več načinov bolje bo:)
- Nega obraza &
telesa - Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvoZadnje novice
Najbolj brano
Sestavine: 40 dag belušev, 40 dagpiščančjih prsi, 30 dag paradižnika češnjevca, olivno olje, 1 strokčesna, 2 žlici medu, balzamični kis, 1 žlica gorčice z gorčičnimisemeni, sol.
Meso začinimo s soljo in poprom ter opečemo z obeh strani. Pečeno meso pustimo, da se ohladi.
Belušeočistimo in narežemo na nekaj centimetrov dolge koščke. Skuhamo jih inodcedimo. Meso narežemo na rezine ali trakove. Zmešamo ga z beluši inprerezanimi paradižniki.
Nekaj žlic olja in balzamičnega kisa, med in gorčico zmešamo ter prelijemo jed. Zmešamo in takoj postrežemo.
Njoki z beluši, rukolo in parmezanom
Sestavine: 70 dag krompirjevih njokov, kg zelenih belušev, 10 dag rukole, 5 dag masla, parmezan, sol, poper.
Rukolo operemo in osušimo. Beluše očistimo, narežemo na nekaj centimetrov dolge koščke in jih skuhamo v osoljeni vodi.
Njoke skuhamo v osoljenem kropu in jih odcedimo. Še vroče zmešamo z odcejenimi beluši in maslom. Potresemo z naribanim parmezanom in na koncu še z rukolo ter takoj postrežemo.
Namesto z njoki lahko jed pripravimo tudi s širokimi rezanci.
Beluši v solati po špansko
Sestavine: 60 dag belih belušev, sladkor,žlica masla, kis, olje, 2 jajci, pol šopka peteršilja, 20 dagparadižnika češnjevca, sol, poper.
Jajci trdo skuhamo. Beluše očistimo in jih skuhamo v vodi, ki smo jidodali žličko soli in pol žličke sladkorja. Beluše odcedimo inprerežemo na pol.
Nekaj žlic olja in kisa zmešamo in prelijemoše tople beluše. Jajci olupimo in drobno nasekljamo. Peteršiljnasekljamo, paradižnike narežemo na četrtine. Beluše potresemo s trdokuhanimi jajci, paradižnikom in peteršiljem.
Po okusu začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.
Beluši z jajci in peteršiljem
Sestavine: 1 kg belušev, pol žličke sladkorja, 7 dag masla, 2 jajci, 1 šopek peteršilja, sol, poper.
Jajca trdo skuhamo. Nato jih prelijemo z mrzlo vodo in pustimo, dase ohladijo. Beluše očistimo, jim ostrgamo trše dele, nato pa jihskuhamo v osoljeni vodi, ki smo ji dodali slabe pol žličke sladkorja.
Kuhanebeluše odcedimo. Jajca olupimo in drobno nasekljamo ali pretlačimo zvilicami. Peteršilj oplaknemo, osušimo in drobno nasekljamo.V koziciraztopimo maslo. Jajca in peteršilj zmešamo z mlačnim maslom, solimo inpopramo ter pokapamo beluše. Takoj postrežemo.
Beluši s krompirjem in gorgonzolo
Sestavine: 50 dag belušev, 30 dag mladegakrompirčka, šalotki, nekaj vejic sveže bazilike, 15 dag gorgonzole, pollimone, 5 dag oliv brez koščic, olivno olje, sol, poper.
Krompir oščetkamo in skuhamo. Beluše očistimo in skuhamo. Nato jihprelijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Šalotki narežemo na kolesca.Krompirčke prerežemo in zmešamo z šalotko, nasekljano baziliko inolivami.
Limono ožamemo in sok zmešamo z nekaj žlicami olja, soljoin poprom ter prelijemo zelenjavo. Dodamo beluše in potresemo z nakocke narezano gorgonzolo.
Juha z grahom in beluši
Sestavine: 30 dag oluščenega graha, 5mladih čebulic, 30 dag belušev, 20 dag drobnih testenin, nekaj vejicbazilike, olivno olje, 1,5 litra zelenjavne jušne osnove, 5 dagparmezana, sol, poper.
Beluše očistimo in narežemo na koščke, mlade čebulice narežemo na kolesca in jih popražimo na malo olja.
Dodamograh in beluše, popražimo ter zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo približno15 minut, takrat dodamo testenine in kuhamo še toliko časa, da sotestenine kuhane.
Začinimo s soljo in poprom, potresemo z lističi bazilike in naribanim parmezanom ter postrežemo.
Teletina z beluši in gobami
Sestavine: 50 dag teletine, 30 dagšampinjonov, 40 dag zelenih belušev, 1 šopek mlade čebulice, 1 žlicaolja, 1 žlica masla, 1 žlica moke, 2 dl jušne osnove, 1 dl smetane, 1žlica limoninega soka, sol, poper.
Meso narežemo na trakove. Šampinjone očistimo in jih narežemo na lističe, beluše narežemo na nekaj centimetrov dolge koščke.
Masloin olje segrejemo. Dodamo meso in ga opečemo z vseh strani. Vzamemo gaiz ponve. Na maščobo dodamo gobe, na kolesca narezano mlado čebulico inbeluše. Pražimo nekaj minut. Potresemo z moko in zalijemo z jušnoosnovo. Pokrijemo in dušimo deset minut. Vmešamo smetano, pokuhamo indodamo meso. Začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom.
Beluši iz pečice z zelenjavo
Sestavine: 1 kg zelenih belušev, 30 dagstebelne zelene, 2 stroka česna, 30 dag drobnega paradižnika, 10 dagčrnih oliv brez koščic, 1 šopek bazilike, olivno olje, sol, poper.
Pečico ogrejemo na 210 stopinj C. Beluše očistimo, jih narežemo natretjine in za nekaj minut stresemo v osoljen krop. Odcedimo.
Stebelnozeleno narežemo, česen tanko narežemo. Paradižnike in olive prerežemo.Vso zelenjavo naložimo v nepregorno posodo, pokapamo z olivnim oljem,potresemo s soljo, poprom, nekaj lističi bazilike in česnom. Zmešamo inza približno 15 minut postavimo v pečico. Potresemo s preostalobaziliko in postrežemo.
Rezanci z beluši in šunko
Sestavine: 40 dag širokih rezancev, 3šalotke, 50 dag zelenih belušev, 2 dl jušne osnove, 0,5 dl belega vina,15 dag domače kuhane šunke, bazilika, 1 dl kisle smetane, 2 žlicimasla, sol, poper.
Beluše očistimo in narežemo na dva centimetra dolge koščke. Vršičkedamo na stran. Na maslu popražimo nasekljane šalotke, dodamo beluše,popražimo in zalijemo z jušno osnovo in vinom.
Pokrijemo in dušimo10 minut, po petih minutah dodamo tudi vršičke belušev. Šunko narežemona tanke trakove, rezance skuhamo. Preden beluše odstavimo, dodamošunko in vmešamo kislo smetano. Kratko pokuhamo. Začinimo z baziliko,soljo in poprom ter zmešamo z rezanci.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...
Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj ste danes uporabile za osnovno nego obraza? II. del.