Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

8 navad, zaradi katerih se staramo hitreje

8. apr 2019 8:12
0

Oglasno sporočilo

Obstajajo navade, zaradi katerih smo vitalnejši in obstajajo navade, zaradi katerih izgledamo slabše. Skrivnost mladega videza pa ni v zakrivanju gubic, temveč v celovitem zdravem življenjskem slogu. Prepoznajte navade, ki nam dodajo nekaj let, škodijo pa tudi našemu zdravju. 

PREBERITE TUDI: 5 japonskih skrivnosti za mlajši videz


1. Ne pazimo na telesno težo

Povišana telesna teža oz. odvečni kilogrami na naše telo delujejo nezdravo. Debelost nas hočemo-nočemo postara, poleg tega pa na celotno telo vpliva slabo. Vzdrževanje zdrave telesne teže je tisto, zaradi česar bomo bolj vitalni, posledično pa tudi bolj mladostni.

2. Kajenje

Seveda vsi poznamo negativne učinke, ki jih ima kajenje na človeško telo: poveča se tveganje za nastanek rakavih obolenj,  poslabša se počutje in poslabša se zdravstveno stanje vseh organov, med drugim tudi kože. Zaradi kajenja je kondicija telesa slabša, telo pa manj vitalno. Zaradi kajenja koža izgleda starejša, kot je v resnici, kar nam navidezno doda nekaj let.

3. Pozabljamo živeti

Vsakodnevne napetosti, redno prenašanje stresa, pisanje in kljukanje seznamov opravil; vse to so dejavnosti, zaradi katerih pozabimo živeti. Če pozabimo živeti, nismo zadovoljni in izpopolnjeni, zato hormoni stresa hitro opravijo svoje, kar vpliva tudi na hitrejše staranje.

4. Pomanjkanje fizične aktivnosti

Staranje se pospeši, če človek ni dovolj fizično aktiven. Ni treba, da postanete bodybuilder ali maratonec. Dovolj bo, če se boste začeli vsaj redno sprehajati. Kakršnokoli gibanje naredi že veliko razliko, če pa boste šli še korak dlje in hoji ali teku dodali vaje za moč, ste zmagali. Izberite aktivnost, ki vas veseli: ples, plavanje, kolesarjenje, karkoli, le da se malo razmigate in sprostite.

5. Slaba prehrana

Če se prehranjujemo slabo, s predelano hrano, veliko sladkorja in nezdravih maščob, se stanje našega telesa slabša, poviša pa se lahko tudi nivo holesterola. Ko smo mladi, na nivo holesterola nismo pozorni. Dejstvo je, da visok nivo slabega holesterola kasneje v starosti povzroči hitrejše staranje telesa. Zdrava prehrana je ključ do zdravja in vitalnosti. 

6. Nezmožnost obvladovanja čustev

Jeza, anksioznost, strah, bes, vsa ta negativna čustva, s katerimi se redno soočamo, vplivajo na stanje našega telesa. Tudi zanikanje teh čustev in le navidezna sreča in optimizem vplivajo na stanje našega telesa. Pomembna je zdrava meja in mera vsega. Nujno je zdravo obdelovanje čustev: sprejetje občutkov in čustev in soočanje z njimi.  

7. Pomanjkanje vedoželjnosti; prenehali smo se učiti

V znanju je moč in tega vam nihče ne more vzeti. Če ste se prenehali učiti – ob čemer ni nujno mišljena uradna formalna izobrazba – potem se vaši možgani starajo. Nikoli se ne nehajte učiti; berite o stvareh, ki vas zanimajo, rešujte križanke in miselne uganke. Berite knjige, glejte dokumentarne oddaje. Tako boste urili tudi možgančke, da boste ostali bistri. 

8. Pozabili smo na svoj videz

Izbira oblačil in ličil lahko veliko pripomoreta k našemu izgledu. Oblecite in naličite se letom primerno, a nikakor ne staromodno.

PREBERITE TUDI: Pomlajevalni nasveti za ženske v 40-ih

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.