Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Maja&Mitja

  • Maja&Mitja je napisal/a na forum v temo Enodnevni izleti po Sloveniji.

   7. maj 2013 8:10

   Slovenija je tako zelo ČUDOVITA, da ne more zmanjkati čudovitih kotičkov ... Smile

   Ponavadi so najlepši tisti nepoznani, ko se sprahajaš po hribih, malo zaideš s poti in se ti odpre fenomenalen razgled  in to brez kakršnega koli turista, pohodnika ... samota in tišina Smile

   Sicer s fantom prisegava na:

    - Bovec in okolico (neverjetna energija je tam)

    - Rogaška Slatina

    - Otočec (pojdite na kavico v grad - res GRAJSKO :))

    - če se odpravljate na Triglav, raje v doloni Vrata zavite v drugo smer, proti Stenarju - razgled prav tako božanski, vendar bistveno manj ljudi in bistveno manj "zdelana" pot. Triglav je že preveč okupiran

    - Sedmera jezera - prijetna pot bolj ali manj po ravnini (ko enkrat pridete do Komne); je pa dobro iti takrat, ko je veliko vode

    - Krnsko jezero s strani Bovca - dokaj enostavna pot, jezero pa čudovito

    - Soča v svojem zgornjem delu - na poti proti izviru Soče se kar nekje vmes ustavite in parkirajte avto ob cesti ter se sprehodite nekaj korakov do Soše - nebeško!

    - če želite videti hribe, a niste ljubitelj hoje - Velika Planina z gondolo - čudovito!

   To je nekaj prvih idej Smile :)

   Uf, komaj čakam, da grem spet malo naokoli .... 

   To je bilo nekaj prvi idej Smile

   53
 • Maja&Mitja je všečkal/a forumski zapis Iskanje zaposlitve.

  7. maj 2013 7:56
  0
  • Maja&Mitja je napisal/a na forum v temo Iskanje zaposlitve.

   7. maj 2013 7:55

   Midva s fantom imava svoje podjetje in vam lahko povem še malo razmišljanje s strani delodajalca. Pomislite, da na en oglas za delo dobimo po 500 prošenj, nekaj po pošti, nekaj preko maila ... Seveda nimamo časa tega brati, tudi če bi želeli. 

   Ne dolgo nazaj sem zasledila odličen članek (verjetno ne smem podajati povezav na tem forumu), ki je opisoval ravno to - stran delodajalca. In nasveti za vas, ki iščete zaposlitev. Samo en del ga bom prekopirala tukaj: 

    

   "Mmnogo mladih pravi, da ne dobijo službe. Poznate take? A na drugi strani je mnogo podjetnikov, ki pravijo, da ne dobijo delavcev. Poznam ogromno takih.

   Hecno, kajne? Zakaj je temu tako? Zato, ker imajo delodajalci drugačna pričakovanja od ljudi, kot prosilci zaposlitve mislijo, da jih imajo.

   Zato je dobro poznati in razumeti tudi razmišljanje in želje delodajalca, kadar pristopate do njega s prošnjo po zaposlitvi. In evo, vam kar jaz malo povem.

   .....

    

   Postavite se na mesto delodajalca. Na en razpis delovnega mesta dobijo 600 – 900 prošenj (podatek enega izmed podjetij v Zagrebu). In poleg vsega dela na firmi res nimajo časa pozorno prebrati vse prošnje. Ne gre, časovno ne gre. Zato jih preberejo toliko, dokler ne dobijo nekaj smiselnih kandidatov ali pa izberejo tiste, ki že na prvi pogled izstopajo.

   Nasvet za vas: Prošnja naj bo DRUGAČNA! Ne klasičen mail, klasična pošta."

   .... in potem je bilo nekaj konkretnih primerov ... 

   Punca je celo direktno napisala, da: 

   "Če bi nekdo prišel do mene in mi rekel: “Daj mi mesec dni časa. V tem mesecu bom organiziral 2 delavnici Izdelava spletnih strani (kar je pač storitev mojega podjetja) in dobil 20 ljudi. Če mi to uspe, mi daj 700 evrov plače.” Seveda, takoj vzamem! Ali pa mi nekdo reče: “Prodam 50 knjig ČESAR NAS NISO NAUČILI V ŠOLAH, v zameno želim 500 evrov plače.” Seveda, tudi vzamem!

   Zakaj torej tako ljudje ne pristopajo? Ker živijo v zastarelem razmišljanju: “Najprej mi pošteno plačajte, potem bom pa delal 8 ur. Rezultati? Kako pa na vem, kakšni bodo, obljubim pa, da bom delal 8 ur na dan.” "
    
   .....
    
   "Ne čakajte, da drugi pridejo do vas. Ti časi so minili. Bodite sami prodorni, samoiniciativni in opazni!
   Kolikor mi je poznano, so včasih ljudje naredili šolo, dobili diplomo in v mesecu ali dveh dobili zaposlitev. Poslali so nekaj klasičnih prošenj in to je bilo to. V večini primerov so celo sami izbirali, kje bodo delali.
    
   Danes ni več tako. Nihče ne bo prišel do vas in vas vprašal, ali bi delali pri njem. Ne bodo pogledali vsako prošnjo in vam dali možnost izbire, da delate pri njih ali pa v sosednjem podjetju."
    
    
   Tako, sem kar prekopirala dele člankov, da ne pišem vsega, ker se (ne popolnoma, v večini pa) strinjam z napisanim. 
   Časi so drugačni, tudi delodajalci (v privatnih firmah - v državnih je to čisto drugače) imamo vedno več pritiska, stresa, živčnosti, nestabilnosti ... in seveda pričakujemo od zaposlenih vsaj drugačnost, kreativnost, saj nam je zelo mar za našo firmo. 
    
   Upam, da vam kaj pomagam s tem prispevkom ... Vsaj v razmislek Smile
    
   Veliko sreče pri iskanju - ko bomo sami spet iskali koga, se vam javim tukaj Smile
   336
 • Maja&Mitja se je registriral.

  7. maj 2013 7:42
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 15. apr 2020 13:56
  Pozitivno presenečenje :)
 • Tanja 25. mar 2020 19:31
  Uau! Totalno pozitivno presenečenje
 • numi 24. mar 2020 18:18
  zimski
 • numi 24. mar 2020 18:00
  Dobra ampak
 • numi 24. mar 2020 17:53
  top
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Evropsko sodišče za človekove pravice bo verjetno kmalu odločilo, da obvezno cepljenje, kot je zakonsko urejeno v Sloveniji, pomeni kršitev temeljnih človekovih pravic.