Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Aleja tik pred praznovanjem 3. rojstnega dne
Sponzoriran članek

24. apr 2023 15:15
0

Najboljše novo nakupovalno središče ALEJA je tik pred praznovanjem tretjega rojstnega dne, ki ga začenja v ponedeljek, 8. maja.

Napoveduje nepozabno, pestro dogajanje in brezplačne koncerte z vrhuncem v petek, 12. maja, ko bodo med drugim nastopili Nipke s skupino The Nipples, priljubljeni kantavtor Vlado Kreslin in Mali Bogovi ter izjemna vokalistka Nina Pušlar.

Pripravljajo tudi interaktivno glasbeno predstavo Repki z raperjem Trkajem in dr. Igorjem Saksido, bogate nagrade in posebne letake s številnimi popusti njihovih trgovin in lokalov. V nagradni igri lahko sodelujejo vsi, in sicer tako, da skenirajo QR kodo, ki je skrita po vsej ALEJI, in oddajo svoj e-poštni naslov. V žrebu se lahko potegujejo za številne lepe nagrade, kot so e-skiro, vikend vožnja z avtomobilom Volkswagen ID. Buzz ali pa darilne bone v vrednosti 300 evrov. Obiskovalci se bodo lahko zabavali tudi z animacijami z LEJ 3 robotkom in karikaturistom Borisom na ALEJI SKY, na strehi pa preizkusili napihljive krogle Body Zorbing in si ogledali tovarno milnih mehurčkov.

Medtem ko je ALEJA prejela nagrado za najboljše novo nakupovalno središče na svetu, je prav sedaj nominirana tudi za finalista mednarodnega tekmovanja pri evropskem združenju nakupovalnih središč ECSP Design and Development Awards.


Direktor ALEJE Toni Pugelj ob 3-obletnici najboljšega novega nakupovalnega središča (Foto: Sašo Radej)

»To je izreden dosežek za Slovenijo, da si uvrščen na svetovni zemljevid med najboljšimi na svetu. Vesel sem, da je naše nakupovalno središče nominirano za tako ugledno nagrado v konkurenci s tekmeci iz cele Evrope. To dokazuje tudi, da se lahko na področju mednarodnih nakupovalnih središč postavimo ob bok najboljšim. ALEJA je s tem ne samo spomenik Ljubljani, ampak tudi simbol najsodobnejših nakupovalnih središč v mednarodnem prostoru,« je izpostavil Toni Pugelj, direktor ALEJE.

ALEJO bodo do sredine leta opremili s fotovoltaičnim sistemom

Do sredine leta bodo ALEJO opremili s fotovoltaičnim sistemom. Z vrednostjo investicije v višini 748 tisoč evrov bo moč sončne elektrarne na njihovem najboljšem novem nakupovalnem središču ALEJI znašala 500 do 600 kilovatov in bo imela vsaj 1.225 sončnih panelov. To bo zmanjšalo emisije za 139 ton, kar je enako, kot če bi zasadili 6.395 dreves. Proizvodnja sončne elektrarne na ALEJI bo zadostila letnim potrebam po električni energiji za 289 gospodinjstev. ALEJA pa ozelenjeno oazo že ima na ALEJI SKY, s čimer so ob izgradnji poskrbeli za manjšo mestno toplotno obremenitev in dobro počutje njihovih obiskovalcev.

Sicer ima ALEJA od lani sistem upravljanja energije v skladu s standardom EN ISO 50001:2018, ki je bil uspešno certificiran s strani TÜV AUSTRIA. Njihov cilj je, da z učinkovitim sistemom upravljanja energije zmanjšajo porabo in dosežejo trajnostne prihranke. Ob vsem tem je tudi pomembno, da je nakupovalno središče v skladu s smernicami EU na poti k podnebni nevtralnosti in zasleduje cilje vseh treh kategorij. Optimalno bodo lahko izkoristili obnovljivo energijo, s katero bodo povečali samooskrbo.

V ALEJI vedno skrbijo za raznovrstno ponudbo

Pod njihovo streho so se jim letos pridružili še Relax, otroška trgovina Okaidi,  ponudba za moške v trgovini Galileo in Sported, prvi doživljajski fitnes v nakupovalnih središčih.

Najboljše novo nakupovalno središče in ozelenjena streha ALEJA SKY

ALEJA je nakupovalno središče popolnega doživetja, saj lahko poleg klasičnega fizičnega nakupovanja na enem mestu celostno združite doživetje kulinarike, preživljanje prostega časa, druženja, športa in kulture. Odlikujejo jo sodobna arhitektura in jasen moderni koncept, ki ju dopolnjuje tudi posebna streha ALEJA SKY, kjer terase na prostem omogočajo edinstveno okolje za športne navdušence. Na 630 kvadratnih metrov velikem večnamenskem igrišču je mogoče igrati košarko, rokomet in mali nogomet. Obiskovalci se lahko prav tako odločijo za fitnes na prostem, na voljo so drogovi za dvigovanje, bradlja in druge naprave za kalisteniko.

Igrišče še dopolnjuje 300 metrov dolga tekaška steza in otroško igrišče za brezskrbno igro malčkov. V ta namen vsako nedeljo do konca maja na njihovi strehi potekajo številne športne aktivacije. Ob nedeljah tako Devilsi na multifunkcijskem igrišču med 14. in 16. uro pripravijo nekaj posebnega. V družbi pravih akrobatov lahko obiskovalci preizkusijo poligon, ki je poln različnih iger in akrobacij. Za malčke in mamice so pripravili nekaj čisto novega, in sicer mini jogo na ALEJI SKY. Vsako sredo ob 10. uri v otroškem parku Planet Lollipop poteka mini joga, ki je namenjena dojenčkom in mamicam.

SES-ova nakupovalna središča je lani obiskalo več kot 23 milijonov obiskovalcev

Sicer pa so se nakupovalna središča SES v Sloveniji, kamor poleg ALEJE Ljubljana sodijo še Citypark in Center Vič Ljubljana, Citycenter Celje in Europark Maribor, v letu 2022 povzpeli na skupno dobrih 660 milijonov evrov in tako zabeležili 20 % rast prodaje glede na leto 2021. »Nakupovalna središča SES v Sloveniji je obiskalo več kot 23 milijonov obiskovalcev. Lani je imela ALEJA več kot 103 milijone evrov prometa in obiskalo jo je več kot 4 milijone obiskovalcev,« je poudaril direktor družbe SES Slovenija in direktor ALEJE Toni Pugelj.

Desetak praznuje 11. let

Prav tako letos njihov darilni bon Desetak praznuje 11. obletnico obstoja in je brezčasno darilo za vse najbližje. Z njim se lahko nakupuje v vseh petih slovenskih SES-ovih nakupovalnih središčih, kar pomeni, da ga lahko unovčite in uporabite v več kot 450 trgovinah in lokalih po vsej Sloveniji.

Nakupovalno središče ALEJA upravlja podjetje SES – Spar European Shopping Centers. ALEJA se nahaja na 32.000 m2 najemnih površin, v njej je 80 trgovin in lokalov. Najsodobnejše nakupovalno središče navdušuje s svojimi številnimi arhitekturnimi posebnostmi, ALEJO SKY z bogato kulinarično ponudbo ter ozelenjeno aktivno streho z večnamenskim športnim igriščem. Zagotovljenih je 200 parkirnih mest za kolesa, 13 polnilnic za električna vozila, kar je največji prostor v Sloveniji za polnjenje električnih vozil naenkrat, »car sharing«, postaja za izposojo koles BicikeLJ, avtobusno postajališče in kolesarski poligon. Septembra 2021 je nakupovalno središče ALEJA, ki se je odprlo maja 2020, prejelo prestižno svetovno nagrado ˝Global RLI Award˝ v kategoriji ˝Mednarodna nakupovalna središča – novogradnje˝. Več informacij na www.aleja.si.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.