraš imeti za indukcijo posebno, temu namenjeno posodo. Tudi vok za indukcijo bi potemtakem moral biti prilagojen ;)
 
Ps Jaz sem res hodeča reklama za indukcijo LOL
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 15:00
Povezava do prispevka
ally je napisal/a
Aja, pa tudi palačinke se brez problema pečejo, edino ponev je malo (pre)težka za metat jih v zrak LOL


Za to imamo moški del gospodinjstva (jaz jih itak ne bi metala, ker bi šle najbrž povsod, razen nazaj v ponev).

Romy, ko posodo dvigneš, se plošča neha greti, ko jo daš nazaj, spet greje. Poleg tega pri indukciji non stop dvigovanje ni potrebno, zaradi že omenjene enakomernosti - spečeš na eni strani, obrneš - to je to.
Če hočeš, da se ostalo manj zapeče ali sploh ne, daš kasneje v posodo.

Sicer to "prepričevanje" nima smisla, ker si itak že apriori prepričana, da ne maraš indukcije, ker naj bi bila manj praktična. No, tiste, ki jo imamo (v svojem življenju sem kuhala že na vse in lahko mirno rečem, da je plin daleč najslabši), vemo, kako je s tem (heh, lahko dam anketo, če bi šla aktera nazaj na plin z indukcije).
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 15:04
Povezava do prispevka

Tanja je napisal/a

heh, lahko dam anketo, če bi šla aktera nazaj na plin z indukcije

Ja, če me kdo s pištolo v roki prisili v to LOL

 

Romy - mogoče bi se ti in mama premislili, ko bi v živo videli delovati to 'čudo'. Jaz kavo npr. že pijem, medtem ko 'tašča' na navadni steklokeramični še čaka,d a ji bo voda sploh zavrela LOL (ob istočasnem začetku kuhanja in enaki količini vode)

0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 15:08
Povezava do prispevka
Ne ne Tanja, to ni res da bi bila že vnaprej prepričana da je ne maram. Samo recimo teh stvari (pa najbrž še kake) si ne znam predstavljati kako bi jih delala. Sem sama tudi že na vseh kuhala in lahko rečem da najslabše je na navadni steklokeramični. Indukcijo, bi pa morala, kot pravite dalj časa uporabljat, zato se ne bom jasno opredelila.

Če ostanemo pri tem. Ponev pri palačinkah jaz ne dvigujem zato, da bi bila enakomerno pečena, ampak zato da lepo razporedim maso in ko jo obrnem. Koliko je kaj dobro to, da se indukcija kar naprej izklaplja in vklaplja?
Pri zrezkih pa ne vem kako bi mi uspelo da bi omako delala posebej (včasih ja, samo ima potem popolnoma drugačen okus).
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2008 15:12
Povezava do prispevka
Romy - čisto preveč kompliciraš. (pa saj to že veš, a ne?)

Če bi ljudje pred vsako novo izkušnjo takole cincali, bi bili danes še v jamah.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kuhalne plošče (plin vs. steklokeramična vs. indukcijska)
Stran 1 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.