Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

ALEJO na leto obišče več kot 4,6 milijonov obiskovalcev
Sponzoriran članek

9. maj 2024 16:48
0

Ima več kot 380 dogodkov letno – popoldne se bo ekskluzivno na srečanju z obiskovalci prvič po dveh letih zbrala celotna igralska zasedba serije Skrito v raju.

»V ALEJI smo v primerjavi z letom prej zabeležili več kot 4,6 milijonov obiskovalcev, kar je 13 % več kot leta 2022. Promet smo v primerjavi z letom prej povečali za 15 %, za 3.6 % pa se je povečala prodaja Desetakov, ki ostajajo zelo priljubljeno in praktično darilo z možnostjo nakupa v več kot 450 trgovinah v vseh naših nakupovalnih destinacijah,« je izpostavil direktor ALEJE Toni Pugelj in dodal, da so lani odprli pet novih trgovin.

»ALEJA je tako edinstvena nakupovalna destinacija, ki poleg nakupovanja združuje tudi druženja in srečanja, torej zabavo različnih vrst, kar jih dela edinstvene. To je tudi prihodnost nakupovalnih središč,« je še dodal. ALEJA je tudi nakupovalna destinacija z največ dogodki letno pri nas, kar 380, nekateri trajajo tudi po več dni.«

Velik poudarek trajnosti in zelenemu prehodu

V času globalnega segrevanja mora vsakdo prispevati k trajnostnem razvoju – seveda vključno z nami, je izpostavil direktor ALEJE Pugelj in dodal: »V ospredje postavljamo cilje ohranjanje tehnične kakovosti nakupovalnih destinacij na visoki ravni, čim manjša poraba energije in povečanje deleža samooskrbe. V SES-ove lokacije v Sloveniji smo lani investirali več kot 10 milijonov evrov za vzdrževanje, prenove, posodobitve in ukrepe za proizvodnjo elektrike, od tega več kot polovico (5,5 milijona) v zagotavljanje samooskrbe. Vseh pet nakupovalnih destinacij v Sloveniji smo lani poleti opremili s fotovoltaičnimi elektrarnami s skupno močjo 4.300 kilovatov. Pokrivajo približno petino lastne porabe elektrike nakupovalnih destinacij in privarčujejo 1200 ton emisij CO2.«

ALEJA se ponaša tudi z 200 parkirnimi mesti za kolesa, največjim polnilnim mestom za električna vozila v Sloveniji, storitve souporabe avtomobilov, javna postaja za izposojo koles. Imajo naravno osvetlitev skozi steklene kupole, zunanje luči ugašajo po 22. uri, preprečujejo uhajanje vročega oz. hladnega zraka, zbirajo deževnico za zalivanje trate, uporabljajo pisoarje brez vode na moških straniščih, ločujejo odpadke.

Prvič po dveh letih se bo danes zbrala celotna igralska zasedba iz serije Skrito v raju prav na ALEJI SKY

ALEJA je trendsetorka tudi na področju zabave in družabnih aktivnosti, ki jih v veliki meri izvaja tudi na ALEJI SKY. Popoldne bodo obiskovalcem na ekskluzivnem dogodku ob 17. uri omogočili Meet&Greet z igralci priljubljene serije Skrito v raju. Posebnost je tudi, da se bodo vsi glavni igralci prvič srečali po dveh letih snemanja: Gaja Filač, Matej Zemljič, Aleš Valič, Gaber Trseglav, Vesna Pernačič, Patrik Novak, Mei Rabič, Sabina Kogovšek, Primož Vrhovec, Melani Mekicar, Matic Valič, Sandra Debelak, Zala Đurić, Aleksandra Balzamović, Matino Antulović, Maja Zupan, Mila Peršin. Poleg pogovora z igralci bo možno dobiti tudi njihove avtograme. 

Ta mesec ALEJA praznuje 4. rojstni dan tudi z Niko Zorjan in Lukom Basijem

Praznovanje 4. rojstnega dne ALEJE bo potekalo cel teden, od ponedeljka, 20. maja, vse do nedelje, 26. maja, od tega bodo štirje dnevi še bolj praznično intezivni. Vsebina bo vključila pester otroški program: Arbadakarba in Čupakabra ter predstava Zaklad pokljuških škratov v izvedbi Žige x Gombača. Kot posebnost bodo podkasti v živo: Dvokorak, Flora Ema Lotrič (alkimija besed) vs Miha Guštin Gušti, Fejmiči. Sobota bo v znamenju glasbenih nastopov Nike Zorjan, Roka Piletiča iz BQL in Luke Basija. V tem času bodo imeli tudi popuste, ugodnosti in nagradne igre.

Poletne torke bo z brezplačnimi nastopi obogatilo kar 16 glasbenikov

Kot je povedala vodja marketinga ALEJE Klavdija Miklavžin Javornik, bodo poleti nadaljevali s t. im. torkovimi after work koncerti, s katerimi pričenjajo že 11. junija. Nastopilo bo več kot 16 glasbenikov, med njimi: Slavko Ivančič, Hamo & T2love, Zala Smolnikar, Fed Horses duo, Zoran Čalič Band, Astrid -,Klemen Klemen, Saša Lešnjek, Jet Black Diamonds in Sausages.

»ALEJA SKY je tudi edina zelena streha nakupovalnih destinacij v Sloveniji, hkrati pa prostor za športne aktivnosti. Tako bo poleti možno igrati namizni nogomet in tenis, izvajala se bo zumba in plesne dejavnosti, možno bo najeti športno igrišče, se zabavati na napihljivem vodnem svetu igral, potekal bo turnir v malem nogometu za pokal ALEJE. Organizirani pa bodo tudi ogledi vseh nogometnih tekem na velikem ekranu,« je še strnila Klavdija Miklavžin Javornik.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.