Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

9 zanimivih dejstev o otrocih, rojenih v decembru

18. dec 2017 7:50
0

Oglasno sporočilo
Katere so značilnosti decembrskih otrok? Otroci, rojeni v decembru, naj bi imeli nekaj prav posebnih značilnosti. Preberite, katere.
 

PREBERITE TUDI: 8 zabavnih dejstev o otrocih, rojenih v oktobru

1. So bolj pozitivni

Izkazalo se je, da so otroci, rojeni pozimi, bolj pozitivne narave. Rezultati neke raziskave, narejene na Madžarskem, so pokazali, da imajo otroci, rojeni v zimskih mesecih, manj nihanj razpoloženja in izbruhov jeze.
 

2. Imajo več možnosti, da bodo športniki

Glede na raziskave, imajo decembrski otroci več možnosti, da bodo športniki, saj imajo boljše telesne predispozicije in enako velja za otroke, rojene v oktobru in decembru. To naj bi bilo povezano s tem, da so bile njihove mame med nosečnostjo bolj izpostavljene soncu in vitaminu D, kar je prispevalo k boljši rasti in razvoju mišic in kosti dojenčka.
 

3. Imajo večjo možnost, da bodo imeli alergijo na hrano

Raziskave so pokazale, da je več otrok, ki so alergični na eno ali več vrst hrane, rojenih v zimskih mesecih, kot pa v ostalih. Predvidevajo, da je to prav tako zaradi izpostavljenosti vitaminu D.
 

4. Njihov rojstni kamen je ...

... tanzanit, cirkon ali turkiz. 
 

5. So strelci ali kozorogi

Strelci (rojeni med 22. novembrom in 21. decembrom) so navdušeni popotniki z optimističnimi in navdušujočimi pogledi. Medtem so kozorogi (rojeni med 22. decembrom in 19. januarjem) znani kot odločni, ambiciozni in prijazni.
 

6. Čutijo, da je njihov rojstni dan spregledan

Svoj rojstni mesec delijo s prazniki, kar pomeni, da je lahko njiov rojstni dan v soju prazničnih dni kar malo spregledan. Menda kar ena tretjina ljudi, rojenih decembra trdi, da je njihov rojstni dan pogosto spregledan, medtem ko jih 27 % pravi, da je njihovo rojstnodnevno darilo zavito kar v božični papir. 
 

7. So neodločni

Čeprav so močni in uspešni ljudje, so precej neodločni. Sicer uspejo v vsem, česar se lotijo in ko se stvari lotevajo, so zelo osredotočeni. Težava nastane, ko se je potrebno odločati. Več neodločnosti pa je čutiti pri ljudeh, ki so rojeni v prvi polovici decembra kot v drugi. 
 

8. Lepše se obnašajo

Rezultati neke raziskave, ki je preučevala obnašanje 4 in 5-letnikov, je pokazala, da so se mnogo lepše obnašali tisti, rojeni v zimskih mesecih.
 

9. Imajo več možnosti za depresivne motnje

Mame zimskih dojenčkov lahko dobijo dovolj sonca za zaščito otroka pred nekaterimi boleznimi, toda kako je z otrokom? Izkaže se, da imajo dojenčki, ki se rodijo v zimskih mesecih, večje tveganje za številne nevrološke motnje, vključno z sezonsko afektivno motnjo (zimsko depresijo), bipolarno depresijo in shizofrenijo. Znanstveniki pravijo, da je razlog v količini sončne svetlobe, ki so ji novorojenčki izpostavljeni.
 

PREBERITE TUDI: Vodič preživetja – osamljenost, depresija in december

 
0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 5 dnevi
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 dnevi
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 dnevi
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 dnevi
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 6 dnevi
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kar nekaj podjetij tekmuje v pripravi cepiva za prehladno-gripozni virus, poimenovan COVID-19, saj so cepiva izjemen vir zaslužka farmacevtske industrije.