Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Če želite srečne in inteligentne otroke, jim namesto igrač podarite doživetja

10. jan 2020 12:36
0

Oglasno sporočilo

... igrač, ne bodo bolj srečni, temveč ravno nasprotno.

Raziskovalci, ki se ukvarjajo z otrokovim razvojem, ugotavljajo, da se otroci, ki so zasipani z igračami in igrami, igrajo manj in so manj srečni. Izobilje igrač otroke obremeni in jim preusmeri pozornost, tako, da izgubijo koncentracijo na vseh igračah. Posledično se tudi manj naučijo iz iger.

Študije kažejo, da je bolje, da imajo otroci čim manj igrač, naj bodo pa te kakovostne – torej takšne, da se z njihovo pomočjo čim več naučijo. Slaba stran preveč igrač je tudi v tem, da namesto, da bi se otroci igrali eden z drugim, se zatopijo v igrače; so jih pripravljeni manj deliti; manj so pripravljeni na sodelovanje z drugimi otroki.

Zato se nikar ne obremenjujte s tem, kaj bi še kupili svojemu otroku – raje jim podarite doživetja, saj bodo imeli od tega veliko več koristi.

V študiji, ki so jo izvedli na univerzi Oxford med 3000 otroki, starimi med 3 in 5 let so ugotovili, da so bili akademski dosežki otrok veliko bolj povezani z okoljem doma in ukvarjanjem staršev z njimi kot z igračami, ki so jim bile na voljo. Otroci, ki so imeli na voljo manj igrač, a so se starši več ukvarjali z njimi, so bili boljši v šoli in tudi na sploh kar se tiče razvoja čustvene inteligence in družbenih sposobnosti.

Raziskovalci so ugotovili še eno zanimivost: hvaležnost in radodarnost otrok je bila večja, če so doživeli več doživetij in dobili manj materialnih stvari. Tudi druge študije kažejo, da sreča prihaja od doživetij, ne materialnih stvari, in to velja za ljudi vseh starosti. Sreča, ki jo nudijo materialne stvari, je le kratkotrajna in predvsem krpanje notranje praznine.

PREBERITE TUDI: Kaj se zgodi z otrokom, ko v roke dobi mobilni telefon?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozabite na ovohavanje prelepih vrtnic – kaj ko bi njih koristi izkoristile kar v vsakodnevni lepotni rutini?