Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Čokoladno mleko izboljša okrevanje po naporni vadbi

5. okt 2010 9:48
1

Oglasno sporočilo

Zaradi tega predstavlja pomembno alternativo ostalim komercialnim športnim napitkom, ki športnikom povrnejo energijo po napornih treningih.

Čokoladno mleko vsebuje optimalno razmerje med ogljikovimi hidrati in beljakovinami, kar je pomembno za regeneracijo mišic po utrudljivi vadbi in omogoča športnikom treniranje pri visoki intenziteti pri zaporednih treningih.

V raziskavi je v treh različnih dneh devet vzdržljivostih kolesarjev opravilo trening, kateremu so sledile 4 ure počitka in nato še en trening. Takoj po vadbi so moški naključno popili enakovredno količino čokoladnega mleka, napitka za nadomestitev tekočine ali napitka za nadomestitev ogljikovih hidratov (OH) ter isto pijačo še dve uri po prvem treningu. Raziskovalci so na koncu primerjali čas, preden so se športniki izčrpali, povprečen utrip srca, subjektivno oceno zaznanega upora (RPE) in skupno delo, opravljeno pri vzdržljivostni vadbi.

Rezultati so pokazali, da sta bila najbolj učinkovita čokoladno mleko in napitek za nadomestitev ogljikovih hidratov, kar pomeni, da bi lahko bilo čokoladno mleko učinkovit nadomestek energije med dvema napornima treningoma. Upoštevati pa je potrebno možnost, da se kompleksni ogljikovi hidrati iz napitka za nadomestitev OH niso uspeli v celoti prebaviti med štirimi urami počitka.

Vseeno rezultati študije kažejo, da je čokoladno mleko s svojo visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov in beljakovin lahko učinkovita alternativa drugim napitkom.

1

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
   • mare15

   • 5. okt 2010 19:33

    Ja to piše za moške? Kaj pa za ženske? Saj vemo da imajo že vezivno tkivo drugačno, da so bolj mišičasti, močnejši... itd.... Ali piše kaj podobnega za ženske kje?? lp

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 1 dnevom
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsako leto se nahajamo na dveh ločenih koledarjih: gregorijanskem in astrološkem.