Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Čedalje več zahtev za prostovoljno cepljenje

Necepljeni otroci ogrožajo druge otroke?

18. okt 2012 11:41
3

Starševskim gibanjem, ki razblinjajo iluzije o cepivih, največkrat očitajo: da necepljeni otroci ogrožajo cepljenje in tiste, ki ne smejo biti cepljeni, da se bodo hude bolezni, ki bi jih lahko preprečili, vrnile in da bodo otroci spet umirali. Kako odgovarjajo? Avtorica knjige Iluzije o cepivih priskrbi ključni del odgovora z razlago, da cepljenje ne ustvarja nikakršne čredne imunosti, da gre za mit, s katerim imunologija in industrija cepiv prek zdravstvenih uradnikov organizirano izvajata cepilni pritisk na ljudi: "Čredna imunost obstaja samo tedaj, ko je delež posameznikov, ki niso dovzetni za virus, več kot 68-odstoten. Ker se živa cepiva z oslabljenimi virusi vbrizgajo le dvakrat do petih let starosti, njihov zaščitni učinek pa izzveni v treh do petih letih, so odporni le cepljeni otroci, mlajši od osem do deset let, kadar pri njih cepivo sploh deluje. Ti pa ne predstavljajo 68 odstotkov populacije. Torej pri 'ohranjanju' neobstoječe čredne imunosti ni prav nobene razlike, če so cepljeni vsi otroci ali nobeden."
 
V gibanju Naravna imunost poudarjajo, da so mnogi otroci staršev, ki danes v Sloveniji cepljenje odklanjajo in so zato tarča očitkov in pritiskov, v resnici poškodovani s cepivi ali imajo sorojence s posledicami cepljenja. Nekatere zgodbe so pretresljive, a redko pridejo v javnost. Mnoge stranske učinke zdravstvena oblast sistematično prikriva, pravijo v gibanju in opozorijo, naj se starši poučijo, kako cepiva povzročijo denimo alergije. Mehanizem povzročitve alergij je imunologom dobro znan, za starše pa je večinoma uganka. "Vprašajmo se, zakaj postajajo življenjsko ogrožajoče alergije pri otrocih čedalje pogostejše. Videti je, da zdravniki nimajo odgovora, čeprav bi lahko bil pred njihovim nosom – v aluminijevih soleh, ki jih s cepivi redno nalagajo v naše otroke. Prav mogoče je, da smo dobili trojanskega konja v preobleki cepljenja," piše Obukhanycheva.
 

Uradna medicina zastrašuje starše, da se bodo bolezni vrnile v hudi obliki, ob tem pa si zatiska oči pred študijami, kot je npr. britanska študija, ki poroča o bistvenem upadu pojavnosti oslovskega kašlja, ko se je proti tej bolezni cepilo manj otrok, izpostavlja Mojca Vozel iz gibanja Naravna imunost: "Zakaj skrivati, da je oslovski kašelj ob manjši uporabi cepiva postal blažja bolezen? Ali zakaj ignorirati ameriško študijo, ki je razkrila, da imajo dečki od enega do devetih let zaradi cepiva proti hepatitisu B devetkrat večjo verjetnost, da se bodo pri njih pojavile razvojne motnje in bodo potrebovali zgodnjo učno pomoč? Kako to, da staršem ne pojasnijo izsledkov nove študije o toksičnih adjuvantih, da lahko reakcije na nevrološko nevarne aluminijeve spojine v cepivih vodijo v trajne in pogubne spremembe v razvoju in zdravju možganov in imunskega sistema otrok?"


Represija se stopnjuje namesto odpravlja

Jure Pogačnik, pravnik, nekdanji uslužbenec ministrstva za zdravje, avtor člankov o pravnih vidikih cepljenja in možnostih za opustitev cepljenja, ki je konec septembra na spletni strani mednarodne skupnosti AVAAZ objavil peticijo za uvedbo prostovoljnega cepljenja, pravi, da Slovenija z odpravo obveznega sistema v primerjavi z razvitimi demokracijami zamuja vsaj 20 let: "Naše uradne ustanove, namesto da bi proučile ta (relativno) nova dejstva, vztrajajo na zastarelih dogmah in za zagotavljanje cepljenja povečujejo represijo, ki je bila že v preteklosti prekomerna."

S pritiski in zavajanjem se pogosto začne že v ordinaciji, kjer so starši deležni ustrahovanja o posledicah zavrnitve cepljenja in zavajanja glede varnosti cepiv, namesto da bi prejeli navodila k cepivu, pojasnila o opazovanju otrok in ukrepanju v primeru hudih reakcij, pravi Pogačnik. Staršem se zagrozi celo, da otrok ne bo mogel v šolo ali vrtec, čeprav za kaj takega ni nobene pravne podlage. Starše, ki pritiskom ne podležejo, prijavijo Zdravstvenemu inšpektoratu, ta zoper starše praviloma izda odločbo, sledijo pa lahko denarne kazni. "Na eni strani sporne prakse in kršenje pravic staršev in otrok, kjer ni sankcij, na drugi strani pa oster nadzor nad stranskimi učinki cepiv. Nadzor vrši ustanova, ki določa, katera cepljenja in s katerimi cepivi se bodo vršila. To je ta ista ustanova, ki se ukvarja s prometom s cepivi, katere uslužbenci v domnevno prostem času honorarno delajo za proizvajalce cepiv, zapisnike "strokovnih" sestankov o izbiri proizvajalca cepiva pa po potrebi podpisuje kar njihov hišnik. Če berete časopise, spremljate elektronske medije in delo komisije za preprečevanje korupcije, že veste, da gre za Inštitut za varovanje zdravja. Odkrivanje zdravstvenih posledic cepljenja je v Sloveniji torej v najslabših možnih rokah," komentira Pogačnik.

Kaj si Jure Pogačnik s somišljeniki obeta od skoraj že pet tisoč zbranih podpisov? Spremembo obstoječega zakona, pravi. "S tem bi mnoge starše razbremenili represije v upravnih postopkih, med njimi tudi starše otrok, poškodovane s cepivi, katerih stranski učinki niso bili priznani ali raziskani. Te otroke bi zavarovali pred kratkoročnimi stranskimi učinki cepiv in pred porastom avtoimunskih obolenj, za katere sodobna medicinska literatura potrjuje, da so v veliki meri prav posledica cepljenja. Pediatre bi razbremenili nadležnega prijavljanja svojih pacientov inšpektoratu, ki zdaj ruši zaupen odnos s starši. Država bi prihranila nekaj denarja."

Sistem pa bi moral končno tudi v praksi prevzeti odgovornost in starše bistveno natančneje informirati o boleznih, cepljenju in stranskih učinkih cepiv, dodajajo v gibanju Naravna imunost. Kot pravi avtorica knjige Iluzije o cepivih Tetyana Obukhanych, ima imunologija dandanes zagotovljen monopol v javnih zdravstvenih politikah, naročnina na imunološko dogmo pa je enormna, "stane nas zdravja naših otrok."

vesel_zdrav_otrok

Pojdi na stran

3

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tanja

   • 22. okt 2012 13:44

    V soboto prebrala knjigo in pogledala film The Greater Good. NUJNO in OBVEZNO branje za vse, tudi nestarše, sploh pa za vse, ki trobezljajo, da cepiva delujejo in da so izkoreninila bolezni. V takih stvareh moramo vsi stopiti skupaj, zato res vabljeni vsi k branju in seveda podpisu peticije. Gre za naše zdravje in zdravje prihodnjih generacij.

   0
   • mimika

   • 19. okt 2012 21:40

    odlično napisano, samo link do peticije bi bil lahko malo večji, dase ga ne spregleda.

   0
   • bodi

   • 18. okt 2012 12:45

    Samo do 10.11.2012 se na upravnih enotah zbirajo podpisi za predlog zakona o samozdravljenju, ki zagotavlja svobodno odločanje glede zdravstvenih posegov, vključno s cepljenji

    http://za4zakone.webs.com/
    http://www.youtube.com/watch?v=vImoOZGPOTQ

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če verjamete, da zmorete, zmorete. In ste prepričani, da ne, ne.