Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Če imate zelene oči, spadate med najbolj privlačne ljudi

11. dec 2019 9:21
0

Oglasno sporočilo

... s tem ne strinjajo. Torej, če imate zeleno barvo oči ste lahko srečni, saj so jo izbrali za najbolj privlačno. Razlog verjetno leži v tem, da je zelena barva oči zelo redka. Zanesljive statistike sicer ni, vendar nekateri viri pravijo, da jo ima le okoli 2 % ljudi na tem svetu.

Kako nastane zelena barva oči?

Razlike v barvi oči so posledice različnih količin melanina znotraj celic v šarenici, ki se imenujejo melanociti. Te celice pridobijo gensko določeno količino melanina že v zgodnjem otroštvu, količina pa običajno ostane enaka skozi celotno življenje. Oseba z manj melanina v melanocitih šarenice bo imela svetlejšo barvo oči, torej modro ali zeleno, kot oseba z višjo koncentracijo melanina, ki bo najverjetneje imela rjave oči.

Obstaja še en dejavnik, ki vpliva na različne odtenke zelenih in modrih oči. Pojav imenujemo Rayleighovo razprševanje, ki ustvari različne odsevne barve svetlobe, odvisno od fizične strukture šarenice in količine ter gostote melanine znotraj melanocitov. Ta pojav vpliva tudi na turkizno modro barvo neba, kadar ni oblakov. 

PREBERITE TUDI: Ličenje oči: 3D efekt

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 3 dnevi
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi pred 4 dnevi
   zimski
  • numi pred 4 dnevi
   Dobra ampak
  • numi pred 4 dnevi
   top
  • [*jag0da*] 11. mar 2020 14:50
   Nobene razlike
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da je vitamin C čudežno zdravilo, ni več nobena skrivnost – med drugim ...